Quassar Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 12 godzin temu, FerreroRoche napisał: hahahahahaahah złoto. Widać twórcy utożsamiają się personalnie z tymi postaciami czy jakoś tak No nie powiem że nie... Widać ewidentnie Edytowano 2 godziny temu przez Quassar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomehsak Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Phoenix. napisał: Ogladalem wczoraj stream "Kiszaka" na twitch, o matko jak ta gra nie ma pomyslu na siebie, a z rpg to nie ma nic wspolnego. Kiszczak to raczej margines i ogromne braki kultury osobistej. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abudabi Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu Oglądałem trochę u AngryJoe, początek wydawał się nawet ciekawy, sceny miały jakiś ładunek emocjonalny, mogło się to podobać, ale później było już gorzej. Nie rozumiem zachwytów nad walką, jest dosyć dynamiczna, ale wydaję się bardzo prosta, trzy przyciski ciosów na krzyż i to wszystko. Gdyby to nie był Dragon Age, nawet bym nie spojrzał na tą grę, Mam nadzieję, że finansowo się im to nie sklei i wydawcy i developerzy zaczną tworzyć gry dla wszystkich i przestaną wciskać swoje wysrywy polityczne tam gdzie ich nie powinno być. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix. Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 7 minut temu, zoomehsak napisał: Kiszczak to raczej margines i ogromne braki kultury osobistej. Malo mnie obchodzi jego brak kultury i kim jest Pisze o grze a nie o nim. Tam mogl grac nawet sam duda i nie zmieni to faktu co widzialem i jak wyglada gra. A gosc jest specyficzny ale w zaden sposob bym nie powiedzial, ze ma brak kultury. 3 minuty temu, abudabi napisał: Nie rozumiem zachwytów nad walką, jest dosyć dynamiczna, ale wydaję się bardzo prosta, trzy przyciski ciosów na krzyż i to wszystko. Nudna i powtarzalna walka a przeciwnicy sa jak gabki, w dodatku bosowie to taki recykling zwyklych "mobow". Edytowano 2 godziny temu przez Phoenix. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
King Arthas Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 79% pozytywnych już. Chyba się szykuje bestseller Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element Wojny Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Tego nawet moderzy nie beda w stanie uratowac, bo tutaj wszystko lezy od podstaw. Nie sadze tez, ze komus chcialoby sie ten konkretny produkt ratowac w jakikolwiek sposob. Najbardziej dziwia mnie jednak Grazynki i Janusze z Polski, ktore tak ochoczo wala pozytywne recenzje na Steamie. Rozumiem te mega tepe blondyny na necie, walace streamy pod nazwa "moj pierwszy Dragon Age", bo one pojecia nie maja co to jest w ogole Dragon Age, ale naszych rodzimych graczy mialem w tym temacie za znacznie bardziej ogarnietych. Coz, chyba jakas koslawa zmiana pokoleniowa. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulc Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, abudabi napisał: Gdyby to nie był Dragon Age, nawet bym nie spojrzał na tą grę, Mam nadzieję, że finansowo się im to nie sklei i wydawcy i developerzy zaczną tworzyć gry dla wszystkich i przestaną wciskać swoje wysrywy polityczne tam gdzie ich nie powinno być. Mało kto by spojrzał, dlatego do wciśnięcia ideologii tam gdzie nikt jej nie chce, użyto rozpoznawalnej marki. A ciężko się spodziewać, żeby jednego z głównych reżyserów, Corinne Busche, która określa się jako queerosexual gendermancer, obchodziło co się stanie z serią po takiej dawce "postępowości". Czy wybrano ją na podstawie doświadczenia i umiejętności? Jej 15-letnie experience o którym wspomina w bio, to głównie "some stuff" przy grach z serii Tiger Woods i Simsach. Nie wiem czy trzeba tutaj dodawać coś więcej. