Kelam 690 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Teraz, Umpero napisał(a): A mogę kogoś kulturalnie tutaj nie lubić? Kulturalnie? Jak najbardziej .
kekeke 9 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Na pc lolu obstawiałem 20% względem 7800x3D
aureumchaos 81 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) No i się zaczyna.... Ograniczona dostępność Dostępność produktu jest ograniczona, wysyłka będzie realizowana chronologicznie. Możesz kupić maksymalnie 1 sztukę tego produktu na osobę albo inny podmiot. Info w sklepie xkom do 9800x3D... Czyli skalperzy wszystko wykupią i znow cza będzie czekać jak w 2020 Edytowane 6 Listopada przez aureumchaos
Krzysiak 200 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Dobrze że jeszcze nie zmieniam CPU, więc będę mógł na tronie przeglądać FB albo forum zamiast polować 1
RTX5090 53 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada No i w sumie pierwszy raz od wielu wielu lat - kupując nową platformę pewnie wybór by padł na AMD. Po lekkiej wpadce z 78003d (palący problem) - poczekałbym miesiąc aż rynek zweryfikuje. Ale trzeba przyznać że AMD ucieka Intelowi (ten chyba za mocno zaczął kombinować z architekturą - zamiast dać to co miały Raptory w 3 nm + cache L4, to mocno kombinują i wyszło jak wyszło)
Umpero 126 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) 13 minut temu, aureumchaos napisał(a): No i się zaczyna.... Ograniczona dostępność Dostępność produktu jest ograniczona, wysyłka będzie realizowana chronologicznie. Możesz kupić maksymalnie 1 sztukę tego produktu na osobę albo inny podmiot. Info w sklepie xkom do 9800x3D... Czyli skalperzy wszystko wykupią i znow cza będzie czekać jak w 2020 Się zastanawiam czy nie napisać jakiegoś scrappera w Selenium... Jak się znajdzie kilku chętnych i rzuci po 200 zeta od ludzia to siądę i napiszę inaczej będę polował manualnie Edytowane 6 Listopada przez Umpero
razeks 30 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Elegancko, super wyniki, 9800x3d nawet przebił oczekiwania. Intel po Arrow Lake może się w zasadzie pakować, bo taka stratę w grach to oni będą odrabiać przynajmniej przez kolejne 2 generacje. Całkowita deklasacja i w zasadzie oczywisty wybór dla graczy
tomcug 358 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 5 minut temu, aureumchaos napisał(a): No i się zaczyna.... Ograniczona dostępność Dostępność produktu jest ograniczona, wysyłka będzie realizowana chronologicznie. Możesz kupić maksymalnie 1 sztukę tego produktu na osobę albo inny podmiot. Info w sklepie xkom do 9800x3D... Czyli skalperzy wszystko wykupią i znow cza będzie czekać jak w 2020 Za niedługo kartki na zakup CPU 1
muszka 86 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Ja myślę że trochę za wysoko szacujecie liczbę osób która jest w stanie wydać 2.5 koła na procesor. 1
aureumchaos 81 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Powtórka jak z kartami.... Ehhh a mi już tylko proca brakuje... Trza będzie polować...
RemiKo 50 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Podoba mi się Jak coś, to dzisiejszego nie biorę i czekam na R9 9950X3D, którego pewnie wezmę w przyszłym roku Poprzednie generacje X3D odstraszyły mnie brakiem możliwości OC. Obecnie zaś idealnie podsumował to Roman "der8auer" Hartung, pod którego słowami mogę się podpisać Jest tak jak powinno być od samego początku.
