Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, P.Wiśnia napisał(a):

Nowy DLSS będzie działał tylko na RTX 50.

No przecież nie - DLSS 4 ma rezerwacje MFG tylko dla RTX 50. Cała reszta funkcji, w tym nowa rekonstrukcja promieni i nowa funkcja Super Resolution trafią do pozostałych kart, a RTX 40 dostaną ulepszony generator klatek. Wszystko, co widać na materiale DF i co dotyczy jakości DLSS 4 (nie płynności), będzie dostępne dla pozostałych serii RTX. 

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Czyli co? Unikać w tej generacji MSI Gaming? 

Nie, seria Gaming posiada odpowiednią ilość ciepłowodów.

Wygląda na to że nowa seria Vanguard to po prostu rebrand poprzedniej serii Gaming Slim.

5090 - 10

5080 - 8

5070TI - 8

5070 - 6

Gaming:

image.png.36564dec631bdb687399cabe69b55b43.png

image.png.1f89ab35b6a432eb741d2dd01c6d44da.png

Vanguard:

image.png.ac394702ef28fb596ca29ebe564b1be8.png

image.png.2bb8d1cff9a1174cdc5804c149b0567c.png

Edytowane przez P.Wiśnia
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Tylko jak będą dwie gratis;)

No Amd dało d... po całości:kwasny:

A to kurteczka teraz w AMD pracuje ?%-)

AMD oddało walkoverem tę generację, ale że się do nich kurteczka przeniósł to dopiero wieści, może coś się polepszy u nich z GPU, jak takiego kozaka zatrudnili, bo na chwilę obecną leżą i kwiczą 

Opublikowano

Patrząc po filmiku digital foundry to ten nowy framegen daje artefakty które się znacznie mocniej rzucają w oczy.

Stary framegen dawał artefakty które były rozmyte, brzegi nie były ostre. Nowy sprawia wrażenie "rozbitego szkła" czyli artefakty są może ogólnie w mniejszej ilości, ale za to są to drobne ostre "punkty" czy też fragmenty poszatkowanego obrazu. Dla mnie rzuca się to znacznie mocniej w oczy. Przyjrzyjcie się w ciemnych ujęciach na jasne małe fragmenty sceny, tam te artefakty są mega widoczne.

Opublikowano
Teraz, Slayer napisał(a):

Ktoś pisal jakie to bydlaki wielkościowo te karty, na szczęście moja 15 letnia buda zmieści karty do 400mm długości :E

Moja 360 mm a nie patrzyłem jaki rozmiar ma 5080 :E obym się nie zdziwił.

Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

A to kurteczka teraz w AMD pracuje ?%-)

AMD oddało walkoverem tę generację, ale że się do nich kurteczka przeniósł to dopiero wieści, może coś się polepszy u nich z GPU, jak takiego kozaka zatrudnili, bo na chwilę obecną leżą i kwiczą 

Wczoraj była konfa Amd a dziś Nvidi.

Opublikowano
42 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

Wczytywanie obiektów w zasięgu 5m, co za kupa gówna. Jakby jeszcze te przedmioty/tekstury wczytywały się na poziomie zasięgu widnokręgu, a tutaj praktycznie w środku sceny. :E 

Opublikowano
3 minuty temu, cichy45 napisał(a):

Patrząc po filmiku digital foundry to ten nowy framegen daje artefakty które się znacznie mocniej rzucają w oczy.

Stary framegen dawał artefakty które były rozmyte, brzegi nie były ostre. Nowy sprawia wrażenie "rozbitego szkła" czyli artefakty są może ogólnie w mniejszej ilości, ale za to są to drobne ostre "punkty" czy też fragmenty poszatkowanego obrazu. Dla mnie rzuca się to znacznie mocniej w oczy. Przyjrzyjcie się w ciemnych ujęciach na jasne małe fragmenty sceny, tam te artefakty są mega widoczne.

Bez-tytu-u.jpg

• Upvote 1