galakty 4 139 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu JA bym dla pewności podłączył pod coś innego, nawet telefon.
MaxaM 1 841 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Podłączyłem xboxa 3 kablem. Obraz szary. Także można już chyba założyć, że trafiłem na walniętą sztukę Jakiego ja mam pecha do monitorów Zwracać i znowu polować na zrzut w sklepach, akurat jak mi jest potrzebny monitor. Edytowane 17 godzin temu przez MaxaM 1
sideband 2 318 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Godzinę temu, MaxaM napisał(a): @Pan Mateoo Nie rozumiem do końca jak miałoby to pomóc. Obraz jest w 100% pozbawiony kolorów. Tak jakby był włączony filtr w Windowsie. Natomiast w menu OSD monitora kolor jest tak jak przy włączaniu się (kolorowa logówka MSI). Zrobiłem czyszczenie pikseli i nic to nie zmieniło. Dodatkowo wrzuciłem nowy FW, też nic. Nie po polsku napisane OSD prawidłowo monitor wyświetla? Poza tym było przywrócić monitor do ustawień fabrycznych i wyłączyć wtyczkę z sieci na 2min.
MaxaM 1 841 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) 51 minut temu, sideband napisał(a): Poza tym było przywrócić monitor do ustawień fabrycznych i wyłączyć wtyczkę z sieci na 2min. Robiłem tak, parę razy. Teraz zrobiłem ponownie restart po update FW i... kolory się pojawiły Wygląda na to, że z powodu buga monitor permanentnie siedział w profilu 'Balck-White' bez względu co się grzebało w OSD. Edytowane 15 godzin temu przez MaxaM
sideband 2 318 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Zawsze po update FW trzeba przywracać ustawienia fabryczne.
MaxaM 1 841 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Niby tak. Update FW robiłem jako jeden z ostatnich pomysłów. Nie powinno to tak wyglądać. Wypuszczają skopany sprzęt. Sprzęt ma działać z pudełka, a nie robienie fikołków
sideband 2 318 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Nie wykluczone, że robili update softu w fabryce i dali ciała.
MaxaM 1 841 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Jako, że pierwsze wrażenie negatywne, to drugie na razie dość pozytywne. W końcu zrobiłem przesiadkę na OLEDa. Brak RGB mnie wstrzymywało. Na razie nie widzę bandingów, duchów ani smoków, więc chyba jest dobrze? I przede wszystkim tekst - jest normalny jak na każdym innym LCD 1
Fenrir_14 1 062 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 godzin temu, MaxaM napisał(a): W końcu zrobiłem przesiadkę na OLEDa. Brak RGB mnie wstrzymywało. Ulala ... Możesz rozwinąć ten powód ?
MaxaM 1 841 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @Fenrir_14 Tak jak pisałem wcześniej. Mój target to 34". Na 2k widać fringing na czcionkach i na kontrastowych liniach, który mi po prostu przeszkadza. Tylko nie pisz 'było wziąć jakiegoś 4k i problem solved', bo to nie było dla mnie rozwiązaniem Edytowane 1 godzinę temu przez MaxaM
Fenrir_14 1 062 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @MaxaM OK, dzięki za odpowiedź. Myślałem że brak elementów RGB to był główny hamulec W kwestii monitora nikt i tak Ci nie doradzi -> trzeba osobiście spróbować. Tutaj jest jak z kobietami hehe, musisz wziąć do domu i posmakować A już najlepiej wziąć od razu te 2-3 modele i sobie obczaić. Jasne, w kwestii ogólnej budowy, jakości wykonania i ficzerów opinie innych mogą być pomocne ale trzeba samemu " poużywać i pooglądać" żeby stwierdzić czy Ci to pasuje. Tak samo zresztą jeżeli chodzi o format (16:9/UW) jak i typ matrycy. Edytowane 1 godzinę temu przez Fenrir_14
MaxaM 1 841 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 32 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): W kwestii monitora nikt i tak Ci nie doradzi -> trzeba osobiście spróbować. Imho ten monitor jest trochę przełomowy. Tu w zasadzie nie ma co testować w kwestii obrazu, bo to przesiadka bez kompromisów. Czułeś się dobrze na LCD, tutaj się poczujesz jeszcze lepiej. - czcionki bez zmin, - odbiór graficznych elementów taki sam (fringing potrafi nieraz skopać odbieraną jakość w szczególności przy małych grafikach) - nie ma bandingu jak na LCD - kolory są równomierne na całym ekranie jak na LCD - pasywne chłodzenie jak na LCD - i teraz dochodzi do tego cały szereg zalet OLEDów, o których już nie będę pisać. Edytowane 1 godzinę temu przez MaxaM 1 1
Fenrir_14 1 062 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wierzę 😀 Ja na oleda przeszedłem jakieś 4 lata temu po przerzucenie nastu monitorów i to była najlepsza decyzja ever 💪
TheMr. 3 005 Opublikowano 12 minut temu Opublikowano 12 minut temu Mnie trochę denerwuje w swoim jak mi ekran pixele przesuwa i widać jakby wszystko przesuwa się albo w lewo albo w prawo, jest to na ułamek sekundy ale dziwnie się czuję patrząc na to
sideband 2 318 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu QD nie widzę w ogóle przesuwania pikseli, ale na 48 C1 to po czasie OSD wychodzi poza ekran
Kadajo 8 468 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu A nie możesz zmniejszyć ilości pikseli jaka się przesuwa, w ogóle to masz chyba jakieś implanty z cyberpunka że to potrafisz dostrzec Godzinę temu, MaxaM napisał(a): - nie ma bandingu jak na LCD Jest za to nowy banding typu OLED
Rekomendowane odpowiedzi