Krzysiak 200 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 16 minut temu, RTX5090 napisał(a): No i w sumie pierwszy raz od wielu wielu lat - kupując nową platformę pewnie wybór by padł na AMD. Muszę zapisać dzisiejszą datę w kalendarzu @levenTy nadal twardo za intelem? 2
lukadd 203 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 8 minut temu, muszka napisał(a): Ja myślę że trochę za wysoko szacujecie liczbę osób która jest w stanie wydać 2.5 koła na procesor. 2.5k a 10k za gpu które też schodzą Jak mało nastukali to będą problemy z dostępnością. Oprócz tych co zmieniają niemal co generację bo coś nowego tutaj dojdą ludzie co czekali na zmianę przez kilka generacji. Bo nowy procek po prostu pokazał fajnego kopa. Ja poczekam i na spokojnie po testach R9 9950X3D w następnym roku zdecyduję.
wrobel_krk 198 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Ludzie kupują nowości nie ważne za ile. 14900k za 3000zl mnóstwo kupiło tylko pod gry tak to już jest. 2500 to jest tanio dla wielu;) 4
Ozzbi 12 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada podejrzewam ze w przypadku 98oox3d cena może być wyższa niż 2.5k
galakty 208 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 3 minuty temu, wrobel_krk napisał(a): Ludzie kupują nowości nie ważne za ile. 14900k za 3000zl mnóstwo kupiło tylko pod gry tak to już jest. 2500 to jest tanio dla wielu;) Tym bardziej jak się porówna że 5800X3D startował z podobną ceną, a ten 9800X3D go gniecie w niebiosa... Cena byłaby adekwatna (2500 zł) 1
wrobel_krk 198 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada No tak w Polsce to nas kroją sklepy dodatkowo. Ja tam poczekam nie pali mi się moze 9900x3d będzie w tej samej cenie;)
wrobel_krk 198 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Jak patrzę na testy wielowątkowe to 9800x3d w wielu jest lepszy od 9700x no to pewnie dlatego nie puszczaj Teraz 9900/9950x3d bo by im nie wyszła sprzedaż zwykłych, która i tak im nie idzie bo lepiej kupić 7000;)
RTX5090 53 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Coś tu poszło nie tak - jednak nie jest tak kolorowo. 2
Doamdor 110 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) 31 minut temu, lukadd napisał(a): 2.5k a 10k za gpu które też schodzą Jak mało nastukali to będą problemy z dostępnością. Oprócz tych co zmieniają niemal co generację bo coś nowego tutaj dojdą ludzie co czekali na zmianę przez kilka generacji. Bo nowy procek po prostu pokazał fajnego kopa. Ja poczekam i na spokojnie po testach R9 9950X3D w następnym roku zdecyduję. Zestaw na 9800X3D + RTX 5090 marzenie każdego gracza, przez 2lata zabawa na najwyższym poziomie, a później kolejne upgrade. 3 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Coś tu poszło nie tak - jednak nie jest tak kolorowo. Tak się przejmujesz poborem prądu? Patrz na wydajność na wat w grach. Edytowane 6 Listopada przez Doamdor 1
Tornado3 21 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 1 minutę temu, RTX5090 napisał(a): Coś tu poszło nie tak - jednak nie jest tak kolorowo. skoro GPU wygenerowało więcej FPS to logiczne, że poszło więcej W ze ściany 3
wrobel_krk 198 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) 4 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Coś tu poszło nie tak - jednak nie jest tak kolorowo. Pobór mocy całej platformy po prostu CPu wyciska 7 poty z gpu: https://www.techspot.com/articles-info/2915/bench/Power-CP2077-p_1100.webp Edytowane 6 Listopada przez wrobel_krk
deathrabit 9 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) 6 minut temu, RTX5090 napisał(a): Coś tu poszło nie tak - jednak nie jest tak kolorowo. 1,5x Większa różnica poboru niż w innych recenzjach gdzie bywało max 40W cpu tylko . Można spekulować tylko czemu tylko w tej recenzji tak jest. Ale to pewnie dlatego że więcej FPS mamy w grze więc karta się poci Tak w ogóle co to za niszowy portal bo nie kojarzę. Edytowane 6 Listopada przez deathrabit
Zachy 93 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 6 minut temu, RTX5090 napisał(a): Coś tu poszło nie tak - jednak nie jest tak kolorowo. Jest lepiej niz na 14900k i wydajnościowo i perf/wat. Ale fakt zes mial sie czego czepic 2
Rekomendowane odpowiedzi