Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Ogider

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie gier tak duzo tez nie przeszedlem, ale troche szczegolnie tych wciagajacych juz tak. Np GTA 5 jakos nie potrafie zawsze sobie jezdze po miejscie cos tam odwalam, jest duzo zabawy. Natomiast sa takie gry np jak nadchodzacy MSFS2024 , ktory mam nadzieje bedzie dobry ze tam nie ma co przechodzic bo to jest experience cos zupelnie innego. Natomiast platformowki sa wlasnie czyms co sie przechodzi.

Edytowane przez maxmaster027

2 godziny temu, Tasslehoff napisał(a):

moja lista też coś koło 200+

i tak będzie się ciągnąć do końca życia, bo nie ma tyle czasu żeby to nadrobić [:

@PiPoLiNiOwidzę ze masz te same ramy co ja, duża różnica względem EXPO to co wykręciłeś? bo mnie się jakoś nie chce bawić w nastawy, a coś czuje że to tylko sztuka dla sztuki (1-2FPSy ;O)

Dokładnie, moja też tylko rośnie i nigdy nie zejdzie bo nie mam szans mieć tyle czasu, żeby to ograc. W roku zazwyczaj mam na Steam koło 50 tyt no i jakieś tam jeszcze pozostałe Epic itp. 

A co do cpu. Na moim 9700k mam package temp i zawsze na to patrzyłem... A na tym amd to na którą Wy patrzycie? Obudowę? Core? Hotspot? 🤔 

2 godziny temu, Tasslehoff napisał(a):

@PiPoLiNiOwidzę ze masz te same ramy co ja, duża różnica względem EXPO to co wykręciłeś? bo mnie się jakoś nie chce bawić w nastawy, a coś czuje że to tylko sztuka dla sztuki (1-2FPSy ;O)

W 4k żadna, w aida prawie żadna, w cinebench żadna. Nawet bym tego nie tykał w sumie na X3D.

@maxmaster027 Zrobiłem benchmark CS2 ale nie mam pojęcia gdzie wyniki :D

Po zielonym napisie Angel mam błąd i nie pokazuje wyników jak u Ciebie na screenie. Nie mogę zrobić screen bo mi wchodzi do pulpitu przez rozdziałkę.

22 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

W 4k żadna, w aida prawie żadna, w cinebench żadna. Nawet bym tego nie tykał w sumie na X3D.

@maxmaster027 Zrobiłem benchmark CS2 ale nie mam pojęcia gdzie wyniki :D

Po zielonym napisie Angel mam błąd i nie pokazuje wyników jak u Ciebie na screenie. Nie mogę zrobić screen bo mi wchodzi do pulpitu przez rozdziałkę.

zainstaluj sobie programik ShareX-16.1.0 tam jak odpalisz, zminimalizuje potem tylko lewy alt + prit screen, zapisuje screenshot aktywne okno

8 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale u mnie nie ma wyników. W ogóle mam tam w pip błędów różnych na czerwono. 

Nie chce mi się już bawić w jakieś programy żeby ogarnąć test z CS :) Ogólnie kończy się przy niecałych 100K w prawym górnym rogu. A pewnie o to Ci chodziło

Serio, tam w CS jest opcja wlacz konsole musisz ja wlaczyc wtedy bedziesz mial wynik

9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@maxmaster027 No i znowu stwierdzam, że Ty nie czytasz tego co Ci pisze. Mam konsole i na końcu zamiast wyniku mam błąd. Po tym zielonym napisie ANGEL. 

No dobrze, ale jakie ma to znaczenie, to zrob screen tych bledow, moze dojdziemy do wnioskow jakis czemu tak jest.

Ale lipton, długie shadery w TLoU wywalają przy -20 CO, dziś pierwszy raz odpaliłem VT3 i to samo, nawet 1 loop nie zalicza. Dałem -15 i póki co leci 4 loop. 

Także tyle z wygranej w loterii krzemowej 🙃 Jak czytam o Waszych -30 to się zastanawiam czy jego miejsce nie jest z powrotem w X-Kom 😂

• Haha 2

1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale lipton, długie shadery w TLoU wywalają przy -20 CO, dziś pierwszy raz odpaliłem VT3 i to samo, nawet 1 loop nie zalicza. Dałem -15 i póki co leci 4 loop. 

Także tyle z wygranej w loterii krzemowej 🙃 Jak czytam o Waszych -30 to się zastanawiam czy jego miejsce nie jest z powrotem w X-Kom 😂

Oho, zaczyna się... :hihot:

• Haha 1

@Kadajo Dokładnie to samo pomyślałem 😂😂😂 Dzięki Bogu obok nadal leży 7950X3D 😎 

Pytanie do znawców, w 7950X3D rdzenie 0-7 to były 3D?

Okej. Znalazłem 0-7 :)

No to w 7950X3D 0 był na -18, a 1-7 na -28. Więc sroga różnica w porównaniu do -15. 

Edytowane przez PiPoLiNiO
  • Haha 1

2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

czujesz lepszą responsywność, te wyższe 1% low? :Up_to_s:

Nie. No ale chyba nic dziwnego :) Jak masz low 130 a teraz 140 to nie wiem jak miałbym to zauważyć :)

Za to już shadery w TLoU przez 8 rdzeni trwają wieczność i to akurat idzie odczuć 😂😂

• Haha 3