RTX4090 358 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 4 minuty temu, Lameismyname napisał(a): Tych fajkowych klatek w MFG jest więcej jak prawdziwych? W maksymalnej opcji MFGX4 + DLSS P Gra native 4K = 29 fps DLSS 4 P + MFGX4 = Generowanie gry w FHD (upscaling do 4K) + dodanie dodatkowych 3 klatek pomiędzy 2 prawdziwe. Czyli na 5 klatek w grze - 2 są real, 3 wygenerowane. = 240-260 fps.
Pavel87 703 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Ciekawe jakby to będzie wyglądać w DLSS Quality, to jedyny tryb DLSS, który mnie interesuje. Na tych wszystkich slajdach był chyba tryb performance? 1
Gasparo 26 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 4 minuty temu, Pavel87 napisał(a): Ciekawe jakby to będzie wyglądać w DLSS Quality, to jedyny tryb DLSS, który mnie interesuje. Na tych wszystkich slajdach był chyba tryb performance? Tak, wszystko pokazywali w 4K i DLSS P
Art385 339 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 2 godziny temu, Winter napisał(a): Chodziłem jeszcze do szkoły, ale dorywczo z tysiaka. Dealowanie jaraniem i fetą oraz szeroko pojęty odzysk metali się nie liczy Wtedy naprawdę zarabiało się kupsko a wiem to bo nie pracowałem.
areczek1987 908 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 29 minut temu, RTX5090 napisał(a): Z tego filmiku wyżej (5090) Smuci trochę że przyrost normalnej wydajności jest tak względnie mały. Cały boost tej generacji opiera się na MFG Jeszcze lepiej nie trzeba wymieniać
Art385 339 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 8 godzin temu, deathrabit napisał(a): 6-12 Miesięcy później wersja 48GB :0 Yo. We heard that you like fans so we put fan in your fans so you can fan while you fans. MSi WTF? x 1
Kris194 4 720 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 31 minut temu, zoomehsak napisał(a): Masz bardzo „specyficzną” relacje z żoną skoro będąc dorosłym człowiekiem musisz się tłumaczyć z zakupu. W normalnym związku idziesz do sklepu i kupujesz. Działa to w obie strony. W normalnym związku partner/partnerka nie wywala od ręki 2000$ na fanaberie. 25 minut temu, Winter napisał(a): Bo to drogie hobby. To nie sklejanie modeli samolotów, a kupowanie sprzętu za spore sumy, które możnaby przeznaczyć na ważniejsze kwestie. O właśnie, niektórzy nie mogą zrozumieć, że żyją w zwyczajnej bańce. To nawet nie zakup jakiegoś drogiego aparatu foto, który można wykorzystać na wakacjach i do robienia zdjęć dzieciom przy jakichś różnych okazjach. Z perspektywy przeciętnej osoby to się nijak nie broni jeśli się bezpośrednio na tym nie zarabia. 3
Alek_M 233 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Z ciekawości spojrzałem sobie na odpowiednik mojej karty z nowej serii i jest ona o wiele mniejsza. Wymiary GeForce RTX™ 4080 SUPER AERO OC 16G L=342, W=150, H=75 Wymiary GeForce RTX™ 5080 AERO OC SFF 16G L=304 W=126 H=50 mm Te wymiary nowej karty są podobne do modelu 4070 TiS, więc będzie gorąco przy TDP 360W
RTX4090 358 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 9 minut temu, areczek1987 napisał(a): Jeszcze lepiej nie trzeba wymieniać tak naprawdę to różnica może 5 fps na plus dla 5090.
