Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, P.Wiśnia napisał(a): Seria RTX 50 to będzie seria z najszybszymi premierami. W ciągu 2 miesięcy 4 karty. A tymczasem AMD nadal pokazuje pudełka i FSR 4. 1
SebastianFM 344 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, samsung70 napisał(a): byc moze tak jak frame gen, mialo byc tylko dla seri 40 a chodzilo na serii 30, sam nie testowalem, ale podobno dzialalo To jest nieprawda.
lukadd 2 913 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): To popatrz na prostego budżetowego Eagle. Te wykresy nie obejmują wszystkich sklepów i wszystkich promocji. Nie do końca warto się nimi sugerować. Nie obserwuję zbytnio rynku UK, ale pierwsze z brzegu co wklepałem w google 655 funtów była np. promka. https://www.hotukdeals.com/deals/rtx-4070-ti-super-16gb-tuf-gaming-overclocked-with-code-and-free-click-collect-4402121
areczek1987 908 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Co wy z tymi procesorami jak cały znaczący wzrost to tylko generowanie (mnożenie) klatek jak deweloper zechce... Nie będzie się tego wyłączać jak poprzedniego poniżej jakiejś ilości klatek? Czekać na testy.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, lukadd napisał(a): Nie obserwuję zbytnio rynku UK, ale pierwsze z brzegu co wklepałem w google 655 funtów była np. promka VERY Sorry, ale ja w czymś takim nie kupuję sprzętu. To jest jeden z tych sklepów, że gdy jest problem to "nas nie ma i radź se pan sam". Ale fakt, widzę że zdarzyły się w zeszłym roku karty 4070TS poniżej 700. Edytowane 7 Stycznia przez Element Wojny
Radio Tirana 1 046 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 9 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Seria RTX 50 to będzie seria z najszybszymi premierami. W ciągu 2 miesięcy 4 karty. Dodaj do tego 3 miesiące czekania na premierę. 5080/5090 powinny wjechać do sklepów w październiku.
samsung70 210 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): VERY Sorry, ale ja w czymś takim nie kupuję sprzętu. To jest jeden z tych sklepów, że gdy jest problem to "nas nie ma i radź se pan sam". o jakim sklepie mowa? moze warto podac jaki bylby to odpowiednik w pl
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Radio Tirana napisał(a): Dodaj do tego 3 miesiące czekania na premierę. 5080/5090 powinny wjechać do sklepów w październiku. Dzięki, przekaże Jensen Huangowi żeby sprzedaż nie startowała 30 bo @Radio Tirana tak chce.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, samsung70 napisał(a): o jakim sklepie mowa? moze warto podac jaki bylby to odpowiednik w pl https://www.very.co.uk/ Raczej nikomu byś go nie polecił do zakupu hardware. Sprzedają totalnie wszystko, nie znają się na niczym. Edytowane 7 Stycznia przez Element Wojny
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) @Element Wojny przejrzałem chłodzenia i pod względem wielkości 5070Ti topka wygląda aktualnie tak: MSI Vanguard Gigabyte Master Asus Strix MSI Gaming Gainward Phantom Galax EX Gamer Edytowane 7 Stycznia przez P.Wiśnia 1
sideband 1 775 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 38 minut temu, ODIN85 napisał(a): Serio? Ty jak zwykle nie rozumiesz ten film tylko nie ogarniętym ma pokazać by nie dać się nabrać. Tam są różne miejsca i podstawka vs dodatek, a dodatek ma większe wymagania. Niezła ściema z tą dwu slotową 5090 Edytowane 7 Stycznia przez sideband
Tornado3 333 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 3 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): @Element Wojny przejrzałem chłodzenia i pod względem wielkości 5070Ti topka wygląda aktualnie tak: MSI Vanguard Gigabyte Master Asus Strix MSI Gaming Gainward Phantom Galax EX Gamer ja bym powiedział bardziej waga a nie wielkość. Nie potrzebujemy plastiku
lukadd 2 913 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): VERY Sorry, ale ja w czymś takim nie kupuję sprzętu. No to nie wiem, nie obserwuję zbytnio rynku UK po jej "upadku" wygląda, że drogo tam macie po prostu po brexicie. Bo czy na amazonie pl, czy w DE zauważalnie za mniej i to nie raz były promocje niż w przeliczeniu 700funtów na 4070ti super.
areczek1987 908 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, sideband napisał(a): Ty jak zwykle nie rozumiesz ten film tylko nie ogarniętym ma pokazać by nie dać się nabrać. Tam są różne miejsca i podstawka vs dodatek, a dodatek ma większe wymagania. Niezła ściema z tą dwu slotową 5090 A ile slotów naprawdę ma?
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Tornado3 napisał(a): ja bym powiedział bardziej waga a nie wielkość. Nie potrzebujemy plastiku Metal jest cięższy od plastiku, Gigabyte nawet dorzucił ekranik chyba nawet OLED.
areczek1987 908 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): @Element Wojny przejrzałem chłodzenia i pod względem wielkości 5070Ti topka wygląda aktualnie tak: MSI Vanguard Gigabyte Master Asus Strix MSI Gaming Gainward Phantom Galax EX Gamer A to ten nowy Asus nie jest większy? Skąd rozmiary mastera GB?
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, areczek1987 napisał(a): A to ten nowy Asus nie jest większy? Skąd rozmiary mastera GB? Nie jest. Tutaj link do gigabyte master: https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N507TAORUS-M-16GD/sp#sp
Tornado3 333 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia no o tym mówię, bo taki Aorus w porównaniu do Strixa to plastikowa wydmuszka
samsung70 210 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 8 minut temu, Element Wojny napisał(a): https://www.very.co.uk/ Raczej nikomu byś go nie polecił do zakupu hardware. Sprzedają totalnie wszystko, nie znają się na niczym. nigdy nic tam nie kupiłem, ale jest to jeden z tych, który kusi mnóstwem opcji zakupów na raty, ja swoje sprzety zawsze kupowałem na ocuk scan novatech- ale tam to chyba juz nie ma życia wcale.. box.co.uk - który chyba juz nie działa jako ten stary BOX i był jeszcze jakis jeden dość legitny ale nie pamiętam już, dla mnie na zmiane ocuk i scan, robią robote.
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Tornado3 napisał(a): no o tym mówię, bo taki Aorus w porównaniu do Strixa to plastikowa wydmuszka Co dalej nie zmienia faktu że jest większy i cięższy. A co za tym idzie pewnie posiada większy radiator.
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 42 minuty temu, Element Wojny napisał(a): A 5800X3D da sobie radę z 5070Ti ? Ja mam zamiar brać 5090 do 5800X3D i nikt mnie nie odwiedzie od tego pomysłu 2 1 2
GAZuOOT 192 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ciekawy jestem jaką przewagę będzie miał w rastrze 5090 nad 4090 jak obie skręci się na 300-350W, żeby się nie okazało, że gorszą
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Gorszą nie, ale niewiele lepiej będzie IMO.
Spl97 1 293 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, cichy45 napisał(a): Ja mam zamiar brać 5090 do 5800X3D i nikt mnie nie odwiedzie od tego pomysłu Ale to będzie za mocny zawodnik do tego CPU .
RTX4090 358 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, GAZuOOT napisał(a): jaką przewagę będzie miał w rastrze 5090 nad 4090 Na dużo nie liczę. Raczej tyle co wynika z wewnętrznej budowy. w CP2077 z PT bez magii AI - z tego co można sobie przeliczyć jest około 30 % różnicy
Rekomendowane odpowiedzi