Sheenek Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Tez z ciekawosci sprawdzilem swoj staz, na pure 17 lat, na labie 14, aczkolwiek czytalem go jeszcze na studiach, czyli napewno przed 2005 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAKU Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Ja osobiscie czytalem laba przed 2010 ale konto na forum zalozylem dopiero w 2014, malo sie udzielalem ale wiedze przyswoilem spora Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheenek Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Szkoda bedzie ta wiedze stracic, przynajmniej przez najblizszy rok-dwa, pozniej I tak przyjdzie nowy sprzet I wiedza tu nadrobimy. Ktos tu w sumie wrzucal linki do web archive z zrzutem laba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunzdun Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 9 godzin temu, B166ER napisał: Rok banisława?! :-O Coś Ty uczynił? Adminowi żonę odbiłeś? Jak dobrze pamiętam to @crushsię w język nie gryzł i pisał bez owijania. Poza tym swego czasu jeden z adminów zaczął być na offie politycznym nieco zbyt nadgorliwym. Nawet z zamiarem czystek doczłapał się do "motoryzacyjnej blabli" i pogroził paluchem, ale wszyscy to olali i kazali spadać 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arczevski Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s A dzień dobry Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavel87 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 5 minut temu, Sheenek napisał: Szkoda bedzie ta wiedze stracic, przynajmniej przez najblizszy rok-dwa, pozniej I tak przyjdzie nowy sprzet I wiedza tu nadrobimy. Ktos tu w sumie wrzucal linki do web archive z zrzutem laba. Zgadza się, duża część wiedzy pewnie zostanie utracona, ale jako, że technologia cały czas się rozwija to i my razem z nią (chyba), więc będziemy nadrabiać, tworzyć nowe poradniki, doradzać sobie. Ja na labie byłem od 2008 roku, chociaż udzielać się zacząłem aktywnie jakoś od 4-5 lat. Piękne czasy, no i to też kawał polskiej historii internetu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QKi Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 5 minut temu, Sheenek napisał: Szkoda bedzie ta wiedze stracic, przynajmniej przez najblizszy rok-dwa, pozniej I tak przyjdzie nowy sprzet I wiedza tu nadrobimy. Ktos tu w sumie wrzucal linki do web archive z zrzutem laba. Dokładnie, wpisy które przepadną to największa strata. To ludzie tworzą fora więc gdzie się nie przeniosą to nadal będzie tak samo, wiadomo pozostaje tylko kwestia zasad i moderacji Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip454 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) Nie przepadnie nic, wszystko prawie na Web Archive. Tylko, że już pierwszy atak na nie był, także doceniajmy dobrodziejstwa tych czasów, bo jak widać wszystko szybko przepada. Ale dziwne, bo przywrócili archiwum do życia w sam raz na upadek PCLab kompletny Protip dla zapaleńców: jak chcecie skopiować całą swoją zawartość, to wyświetlacie listę swoich odpowiedzi w profilu, zapisujecie wszystko do MHTML i potem bierzecie linki i sobie wklepujecie do Web Archive i możecie patrzeć wszystkie tematy, w których się udzielaliście. Na tej podstawie moglibyśmy zbudować spis treści z najważniejszych tematów na PCLab w oparciu o Web Archive właśnie. Wtedy sobie mogą nawet usuwać z serwera i kombinować, a nic Was nie powstrzyma, by poczytać stare posty. Edytowano %s o %s przez Filip454 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemotix Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Witam wszystkich serdecznie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Jeśli wolno coś zasugerować, rekomendowałbym wyczyszczenie skrzynki PW, póki jeszcze możecie. Niby dane mają być usunięte, niby RODO itd., ale widziałem już różne fikołki. Lepiej jeśli każdy skasuje to we własnym zakresie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip454 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) Jest i kemotix! Stara gwardia będzie napływać całą siłą. Dajcie niektórym miesiąc na obudzenie się 1 minutę temu, EvilKillaruna napisał: Jeśli wolno coś zasugerować, rekomendowałbym wyczyszczenie skrzynki PW, póki jeszcze możecie. Niby dane mają być usunięte, niby RODO itd., ale widziałem już różne fikołki. Lepiej jeśli każdy skasuje to we własnym zakresie. Edytowano %s o %s przez Filip454 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wu70 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 1 minutę temu, EvilKillaruna napisał: rekomendowałbym wyczyszczenie skrzynki PW, póki jeszcze możecie To nic nie da, poza aktualnymi danymi posiadają jeszcze backupy. Z pewnością komplet danych jeszcze długo nie zostanie skasowany Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samsung70 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s mimo, że na pclab miałem bana od kilku lat, wiec byłem jedynie czytelnikiem ostatnimi czasy, to przykro się zrobiło czytając, ze tak ogromna baza wiedzy zostanie usunięta.. ciekawe czy ekipa z pclab tchnie zycie w inne forum. pozdro Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zas Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Wam też nie wyświetla emotki "upvote"? