Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Alek_M napisał(a):

Ale Tobie ktoś robi zakupy jak takiemu jednemu staruszkowi, czy sam chodzisz i nie widzisz skąd masz cały rok owoce i warzywa na półkach? 

To kto komu robi zakupu nie zmienia tego, że zioniecie pogardą do ludzi pracujących na roli, pałający się pracą fizyczną itp. 
Później płacz bo wieś nie głosuje na patoelitę.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Kris194 napisał(a):

Co niektórzy mają z tą elitą? To jest podział oświecenie vs średniowiecze.

Nie popierniczasz w rurkach to jesteś oświecony.
Jak nie posyłasz dziecka na edukację o tym jak zmieniać płeć to nie jesteś oświecony.

Precz mi z tym oświeceniem. 
Jeszcze raz powtórzę, że taki ze mnie zacofaniec, że na swoim zacofaniu dorobiłem się trzech nieruchomości będąc jednocześnie ojcem wielodzietnym i prowadząc konserwatywny tryb życia.

• Like 2
Opublikowano

Co niektórzy mają z tą elitą? To jest podział oświecenie vs średniowiecze.

Oswiecenie vs sredniowiecze? 

Ja chyba jakis niedzisiejszy jestem, bo potrafie uszanowac zarowno profesora z uczelni (pozdrowienia dla profesora Marciniaka z UB), jak i prostego rolnika, ktory haruje od rana do nocy zeby zaspokoic potrzeby swojej rodziny a nam dac zywnosc ktorej potrzebujemy.

Dla mnie to tacy sami Polacy, bez wzgledu na ich status i wyksztalcenie, ale ja z innej generacji jestem, i pewnie nic nie rozumiem. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

To kto komu robi zakupu nie zmienia tego, że zioniecie pogardą do ludzi pracujących na roli, pałający się pracą fizyczną itp. 
Później płacz bo wieś nie głosuje na patoelitę.

Pokaż, gdzie zionę ta nienawiścią, bo stwierdzenie "chwasty" było przenośnią?

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Alek_M napisał(a):

Pokaż, gdzie zionę ta nienawiścią, bo stwierdzenie "chwasty" było przenośnią?

Powiedz do rolnika, że hoduje chwasty to pewnie dostaniesz od niego bukiet kwiatów w podzięce...
Ton twojej wypowiedzi ewidentnie świadczy o umniejszaniu wagi pracy rolnika.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

???

Ja cały czas jestem nazywany zdrajcą/antypolakiem/wypisanym z polskości xD

Chyba że twoim zdaniem ten ściek z Republiki symbolizuje miłość do bliźniego.

Już nie róbcie fikołków, bo w tym akurat dominuje PiS %-)

Kto cię tak nazywa ? , przecież to wasza strona wyzywa wszystkich którzy nie głosują na koalicję obywatelska i Rafała Trzaskowskiego w ten sposób 

• Upvote 2
Opublikowano

Jak można szanować kogoś kto głosuje za wyjściem z UE a on sam sprzedaje 90% swoich produktów do UE? O jakim wy szacunku mówicie? :E Na szacunek trzeba zapracować, i nie chodzi o ciężką pracę którą ktoś wykonuje. Trzeba mówić wprost że to są osoby bez podstawowych funkcji poznawczych.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Oswiecenie vs sredniowiecze? 

Ja chyba jakis niedzisiejszy jestem, bo potrafie uszanowac zarowno profesora z uczelni (pozdrowienia dla profesora Marciniaka z UB), jak i prostego rolnika, ktory haruje od rana do nocy zeby zaspokoic potrzeby swojej rodziny a nam dac zywnosc ktorej potrzebujemy.

Dla mnie to tacy sami Polacy, bez wzgledu na ich status i wyksztalcenie, ale ja z innej generacji jestem, i pewnie nic nie rozumiem. 

Chłop ze wsi też może być oświecony.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, voltq napisał(a):

kanał zero

Pisowska TV co widać po tym co tam się dzieje, jaka jest narracja, wiele nie różni się od Republiki. W końcu Stanowski dostawał kasę od PiSu, to nie poszło na marne, czyż nie? Zresztą wpychał swoją politykę w Kanale Sportowym, to w końcu sobie poszedł i zrobił pisowko prawicowe media, a sport zostawił sportowi. Mazurek też wiadomo jakie ma zapędy.  

