Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Emocje opadły. Tylko 7 stron przez noc:thumbup:

Nocna zmiana miała dzienną a reszcie skończyły się urlopy :E

Tylko 6 stron do nadrobienia uff :wariat:

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, lukadd napisał(a):

I tak przed testami nie kupi. Ja ogólnie na 99% nie zmieniam. A na pewno nie na premierę.

Mnie fejkowe klatki nie jarają, mega rzadko z tego korzystam, a ogólnie do tego co gram dalej mi w zupełności styka moc 4090tki i tak też zapowiada się na 2025 rok.

Nowa generacja raczej nie jest dedykowana pod obecnych posiadaczy 4090, a nawet 4080.

To (prawdopodobnie, testy pokaza) sa dobre karty dla osob posiadajacych 4070 w dol. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Tak jak już pisałem. Zamawiam i sprawdzam Wukong.

Daj znać jak to będzie u Ciebie działać, jestem ciekawy, bo prawdopodobnie będę chciał kupić taki sam zestaw tzn. proca i grafikę.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Teraz do czasu testów niewiele się tu będzie działo w sumie :D

A po testach i premierze znowu wyjebie ten temat 8:E 

70 stron w dobę :wariat:

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
5 minut temu, Umpero napisał(a):

@dawidoxx a dlss nie zawiera przypadkiem generatora klatek?

Chodziło mi o sam FG.. Często używam dlss w trybie Quality, ale FG praktycznie nie używam nigdy bo wyczuwam te opóźnienia.. Na padzie jeszcze ujdzie, ale grając na myszce czuć laga. 

Opublikowano
9 minut temu, lukadd napisał(a):

ogólnie do tego co gram dalej mi w zupełności styka moc 4090tki

Ja najbardziej czekam na.. Ghost of Yotei. Playstation 5 pro juz czeka.

Zakup karty do gier za 10k nie ma nic wspolnego z racjonalnoscia.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Tak jak zakup ps5 pro. 

Dokladnie. Ja wykorzystalem moc 4090 dopiero 1.5 roku od zakupu w Wukongu. Mysle nad zakupem 5090, ale nie wiem po co. Czasem mysle, ze jak za dzieciaka gralem na paździerzach to teraz sobie odbijam.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
28 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Coraz mniej bawi mnie ten obrazek.

Sami sobie jesteście winni, karty dalej rosną i stają się bardziej prądożerne a wy dalej kupujecie czyli pokazujecie, że nie macie problemu ani z rozmiarem ani z ilością wydzielanego ciepła.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Sami sobie jesteście winni, karty dalej rosną i stają się bardziej prądożerne a wy dalej kupujecie czyli pokazujecie, że nie macie problemu ani z rozmiarem ani z ilością wydzielanego ciepła.

Tak to jest jak się nie było rozpieszczanym za młodu. Teraz jak człowiek się czegoś dorobił to próbuje wrócić do tej młodości i spełniać zachcianki, których nie był w stanie zrealizować dawniej :(

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, ket_rab napisał(a):

Sporo osób będzie kładło bloki wodne na te 5090 FE. Z blokiem będzie bardzo mała.

Tylko, że woda to też nie jakaś magia, idziemy w tą stronę, że będzie trzeba mieć nie chłodnicę a chłodziarkę jeszcze aby to schłodzić...

Opublikowano
15 minut temu, Umpero napisał(a):

@Kłaczkov tylko, że do grania w 4K to nic poniżej 5080 nie wchodzi w grę.
Mam budżet max 15k na GPU. Jednak zakładałem, że ten 5090 to będzie coś super, hiper co mi pozwoli w czystym rasterze na uber hiper alles ustawieniach grać w tych 60 - 100 fps.
A tutaj co? 28 fps w CP. No kijem go trącał. Do tego ciągnie te 600W. Co raz mniej mi się zaczyna podobać ta karta.
Jestem w stanie wydać te 15k PLN, ale nie na jakiegoś cudaka, pajaca, co to został mianowany topem.
Gdyby ten 5080 miał chociaż te 20GB ramu to bym kupcola stawiał na 5090 i poczekał sobie do kolejnej serii na topkę, a resztę hajsu zainwestował w jakieś sprzęty np do simracingu.

Pewnie i tak na premierę spróbuję kupić 5080 i 5090 i będę podejmował decyzję, którą zostawię mając obydwie.

Ah 4k to jednak coś innego xD  Czy masz gry w które chcesz grać teraz? Jak Nie to szukaj czegoś słabszego kasę wrzuć na giełdę amerykańską i nie stracisz :D bo może lepiej czekać do Superek w twoim wypadku 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Tylko, że woda to też nie jakaś magia, idziemy w tą stronę, że będzie trzeba mieć nie chłodnicę a chłodziarkę jeszcze aby to schłodzić...

Pobór prądu RTX xx90 spadnie wraz z przejściem na niższy proces technologiczny.

Edytowane przez Doamdor