tomcug 3 953 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Godzinę temu, znaFca napisał(a): Tzn ja tam biorę na sprawdzenie na bank. Jestem ciekawy o ile więcej W będzie brać w rzeczywistości niż 9950X3D którego też miałem. Bo to, że podają TDP200W, to niewiele daje oprócz świadomości że będzie więcej Było podawane, że przy takim TDP limit mocy to 270 watów i pewnie w niektórych obciążeniach będzie tyle wsysać.
Phoenix. 6 909 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Dokladnie, w procesorach AMD TDP nie rowna sie PPT
znaFca 244 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia @tomcug No to dalej daleko do 330W 14900KS jak potrafił mi pokazać
wrobel_krk 974 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Ppt 270w ale jak zdejmiesz limity zezre więcej. Tam pewnie odpalisz PBO to 300w i więcej zezre kwestia ile chłodzenie pozwoli .
znaFca 244 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Nie no, ściąganie limitów w AMD to za dużo sensu nie ma.
tomcug 3 953 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Tak, jakby na Intelu miało (a i tak to robiłeś) 3
znaFca 244 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia @tomcug Ty lepiej powiedz czy orzeł już doleciał i test będzie...
tomcug 3 953 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Nie wiem, po co się znowu pytasz o to samo. Już pisałem, że testów 9950X3D2 na ITH nie będzie. 5 1
znaFca 244 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Pisałeś, ale nie że na 100%. No to lipa.
Phoenix. 6 909 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-9-9950x3d2-benchmarks-surface-on-hwbot-ahead-of-april-22-launch @ju-rek
znaFca 244 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Ładny wynik w tym CB23 jak na takie temp
wallec 1 755 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) No niestety. 95 stopni, 220W i tylko 38579pkt 270k plus przy 220w robi ~45000pkt i osiąga jakieś 75-80 stopni. ogólnie dziwne są te procesory, ich wydajność z niczym się nie skaluje i wygląda tylko, że ten x3d robi robotę podbijanie MHz prawie nic nie daje podbijanie taktowania RAM prawie nic nie daje Jezeli AMD tego nie poprawi w kolejnej generacji to kiepsko wróżę…trafiło się im z tym x3d jak ślepej kurze ziarno bo maskuje bolączki chipletowych architektur Edytowane 15 Kwietnia przez wallec 4
maxmaster027 1 342 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 32 minuty temu, ju-rek napisał(a): Nie podpuszczaj Jesli mialbym obstawiac kto z tego forum polize 9950x3d2 to stawialbym na Ciebie. 1
Zachy 835 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) 10 godzin temu, znaFca napisał(a): Dobry argument. Taki mocno z dupy. Bo zapewne nawet Ty jedyne co robisz to grasz na PC. To jest forum entuzjastów, nie programistów. Nikogo tu nie obchodzi 10 sekund szybsza kompilacja kodu. Ale już 1 FPS więcej TO O PANIE !!! Zapytaj @wallec. Gdyby intel w grach był średni 1 FPS szybszy od najszybszego AMD to ogłosiłby TRIUMF na cały świat Ja od dluzszego czasu malo gram, gry jakos mnie nie wciagaja. Za to robie mase roznych rzeczy czy to zawodowo, czy prywatnie. Nie oceniaj wszystkich swoja miarka. Teraz zabieram sie powoli za Crimson Desert jak mam chwile wolna i moze to mnie wciagnie choć troche bardziej... Edytowane 15 Kwietnia przez Zachy
znaFca 244 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia @Zachy Bla bla bla, 4 zdania i w żadnym nie napisałeś co takiego robisz poza graniem.
Zachy 835 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 9 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Mozna kupic nowego proca i grac w uzytki i pisac jaki to wzrost 163% Ale amd nie reklamuje x3d2 jako cpu do gier, a do pracy wlasnie 13 minut temu, znaFca napisał(a): @Zachy Bla bla bla, 4 zdania i w żadnym nie napisałeś co takiego robisz poza graniem. Pracuje, ogladam yt, laze po necie, z doskoku gram, a i duzo sprzetu sobie testuje, a to zre czas na maksa...
znaFca 244 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 41 minut temu, Zachy napisał(a): Pracuje, ogladam yt, laze po necie, z doskoku gram, a i duzo sprzetu sobie testuje, a to zre czas na maksa... I co to ma do wydajności Intela w programach? Szybciej się przegląda neta?
wallec 1 755 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 11 minut temu, bourne2008 napisał(a): Pojadę klasykiem Walcem Ostatnio jak wrzucaliśmy wyniki z szybkości otwierania neta w przeglądarce to miałem lepiej niż @MarcoSimone!
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 12 minut temu, wallec napisał(a): Ostatnio jak wrzucaliśmy wyniki z szybkości otwierania neta w przeglądarce to miałem lepiej niż @MarcoSimone! A to było przed czy po obchodzie ?
znaFca 244 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia @SylwesterI. Nie nudzą Cię te teksty? Bardziej Ty się zachowujesz jak byś uciekł z Choroszczy niż on...
Slayer 344 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Swoją drogą, jak chodzi o czasy ładowania to byłem jakiś czas temu u kolegi co był fanboyem AMD no i patrzę a tu nowa skrzynka pod biurkiem. Pytam się co tam ma to mówi, że przesiadł się na nowe AMD ale zainstalował od razu windowsa 11 i strasznie wolno mu się to wszystko ładuje bo na windows 10 było szybciej. Mówię mu, że to nie kwestia windowsa a AM5 wolniej odpala i żeby mi bios pokazał. Włączyłem mu memory context restore, fast boot etc. no i dobra ładuje się to wszystko myślę sensownie nawet. On tak stoi, patrzy się na mnie i jakiś taki zrezygnowany, że to przecież dalej jest długo i to ma za bycie fanboyem . Potem mi pisał na msg, że 30 sekund boot to jest średniowiecze 1 4
Rekomendowane odpowiedzi