• Confused 2
  • Upvote 2
Opublikowano

Chłop ze wsi też może być oświecony.

Moze, ale nie musi. Moi s.p. dziadkowie to byli prosci, ale ciezko pracujacy ludzie, a moja babcia to byla wspaniala kobieta, i do dzis bardzo cieplo ja wspominam. Dzis zapewne bylaby typowym wyborca Nawrockiego, bo takie osoby jak ona nie rozumialy bardziej zlozonych procesow politycznych, a tacy kandydaci jak Trzaskowski nawet nie dbali o to, by do takich wyborcow trafic. 

Tutaj nic nie wzielo sie z niczego. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Umpero napisał(a):

Powiedz do rolnika, że hoduje chwasty to pewnie dostaniesz od niego bukiet kwiatów w podzięce...
Ton twojej wypowiedzi ewidentnie świadczy o umniejszaniu wagi pracy rolnika.

Musisz spojrzeć szerzej na to co napisałem, a nie wąskim myśleniem. Wczytaj się w sens wypowiedzi. Nie wiem czy wiesz, ale obecnie rolnicy mają bardzo dużo dopłat do chemicznych środków ochrony roślin i dzięki temu nie ma "chwastów" i robaków na polach. Właśnie o to mi chodziło, że bez dopłat nie uzyskają takich efektów ciężkiej pracy, a ich produkty będą gorszej jakości. Może teraz zrozumiesz sens mojej wypowiedzi.

• Confused 1
Opublikowano
42 minuty temu, Szambo napisał(a):

Drodzy Konfederaci.

Mentzen miał taki wynik, bo pozwolił na to PIS.

W wyborach parlamentarnych PIS będzie potrzebował tych głosów i tu się zacznie walka.

PiS mi pozwolił żebym głosował na mentzena ? , pierwsze słyszę 

Koalicji obywatelskiej i TVPKO też PiS pozwolił zapraszać mentzena i ludzi z konfederacji do ich telewizji? Kiedy TVPPiS w ogóle ich nie zapraszał 

Nie widziałem że PiS ma takie wpływy i nie można nawet oddychać bez ich pozwolenia 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Pisowska TV co widać po tym co tam się dzieje, jaka jest narracja, wiele nie różni się od Republiki. W końcu Stanowski dostawał kasę od PiSu, to nie poszło na marne, czyż nie? Zresztą wpychał swoją politykę w Kanale Sportowym, to w końcu sobie poszedł i zrobił pisowko prawicowe media, a sport zostawił sportowi. Mazurek też wiadomo jakie ma zapędy.  

Na tym interesie z TVPPIS to on wyszedł na minus jeżeli chodzi o finanse , wyjaśnił to , to wymaga jakiegoś tam myślenia żeby zanim coś się napisze to zrobić rozeznanie 

Mazurek to na swoich urodzinach w trakcie covid zaprosił wszystkie partie polityczne i dobrze się bawili , oprócz środowiska związanego z konfederacją ,  braunem Korwinem , ruchem narodowym itd 

A nam zakazali zapraszać rodziców na wigilię 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

PiS mi pozwolił żebym głosował na mentzena ? , pierwsze słyszę 

Koalicji obywatelskiej i TVPKO też PiS pozwolił zapraszać mentzena i ludzi z konfederacji do ich telewizji? Kiedy TVPPiS w ogóle ich nie zapraszał 

Nie widziałem że PiS ma takie wpływy i nie można nawet oddychać bez ich pozwolenia 

W wyborach Prezydenckich im to było wsio.

Za to w Parlamentarnych każdy głos zabrany Konfederacji jest dodatkowym głosem na PiS.

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, Umpero napisał(a):

że na swoim zacofaniu dorobiłem się trzech nieruchomości będąc jednocześnie ojcem wielodzietnym i prowadząc konserwatywny tryb życia.

Nawrocki też prowadzi konserwatywny tryb życia i się nawet dorobił mieszkania w Gdańsku. Do twojej opowieści jakieś didaskalia by się przydały. 

• Confused 1