Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 4.09.2026 o 23:42, Lameismyname napisał(a):

Mnie przerzucanie sprzętu cieszy jak dawniej.

Mnie teraz też...ale miałem kilka lat przerwy, bo obrzydziłem to sobie pracą.

Ja z tych co nie mogą łączyć pracy z hobby, bo później muszą sobie znaleźć inne hobby...albo pracę :E 

• Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Mnie teraz też...ale miałem kilka lat przerwy, bo obrzydziłem to sobie pracą.

Ja z tych co nie mogą łączyć pracy z hobby, bo później muszą sobie znaleźć inne hobby...albo pracę :E 

Dlatego jak wspominałem - dobrze mieć parę pasji i robić przeciwwagę. Jak jedna się trochę wynudzi, to więcej energii na drugą.
Każdy ma tam swoje...

• Upvote 2
Opublikowano

Z tym masz rację, dlatego dobrze mieć inne zajawki. Ja ostatnio zwróciłem swojego 9800xd bo znajomy miał na sprzedaż 9800xd za 1000zl więc grzech było nie wziąsc a swojego zwrócić za 1600zl 🤣 Ale już tak mi się nie chciało przekładać tego bo tych 9800xd miałem już chyaba z 6-7 szt, że czekam z niecierpliwością na zen6 bo ile można wałkować to samo. 

Opublikowano
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Z tym masz rację, dlatego dobrze mieć inne zajawki. Ja ostatnio zwróciłem swojego 9800xd bo znajomy miał na sprzedaż 9800xd za 1000zl więc grzech było nie wziąsc a swojego zwrócić za 1600zl 🤣 Ale już tak mi się nie chciało przekładać tego bo tych 9800xd miałem już chyaba z 6-7 szt, że czekam z niecierpliwością na zen6 bo ile można wałkować to samo. 

No tak. Człowiek dochodzi do sufitu.
Jedyne terytorium gdzie jest JESZCZE droga do rozwoju zestawu, to GPU ale znowu tutaj godność człowiekowi nie pozwala zapłacić nawet 2x czy 2,5x tyle co i tak wysokie MSRP.

A ja ciągle mam tego samego 9800X3D i jestem zadowolony, chociaż znając siebie jak wyjdzie następna seria to ręka będzie świerzbić :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Bardzo czekam na Zen6 i 12rdzeni w jednym CCD, moja gra zjada 16rdzeni bez zajakniecia wiec bedzie realny progress, pytanie tylko czy wersje 3D beda znowu ograniczone do 8 rdzeni ?? Tego nie wie nikt.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
57 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Bardzo czekam na Zen6 i 12rdzeni w jednym CCD, moja gra zjada 16rdzeni bez zajakniecia wiec bedzie realny progress, pytanie tylko czy wersje 3D beda znowu ograniczone do 8 rdzeni ?? Tego nie wie nikt.

To w co Ty grasz? Jakiś symulator?

Opublikowano

Rzeczywiście jest trochę zysku, chociaż nie rzuca na kolana.
No i wiesz jak jest z testami procków, ramu itd. - żeby pokazać duże różnice test jest w 1080p (w sumie zasadne aby skupić się na samych tych podzespołach).
Jednak w realnym scenariuszu 1440p/4K, a widzę co masz w sygnie, to pewnie różnica błędu pomiarowego/placebo.

Opublikowano

9800xd ogranicza 5070ti w 1440p w Warzone ;) Generalnie nie ma takiego cpu na ziemi, ktory wykarmi gpu w tej grze, mocniejsze gpu. Takze bede gonil kroliczka caly czas :cool: Gram w ta gre od 6 lat i o dla mnie najlpeszy benchmark przy zmianie cpu.

• Thanks 1