Godlike 75 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 20 minut temu, Element Wojny napisał(a): Autor skończył grę. Sprzedaż nie pokryje nawet kosztów produkcji ? To w takim momencie to studio nie ma racji bytu. Dialogi wyrastają powoli na największy problem tej gry, nawet u osób wypowiadających się o niej pozytywnie. Takie wpisy jak Twój już widziałem wiele razy - jakiś gość był ostro wkur... na disco, pisał że był w jakiejś lokacji trupy krew ogólnie masakra a Ci pierdzielą o dupie Maryny, żadnego odniesienia do lokacji tego co wokół itd. To jest w końcu w tej grze krew czy nie? Bo ktoś wcześniej pisał, że gra dla 12 latków i krwi nie ma.
slafec 36 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Z której strony walka była inspirowana soulsami? Ludzie nadużywają tego zwrotu. Co do tej bajkowej grafiki, która nie pasuje do mroczniejszej fabuły też się nie zgodzę. Baśniowe klimaty i przemoc ładnie się ze sobą łączą.
Element Wojny 486 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Jest,jest. Gdzie? Widziałem ją w 2 ujęciach, poza tym tylko na makietach.
ODIN85 374 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Jest też taka zbroja gdzie ciągle jest krew 7 minut temu, slafec napisał(a): Z której strony walka była inspirowana soulsami? Ludzie nadużywają tego zwrotu. Co do tej bajkowej grafiki, która nie pasuje do mroczniejszej fabuły też się nie zgodzę. Baśniowe klimaty i przemoc ładnie się ze sobą łączą. No właśnie też mnie to ciekawi.
Element Wojny 486 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Idealne podsumowanie tej makiety - walczysz w pomieszczeniu pełnym krwi, która powinna lać się dosłownie po ścianach, walka się kończy, a tu nic, wszystko czyste, lśniące, jakby nic się nie wydarzyło.
Kelam 703 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada @Element WojnyBoss ma na usługach dobrą ekipę sprzątaczek z europy środkowo-wschodniej. Dobra premia za dniówkę i migiem robota zrobiona . 1 1
Vulc 294 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 32 minuty temu, Keller napisał(a): A co do chatagpt, może jakbyś zaczął używać to byś zrozumiał dlaczego nie wolno tępić ludzi za to kim się urodzili - oni ci nic nie zrobili złego. Gościu, ale to Ty dzwonisz. Stworzyłeś nieistniejący problem, uroiłeś sobie jakieś prześladowania, choć kontekst którym posługujemy się w tym wątku, jest jasny od momentu jego założenia. Nikt nie krytykuje takich osób z powodu ich orientacji, nie jest krytykowana ich obecność sama w sobie. Takie postaci są w BG3, takie postaci były w poprzednich odsłonach tej serii. Takie postaci występują regularnie, od dawna. Sprawa rozbija się o realizację i priorytety, jakimi kierowali się twórcy i jak to odbiło się na końcowej jakości gry. Daruj sobie więc dziecinne teksty "oni nic złego nie zrobili". My to wiemy, nie jesteśmy w przedszkolu. 6
Sheenek 67 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Krew niby jest co jakis czas w lokacjach czy tez przerywnika, ale przeciwnikow siekasz na sucho Brakuje w walkach tej brutalnosci. 1
Keller 18 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Teraz, Vulc napisał(a): Gościu, ale to Ty dzwonisz. Stworzyłeś nieistniejący problem, uroiłeś sobie jakieś prześladowania, choć kontekst którym posługujemy się w tym wątku, jest jasny od momentu jego założenia. Nikt nie krytykuje takich osób z powodu ich orientacji, nie jest krytykowana ich obecność sama w sobie. Takie postaci są w BG3, takie postaci były w poprzednich odsłonach tej serii. Takie postaci występują regularnie, od dawna. Sprawa rozbija się o realizację i priorytety, jakimi kierowali się twórcy i jak to odbiło się na końcowej jakości gry. Daruj sobie więc dziecinne teksty "oni nic złego nie zrobili". My to wiemy, nie jesteśmy w przedszkolu. "Nikt nie krytykuje takich osób z powodu ich orientacji" Tak, tak, dlatego ciągle musisz pisać o wolności, tolerancji źle pojmowanej. Wiadoma sprawa. Ja sobie wymyślam czemu ktoś ma negatywne emocje. 2 1
Kadajo 396 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Już sam fakt ze klucze do recenzji dostali tylko "kolorowi" albo "sprzedawczyki" mówi wszytko co trzeba wiedzieć o tej grze. 1 3
Element Wojny 486 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Już kilka osób w różnych miejscach dyskutowało, żeby nie grać w Veilguarda na świeżo po ukończeniu BG3, bo będziesz punktował za wszystko czego tutaj nie ma, a być powinno. Nawet wczoraj gość w tej recce co wrzuciłem, mówił że zrobił ten sam błąd. Mogę się pod tym tylko podpisać. Brakuje w cholerę tych wszystkich elementów, które kiedyś w tej serii były, a które konsekwentnie usuwano.