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavel87 Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, King Arthas napisał: 79% pozytywnych już. Chyba się szykuje bestseller Po prostu GOTY przez duże G Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element Wojny Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, abudabi napisał: Oglądałem trochę u AngryJoe, początek wydawał się nawet ciekawy, sceny miały jakiś ładunek emocjonalny, mogło się to podobać, ale później było już gorzej. Zgadzam sie, poczatek wygladal calkiem obiecujaco, nawet chyba Joe byl nieco zdziwiony, ale juz te zielone sloiki zle wrozyly plus system walki, ktory ograniczal sie do naciskania jednego przycisku. Ale gdy juz wyszedl z prologu, weszly dyskusje i dialogi o tylku Maryny (tej/tamtej/tego/tamtego), to sie zaczal Failguard totalny. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abudabi Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, King Arthas napisał: 79% pozytywnych już. Chyba się szykuje bestseller Za wcześnie, żeby cokolwiek prognozować, myślę, że z czasem pójdzie to w drugą stronę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVLo Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Główna coś kiepsko aktualizuje, dopiero po wejściu w komentarze widać popularność Natomiast SteamDB pokazuje chyba jeszcze inaczej Edytowano 1 godzinę temu przez PaVLo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghostdog Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 70k graczy to marny wynika jak na produkcję robioną długie lata przez duże studio. Mam nadzieję, ze BioWare (w tym składzie) nie wpadnie na pomysł robienia Mass Effect. Wystarczy słaba Andromeda. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element Wojny Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Decydujacy bedzie weekend i konsole. BG3 w pierwszy weekend wskoczylo na 875 tysiecy graczy, ale gra na starcie nie byla dostepna na konsolach. Tutaj obstawiam ze moga doskoczyc do 150 tysiecy na Steamie, ale pytanie jaka bedzie sprzedaz na konsolach, bo tam (nikomu nie ujmujac) baza graczy jest nieco mniej wymagajaca i moze sie skusic zapowiedziami. https://www.ppe.pl/news/356027/nowy-dragon-age-ze-znacznie-nizszymi-wynikami-od-wielkiego-konkurenta-rpg-i-slabnaca-srednia.html Edytowano 1 godzinę temu przez Element Wojny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulc Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Jest mniej wymagająca, nie ma się co czarować. Mało kto robi obszerny research przed zakupem, a mimo ostrego grillowania tematu na forach i w komentarzach pod artykułami, sporo z tego nie dotrze do uszu i oczu przeciętnego nabywcy. Za to o Dragon Ejdżu ktoś tam słyszał, więc trzeba przyznać, że cwanie sobie to wymyślili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isharoth Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 43 minuty temu, King Arthas napisał: 79% pozytywnych już. Chyba się szykuje bestseller Sporo negatywów było chyba usuniętych za review bombing. Oczywiście review bombing działa tylko w jedną stronę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element Wojny Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Isharoth napisał: Sporo negatywów było chyba usuniętych za review bombing. Oczywiście review bombing działa tylko w jedną stronę. Zauwazylem. Noty 10/10 zostaja, 1/10 wylatuja, a przeciez skrajne powinno sie eliminowac z obu stron. Widac ze EA/Bioware bardzo starannie przygotowalo sie do tej premiery i wiele rzeczy uzgodnilo z roznymi podmiotami, zeby wyszlo na ich modle. Za kilka dni wyjda recenzje niezaleznych redakcji i maska opadnie, ale do tego czasu moga zdazyc zrobic oczekiwana startowa sprzedaz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daerragh Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Rowniez zycze tej "grze" jak najgorzej. Za wpychana ideologie i to, ze kolo dobrego RPG to nawet nie stalo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frog67 Napisano 58 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 58 minut temu (edytowany) 45 minut temu, abudabi napisał: Za wcześnie, żeby cokolwiek prognozować, myślę, że z czasem pójdzie to w drugą stronę. Albo tak zostanie bo tym co tytuł nie pasuje to po prostu po niego nie sięgną. Tym