TheMr. 2 606 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 3 minuty temu, Kris194 napisał(a): W normalnym związku partner/partnerka nie wywala od ręki 2000$ na fanaberie. O właśnie, niektórzy nie mogą zrozumieć, że żyją w zwyczajnej bańce. To nawet nie zakup jakiegoś drogiego aparatu foto, który można wykorzystać na wakacjach i do robienia zdjęć dzieciom przy jakichś różnych okazjach. Z perspektywy przeciętnej osoby to się nijak nie broni jeśli się bezpośrednio na tym nie zarabia. A co najlepsze, wartość topu spada bardzo szybko i bardzo mocno PC to beczka bez dna, na której zawsze się traci.
ernorator 154 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia @Kris194 Ostatnio gdzieś czytałem statystyki, 120 tyś. rocznie przekroczyło w Polsce 5.2% podatników 2023. Tak, że ten, to 10k na gpu to jednak albo kompletnie poza zasięgiem albo w kategorii zakupu zaburzającego budżet. 1
Art385 339 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Za dyszkę to zawijają ludzie do pracy reszta się czai na promki po jakimś czasie.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Jak myślicie, i5-13600KF udźwignie 5080?
srekal34 66 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, ernorator napisał(a): @Kris194 Ostatnio gdzieś czytałem statystyki, 120 tyś. rocznie przekroczyło w Polsce 5.2% podatników 2023. Tak, że ten, to 10k na gpu to jednak albo kompletnie poza zasięgiem albo w kategorii zakupu zaburzającego budżet. Ale to dotyczy tylko pracownikow na UoP. Masz jeszcze przedsiebiorcow i armie korposzczorow na B2B. Znam kilku programistow i zaden nie zarabia mniej niz 30k (krk). Przeciez to nie jest karta dla kasjera w biedronce. Edytowane 8 Stycznia przez srekal34
TheMr. 2 606 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 5 minut temu, ernorator napisał(a): @Kris194 Ostatnio gdzieś czytałem statystyki, 120 tyś. rocznie przekroczyło w Polsce 5.2% podatników 2023. Tak, że ten, to 10k na gpu to jednak albo kompletnie poza zasięgiem albo w kategorii zakupu zaburzającego budżet. Żebym kupił GPU za 10k musiałbym mieć na koncie coś w okolicy 100k oszczędności Ale na całe szczęście jeszcze mnie tak nie walnęło w głowę żeby kupować top w PC
Art385 339 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Jakbyś miał 100k na koncie, to też byś nie kupił. Prędzej byś celował w stylu 5070Ti inaczej w życiu byś tych 100k nie odłożył
Phoenix. 4 727 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Popieram. 👌 To nie wątek o cebuli kto na co oszczędza i ca co żydzi oraz co żony o tym myślą. 1 4
Mar_s 2 226 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Dobra panowie koniec już tych spekulacji polityczno-ekonomicznych, od teraz skupiamy się na kartach a nie zarobkach w różnych działach gospodarki. Każdy post od teraz, kompletnie nie na temat, leci do kosza a autor dostanie specjalne punkty za które można otrzymać fajne nagrody, podpowiem że główną są długie wczasy. 4
skypan 1 753 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Optymalizacja gier z nowym FG weszła na wyższy poziom 1
bartez88 46 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 27 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Jak myślicie, i5-13600KF udźwignie 5080? 5080 będzie miał wydajność ok 4090 więc tak na granicy. W jednych grach będzie ok, w drugich słabiej, ale ogólnie chyba jeszcze bez tragedii. 1
Totek 784 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 31 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Jak myślicie, i5-13600KF udźwignie 5080? Na luzaku, ja będę wkladał do 5800x3D i nawet jak gdzie proc się będzie spóźniał to generator klatek nadrobi W takim przypadku nowe technologie w karcie, nawet lepiej będą się sprawować na słabszym sprzęcie.
cichy45 607 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia NVIDIA nie ma serca, pokazywać karty teraz a testy i premiera sklepowa dopiero za 3 tygodnie.
maxmaster027 887 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 31 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Jak myślicie, i5-13600KF udźwignie 5080? Nawet ryzen 3600 lub 12100F udźwignie bedziesz miał jakis FPS a potem razy 4, wiec te 200-300FPS bedzie zawsze 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): Nawet ryzen 3600 lub 12100F udźwignie bedziesz miał jakis FPS a potem razy 4, wiec te 200-300FPS bedzie zawsze To, ze FG poleci w górę to wiadomo, ale czy sama rasteryzacja też przejdzie Ja albo pójdę w nowy PC z 5090, a swój sprzedam bratu (ale to potaniało przez 2 lata ), albo upgrade karty do 5080
Rekomendowane odpowiedzi