Passt 29 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) Ja gierkę kupię jak będzie na promocji po 20 złotych ze względu na miłe chwile jakie spędziłem przy Dragon Age Origins. Edytowane 5 Listopada przez Passt
Element Wojny 486 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Origins zyska drugie życie, jak już wyjdzie fanowski remaster, który jest na ukończeniu.
skunRace 158 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Zwracam się do wszystkich "faszystów" w wątku. Przyczepiliście się do robienia pompek w Dragon Age, a jak płotka napierdzielała pompki, gdy użyła złego zaimku w stosunku do Geralta już nie pamiętacie 12
tuhmunud 56 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Ja też wstrzymam się z przejściem do solidnej obniżki ceny. Grającym życzę miłej zabawy, znikam z wątku, bo dyskusja z niektórymi użytkownikami jest równie produktywna co rzucanie grochem o ścianę 6 minut temu, Element Wojny napisał(a): Origins zyska drugie życie, jak już wyjdzie fanowski remaster Jak "głęboki" jest to remaster? Naprawią te nieszczęsne crashe w Denerim?
Element Wojny 486 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) 9 minut temu, tuhmunud napisał(a): Ja też wstrzymam się z przejściem do solidnej obniżki ceny. Grającym życzę miłej zabawy, znikam z wątku, bo dyskusja z niektórymi użytkownikami jest równie produktywna co rzucanie grochem o ścianę Jak "głęboki" jest to remaster? Naprawią te nieszczęsne crashe w Denerim? To już jest naprawione kolego I tak, to też będzie w remasterze. Graficznie to on mega głęboki nie będzie, bo to stary silnik z wieloma ograniczeniami. Ale będzie dużo poprawek, dodatków, jakieś udogodnienia QoL itd. https://www.nexusmods.com/dragonage/mods/6435?tab=posts Edytowane 5 Listopada przez Element Wojny
DeIntegro 35 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 18 minut temu, Element Wojny napisał(a): Origins zyska drugie życie, jak już wyjdzie fanowski remaster, który jest na ukończeniu. O cholera nigdy nie grałem a dużo ludzi mi polecało. Powiesz coś więcej na ten temat?
skunRace 158 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 18 minut temu, Element Wojny napisał(a): Origins zyska drugie życie, jak już wyjdzie fanowski remaster, który jest na ukończeniu. Możesz podesłać linka z info o tym fanowskim remasterem ? Jakoś mnie to ominęło.
Element Wojny 486 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 2 minuty temu, DeIntegro napisał(a): O cholera nigdy nie grałem a dużo ludzi mi polecało. Powiesz coś więcej na ten temat? Masz tu wrzutkę z bardzo wczesnej wersji, od tamtej pory sporo się zmieniło, ale kolesie nie chcą za bardzo się z tym reklamować póki co. 1
DeIntegro 35 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Masz tu wrzutkę z bardzo wczesnej wersji, od tamtej pory sporo się zmieniło, ale kolesie nie chcą za bardzo się z tym reklamować póki co. Tyłka nie urywa. Same teksturki, flary itp?
Element Wojny 486 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) 3 minuty temu, DeIntegro napisał(a): Tyłka nie urywa. Same teksturki, flary itp? I tyłka nie urwie, jeśli chodzi o grafikę. Gra miała problemy wydajnościowe nienaprawione do dziś przez Bioware, zintegrowanie modów jeszcze bardziej ją obciąży, fix na memory leak da radę tylko do pewnego momentu - coś za coś kolego. Za to ma być sporo fajnych usprawnień. Poza tym, ta gra fabułą, postaciami i system walki stoi. Ta gra zasługuje na pełno prawny remake, ale gdyby ekipa od Veilguarda miała go robić, to wolę żeby go nie było, bo chyba wszystko by wycięli. Wyobrażasz sobie żeby zostawili motyw, że oddajesz duszę dziecka demonowi za seks? Albo że odwalasz czworokąt z Zevranem, Isabelą i Lelianą? Edytowane 5 Listopada przez Element Wojny
Rekomendowane odpowiedzi