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMr. Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Nie wiem, na razie mam bana na większą ilość emotek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ODIN85 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 1 minutę temu, Zas napisał: Wam też nie wyświetla emotki "upvote"? Też. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip454 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) Naganianie w toku. Zobaczcie ilu nie odpisało. Archiwum to ci co zakończyli migrację. Edytowano %s o %s przez Filip454 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voodoo2 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Mam nadzieję, że przybędzie tu ELDER i heat. Nie udzielali się już dużo, ale jednak regularnie się logowali i służyli pomocą Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 13 minut temu, Wu70 napisał: To nic nie da, poza aktualnymi danymi posiadają jeszcze backupy. Z pewnością komplet danych jeszcze długo nie zostanie skasowany Być może tak jest. Być może i tu zaoszczędzono parę groszy (i TB na serwerze). Natomiast przezorny zawsze ubezpieczony i jeśli kopie są generowane całościowo dla forum, to przetwarzać można je również tylko w całości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śledź Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 51 minut temu, Filip454 napisał: Avatar Wrzucę jak będę przy kompie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ODIN85 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 3 minuty temu, Voodoo2 napisał: Mam nadzieję, że przybędzie tu ELDER i heat. Nie udzielali się już dużo, ale jednak regularnie się logowali i służyli pomocą I Pulpit Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Jeśli chodzi o naganianie, to pamiętajcie że jest coś takiego jak swoboda decyzyjna. Ludziom można dać znać że uchodźcy idą na ITH, ale nie ciągnijcie nikogo za kaftan na siłę. Kto zechce, ten przyjdzie. Ktoś pytał na PCL ile kosztuje roczne utrzymanie forum. Moje własne forum ciągnąłem przez 8 lat, z czego w końcowych okresach wychodziło ok. 1000 zł na domenę + hosting + licencję IPB. Sam koszt startu silnika IPB to w minimalnym pakiecie jakieś 200 USD. Jeśli PCL był hostowany na tych samych zasobach co inne serwisy RASP, to tam miejsca było sporo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelius33 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 30 minut temu, QKi napisał: Dokładnie, wpisy które przepadną to największa strata. To ludzie tworzą fora więc gdzie się nie przeniosą to nadal będzie tak samo, wiadomo pozostaje tylko kwestia zasad i moderacji Z tymi wpisami to też jest trochę tak , że na PCLabie straszyły poprzyklejane tematy sprzed lat z czasów gdy forum było wielokrotnie większe i gdzie nie było nic robione albo pisane od lat. Więc są też jakieś plusy , że będzie okazja tylko przenieść to co aktualne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QKi Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 3 minuty temu, michaelius33 napisał: Z tymi wpisami to też jest trochę tak , że na PCLabie straszyły poprzyklejane tematy sprzed lat z czasów gdy forum było wielokrotnie większe i gdzie nie było nic robione albo pisane od lat. Więc są też jakieś plusy , że będzie okazja tylko przenieść to co aktualne. prawda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip454 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) 7 minut temu, EvilKillaruna napisał: Jeśli chodzi o naganianie, to pamiętajcie że jest coś takiego jak swoboda decyzyjna. Ludziom można dać znać że uchodźcy idą na ITH, ale nie ciągnijcie nikogo za kaftan na siłę. Kto zechce, ten przyjdzie. Ktoś pytał na PCL ile kosztuje roczne utrzymanie forum. Moje własne forum ciągnąłem przez 8 lat, z czego w końcowych okresach wychodziło ok. 1000 zł na domenę + hosting + licencję IPB. Sam koszt startu silnika IPB to w minimalnym pakiecie jakieś 200 USD. Jeśli PCL był hostowany na tych samych zasobach co inne serwisy RASP, to tam miejsca było sporo. Racja, dlatego "naganianie" oczywiście użyte w przenośni. Nie sądzę, że moja wiadomość to naganianie. To bardziej miłe zaproszenie, nic więcej Miałem Ci też wysłać, ale wysłałem chyba na stary profil. Sorka Trzeba było tyle nie być na labie i nie rozdwajać się Edytowano %s o %s przez Filip454 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się