samym gra będzie się taplać we własnym zamkniętym gronie jaka to fajna jestem i przełomowa, tymczasem rzeczywistość jest zupełnie inna. Edytowano 57 minut temu przez Frog67 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavel87 Napisano 57 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 57 minut temu Niestety tak wygląda aktualny porządek w tej branży, zresztą nie tylko w tej. Review bombing działa tylko w tę stronę jeżeli recenzje są negatywne. Te pozytywne są prawdziwe, przecież nikt nie śmiałby kłamać, że gra jest niesamowita i 10/10. To tak samo jak z rasizmem i innego rodzaju ksenofobią, działa to tylko w jedną stronę... Do czego ten pokręcony świat zmierza, albo to pierdzielnie, albo będzie jeszcze gorzej. Ja cały czas liczę, że liczba graczy z dnia na dzień zacznie spadać. Ten peak to nadal jest raczej słaby wynik moim zdaniem, jak na taką markę, ale spodziewałem się jeszcze gorszego mimo wszystko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musichunter1x Napisano 56 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 56 minut temu (edytowany) 9 godzin temu, Stjepan napisał: @musichunter1x 20 listopada wychodzi Stalker 2, po gameplejach i filmie dokumentalnym sądzę że to będzie dobra gra, jestem fanem serii, do GSC jeszcze DEI i woke nie doszło. Niestety jakoś ta seria nigdy mnie nie wolała. Może wypadłem z FPSów zanim do serii dotarłem, choć może znów je trawie, skoro Cyberpunka ograłem, ale tam dobrze strzela się na padzie. 9 godzin temu, Stjepan napisał: @musichunter1x Z telefonu nie mogę usunąć tego dubla do końca Edytowano 54 minuty temu przez musichunter1x Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reddzik Napisano 54 minuty temu Zgłoś Udostępnij Napisano 54 minuty temu Wrzucę tu, choć pewnie nie powinienem, negatywna recenzja Aleka, jest dosyć długa, nie ma tu spoilera, więc zapewne zawalę temat za co przepraszam, to jego przemyślenia, ale to już sami mniej więcej zauważyliśmy. Cytat ....to nie jest Dragon Age ! mimo że wszystko dzieje się niby w świecie Dragon Age to nie jest gra cRPG to bardziej takie Fable. Może i nie jest to zła gra bo nawet mi się fajnie w to gra i może nawet dam rekomendacje pozytywną na steam ostatecznie (jak skończę bo i to nie jest pewne) ale TO NIE JEST DRAGON AGE na jakiego czekałem !!! Dragon Age Początek bo to niej będę porównywał to jest WIELKA pozycja skierowana do dorosłego odbiorcy z zdradą w tle, z intrygą, brudem "aż czarną ziemią za paznokciami", z wieloma wyborami moralnymi z wieloma wyborami zmieniającymi elementy narracji w grze. Wchodząc do Orzammaru opada ci szczęka z wrażenia widząc to miejsce, tę monumentalność. Wszystkie postacie są cholernie wiarygodne i mistrzowsko przedstawione. Veilguard to jest lekka przyjemna gra która nie ma nic wspólnego z Dragon Age Początek ! Jakbym był złośliwy to bym napisał "Duncan za co ty umarłeś ?" NIE, NIE i NIE ! Dragon Age Początek jest lata świetlne jeśli chodzi o narracje i kreacje świata przed Veilguardem ! Podkreślę to może nie jest zła gra to może jest nawet dobra gra albo i bardzo dobra ale to nie jest Dragon Age ! Chcesz cRPG to czekaj albo na remake Początku (błagam cię Panie Boże) albo graj w Początek i miej w głowie że to jedyna część uniwersum Dragon Age. Dwójka i Inkwizycja już mocno zdegradowały serię aby nie napisać #@#@# na nią. Veilguard to fable action RPG gdzie dopisek Dragon Age dodano aby sprzedać +1M kopii więcej. Na ten moment napiszę tak - jako fajna gra to po paru godzinach jestem na nawet na TAK + 6-7/10 jakby oceniał w zależności jak to się potoczy dalej ale jakby to oceniał jako kolejna część Dragon Age to za profanacje należy się karne 1/10 (gram obecnie też w Dragon Age Początek i tych gier jakościowo NIE DA SIĘ PORÓWNAĆ) Napiszę to tak : Veilguard jest tym dla Początku czym Andromeda dla Mass Effect II Za Dragon Age Początkiem stali wybitni ludzie, stał świetnie napisany scenariusz, postacie z krwi i kości gdzie plaga była tylko jednym z problemów tego świata. Tutaj scenariusz