Po pierwsze w tym budżecie automatów praktycznie nie ma (chyba że z większym przebiegiem).
Po drugie DCT jest mega słaby do miasta, a ja połowę przebiegu robię w korkach niestety.
Po trzecie ten manual jest całkiem przyjemny, biegi wchodzą precyzyjnie, ładnie to pracuje.
Po czwarte nie wiem czy 55k to jest "tyle kasy"
Dla potomnych.
TuF z ryzenem 7. Niższe temp, wyższa stabilność przy zachowaniu wydajności. Na Intelu temp dobijają pod 90+C, na ryzenie koło 70.
Wiem, bo wymieniłem wersję z Intelem na ryzena i różnica ogromna przede wszystkim w pracy wentylatorów i wydajności przy dłuższym giercowaniu, bez zbijania parametrów procka z racji przegrzania.
Filtr kabinowy i dodatek do wtrysku bezpośredniego, trzeba zadbać o nową perełeczkę
W lutym/marcu wpadnie olej, reszta filtrów, świece, płyn hamulcowy i chłodniczy.
Przecież to tak nie działa że im większy rozmiar tym większe ciśnienie i mniejszy hałas przy tym samym modelu w wersji 120 na przykładowo 1200rpm będziesz miał kulture pracy jak przy 140 na 900-1000rpm, jak masz przykładowo wentylatorek 40x40 to on nawet na 2500rpm jest cichy bo śmigło jest małe, jak chcesz osiągnąć jak najlepszą wydajność na radiatorze to dobierasz wentylator tak aby rozmiarowo jak najbardziej pokrył radiator ale też nie wystawał poza jego powierzchnię, w przypadku 140 sporo powietrza ci ucieknie bokami, zawsze możesz wziąc 2x120 i 2x140 i przetestować obie kombinacje
Rekomendowane odpowiedzi