Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktos LG UltraGear 39GS95QE-B 5120x2140 albo podobny na tej matrycy? Planuje zmienić 3080 na 9070xt w moich grach da radę więc kwestia no jak wyglądajq czcionki i UI jakiś tam programów. Planuje kupić pod granie/filmy i programowanie - wypalanie akceptuje ryzyko i wymianę monitora po paru latach jakby co. 

Czy moze lepiej iść w 34 cale. Qoled raczej bo mam zaciemnione pomieszczenie - dobre rolety. Mam teraz 34 cale i obszar roboczy w sma raz ale wiadomo im więcej tym lepiej. Biurko mam odpowiednio duże 

Opublikowano
18 godzin temu, MaxaM napisał(a):

Z nową matrycą to naprawdę nie ma znaczenia :)

Dziś sprawdzę, obecnie WOLED LG UltraGear 34GS95QE,  a dojedzie ASUS ROG Strix OLED XG34WCDMS - 280Hh,  QD-OLED 5 generacji

Opublikowano
11 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Chciałem go kupić ale brać freesync premium pro przekreśla ten monitor całkowicie jeśli chcesz korzystać z HDR.  A tak to Oled jak każdy inny ;) 

nie wiem o co cho z tym freesync i HDR, wytlumaczysz?

Opublikowano
9 godzin temu, peterchen86 napisał(a):

Jaki monitor OLED 27 cali 4K z wysokim odświeżaniem polecacie? Zależy mi na tym żeby nie bylo efektu fioletowej czcionki i żeby nie kosztował milionów?

Jak nie chcesz efektu kolorowej czcionki to tylko nowy QD-OLED 5 gen chociaż ludzie piszą w internetach że na woledach tak tej czcionki nie widać a w 4k to już w ogóle. 

Opublikowano (edytowane)

Na 4K nie ma problemu z czcionką. 

Weź taki który się mieści w Twoim budżecie, one praktycznie niczym się nie różnią, znaczy wiadomo że nowszy = lepszy, ale cena zbija z nóg, a realnie tego nie doświadczysz. 

I tak główny wybór to QD lub WOLED. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano

Fajne to nowe 27", bo ma jakoś 26,9", a nie 26,5" ( :P ). ... do tego certyfikat HDR TrueBlack 500, więc 300cd na 100% pokrycia  ekranu musi zrobić (co najmniej). I to wszystko przy RGB stripe i 4K.