to typowe high fantasy (nie dark fantasy) za którym stoi jakiś scenarzysta który stracił pracę w Netflixie. ! Jeśli chcesz fajną grę to możesz kupić, jeśli chcesz kolejną część Dragon Age to trzymaj się z daleka ! EA/BioWare nigdy nie zrobi dobrej gry za nim nie pojmą że aby zrobić dobrą grę RPG trzeba mieć wybitnych ludzi odpowiedzialnych za scenariusz ! To jest początek kompletowania zespołu. Jedyną szansą na horyzoncie na dobrego cRPG widzę w Exodusie jeśli starczy im budżetu bo tam pracują dawni weterani z BioWare z Drew Kapryshynem jako scenarzystą. Zapomniałem też dodać porównawczo Baldur's Gate III jest świetną grą ale jeśli chodzi o fabułę to też nie jest to dziełem wybitnym. Baldur's Gate 3 ratuje wszystko inne od bardzo dobrze napisanych postaci po dbałość o najmniejsze detale. Grając teraz w Veilguarda te postacie są jak z nie gry 18+ ale z PEGI 3+. Jeszcze jedno co mnie irytuje strasznie w Veilguardzie poza brakiem możliwości wyłączenia pasków życia przeciwników (proszę o mody koledzy i koleżanki z Nexusa) to sposób prowadzenia rozmów. Zero rozbudowanych dialogów tylko wybory 1,2,3 czasem 4 z durnymi obrazkami jak dla kretynów (dosłownie zero rozbudowanych drzewek w rozmowach) i co najgorsze jaki typ dialogu nie wybierzemy nasi bohaterowie szczerzą się do siebie jakby opowiadali sobie dowcipy. Żadnej ekspresji poza przyklejonym uśmiechem ! Nie chce już kopać leżącego ale poważnie to gra od lat 18+ ? Nie wiem jak będzie po 50 godzinach ale po tych paru pierwszych to może być gra terapeutyczna dla ludzi z depresją (wszystko piękne cudowne i bez żadnej skazy jak w bajkowym świecie). Jak się zmieni na koniec to poprawię recenzje. Hejtowany przez wielu Starfield przy Veilguardzie to poziomem dialogów i ekspresji oraz postaciami jest LATA ŚWIETLNE PRZED TYM CO TUTAJ dostajemy ! Co jeszcze mnie denerwuje jako ta przysłowiowa kropeczka nad "i' to te zmiany skórek dla przedmiotów -> to jest takie debilne i zapożyczone z gier free4play online że aż zęby skrzypią. Wiem że można to przemilczeć, sam zbieram różne przedmioty bez zmiany ich wyglądu ale sam fakt że to w grze jest i to w grze RPG jest jak strzał w zęby ! Kto wpada na pomysł aby takie rzeczy dodawać do gier rpg ? Może to ten sam który wcześniej pracował przy Diablo IV w Blizzardzie i na koniec trafił do BioWare z workiem pomysłów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozolek Napisano 51 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 51 minut temu Czy ktoś realnie tutaj ogrywa tytuł i ma własne zdanie?. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavel87 Napisano 46 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 46 minut temu Tak, @userKAMIL i nie zdzierżył tego guano Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reddzik Napisano 46 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 46 minut temu (edytowany) Mam własne po zobaczeniu gameplayu, nikt mi nie musi narzucać zdania, to widać na filmiku jak to wygląda, wybór dialogów jest na wzór F4 bez modów, czasem nie wiadomo w co klikniemy i jakie szambo się rozleje. Graficznie może nawet ładne, nie powiem, czasem mi się podobały te lokacje, walka taka średnia, dużo słabsza niż to co miałem w DA Inkwizycja, takie mam uczucie z tego co zauważyłem, a do tego ten cały cringe... to już za dużo, nawet dla mnie, gdzie podchodzę z dystansem i zazwyczaj nie jestem aż tak krytyczny. Na pclabie, to zazwyczaj się nabijałem, wyciągałem brudy, ale czasem i tak się zagrało gdy przyszła odpowiednia cena, albo wylądowała w bundlu. Edytowano 42 minuty temu przez Reddzik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozolek Napisano 42 minuty temu Zgłoś Udostępnij Napisano 42 minuty temu No właśnie ja teraz skupuje stare gry za grosze i ogrywam w pełni zmodowane. Kingdom Come za 16zł czy fallouta 4 za 26zł, batmany za 16zł wszystkie 3 części 😁 i bawię się świetnie. Tutaj poczekam prawdopodobnie na podobną sytuację, fulla dam za stalkera 2. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się