skypan 1 753 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): 5070Ti za 4k, to tak pewnie w przyszłym roku na luty Pewnie 3
Kadajo 7 418 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 6 minut temu, SebastianFM napisał(a): Tak jak napisałem, FG i MFG będzie ulepszone, ale nie przez użycie nowego modelu AI. W ogóle FG to w małym stopniu korzysta z AI. Przechwyciłem profilerem użycie jednostek podczas samego generowania klatki pośredniej, które na RTX 4070 Ti w rozdzielczości 1440p zajmuje około 2,7 ms. Na najniższym wykresie widoczne użycie rdzeni Tensor. Ale MFG tez nie korzysta z AI, ale coś tam jednak ulepszyli. To pewnie tak jak z każdą inna taka technologia, w TV interpolacja klatek tez działa raz lepiej raz gorzej (w żałosności od firmy) a kiedyś ogólnie działała gorzej niż dziś.
galakty 3 340 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 9 minut temu, Kadajo napisał(a): 5070Ti za 4k, to tak pewnie w przyszłym roku na luty No ale przecież nvidia podała ceny! Czyżby kłamali?! A tak na serio, chyba będę sprzedawał Questa 3 bo mnie znudził, więc dokładając hajs z 4070Ti to praktycznie bez dopłaty lub z niewielką bym tego 5070Ti mógł mieć (wolę GPU sprzedawać z gwarancją chociaż roczną, a w lutym 2 lata mijają właśnie, potem ciężej będzie) 1
JDM 40 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 18 minut temu, Kadajo napisał(a): A tutaj mamy wyraźnie podział na jakość kart. To mogą być prawdziwe ceny. Czyli najgorsze i zawsze najtańsze padło jakim zawsze był Palit w wersji Gaming Pro, mający radiator przy TDP 5080 ~ 360W ledwo na 2 sloty, będzie w takiej samej senie jak zawsze topowy Suprim w wersji z zewnętrznym chłodzeniem AiO?
Kadajo 7 418 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Ale przecież nie wiadomo jak te karty będę się prezentować na wykresach. Równie dobrze się nagle okaże ze karty Palita są lepsze od Asusa
Element Wojny 4 776 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 8 minut temu, Godlike napisał(a): Chyba kogoś tam trochę poniosło Poniesie to Was, jak już wskoczą ceny w dniu premiery. Jedna połowa się wycofa, druga będzie płakać i klikać.
skypan 1 753 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia @SebastianFM Kupujesz coś z serii 5000 ?
JDM 40 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Ale przecież nie wiadomo jak te karty będę się prezentować na wykresach. Równie dobrze się nagle okaże ze karty Palita są lepsze od Asusa Zgłosiłem możliwe przejęcie konta, to nie Ty Kadajo 2
Element Wojny 4 776 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Teraz, JDM napisał(a): Zgłosiłem możliwe przejęcie konta, to nie Ty Kadajo Przecież Kadajo nigdy tu nie było, on nadal siedzi na Labie i moderuje error 404. 5
Ogider 103 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) https://www.hardwareluxx.de/index.php/news/hardware/grafikkarten/65324-abnehmbar-und-für-bis-zu-1-000-w-asus-zeigt-neue-verbindung-zwischen-grafikkarte-und-mainboard.html ASUS calls this connector GC-HPWR. On the motherboard, the counterpart is called HPCE and is supplied via the PCIe or 12VHPWR/12V-2×6 connector on the motherboard. The revised ecosystem is called BTF 2.0. Edytowane 14 Stycznia przez Ogider
PepePanDziobak 105 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Poniesie to Was, jak już wskoczą ceny w dniu premiery. Jedna połowa się wycofa, druga będzie płakać i klikać. 3 połowa poczeka na Radeony Aczkolwiek może być różnie.
RTX4090 358 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia @SebastianFM Przecież wrzucałem dziś wypowiedź z NV
Kartofel 35 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 2 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Było ?? https://www.purepc.pl/directx-obsluzy-renderowanie-neuronowe-na-kartach-nvidia-geforce-rtx-z-serii-50-nowy-mechanizm-dla-rdzeni-tensor Twój post przeszedł bez echa, a to może być największy news całego tego wysrywu na ponad 400 stron. Czyżby coś w rodzaju następcy FSR / DLSS / XeSS ? Może w końcu jakaś standaryzacja i przy okazji wyrównanie szans? 2
Kadajo 7 418 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Przecież Kadajo nigdy tu nie było, on nadal siedzi na Labie i moderuje error 404. To nie Kadajo, to AI ewoluowało jak jego konto się dekompilowało na labie gdy znikał.
Element Wojny 4 776 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) To jest prawdziwy Kadajo, a nie jakiś Eastwood. Edytowane 14 Stycznia przez Element Wojny 7
ODIN85 3 503 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 12 minut temu, Element Wojny napisał(a): Poniesie to Was, jak już wskoczą ceny w dniu premiery. Jedna połowa się wycofa, druga będzie płakać i klikać. Po testach raczej.
cichy45 607 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Ile droższe były w poprzedniej generacji top GPU z blokami wodnymi pod CLC od wersji Founders? Będę składać pierwszego custom loopa i nie wiem czy od razu wpinać GPU czy olać temat na razie.
RTX4090 358 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Jak dobrze pamiętam to coś około 1000 zł - 1200 zł więcej. Sam blok do 4090 kosztował mnie (Alphacool) 883 zł. Kupowałem oddzielnie bo na dzień dobry nie było seryjnych kart z blokami.
SebastianFM 344 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) 24 minuty temu, RTX5090 napisał(a): @SebastianFM Przecież wrzucałem dziś wypowiedź z NV Na tej stronie jest film o DLSS 4, w którym Bryan Catanzaro mówi (od 0:42) o tym, że w FG zwiększono wydajność i zmniejszono użycie pamięci a nowy model został wprowadzony do DLSS Ray Reconstruction, DLSS Super Resolution - Beta i DLAA - też Beta. Dalej Edward Liu mówi o tym, że nowy FG używa dwóch osobnych modeli do przetwarzania Optical Flow i Frame Generation. Nie ma natomiast nigdzie mowy o tym, że przy FG jest używany model Transformer. Edytowane 14 Stycznia przez SebastianFM 1
Godlike 880 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 14 minut temu, ODIN85 napisał(a): Po testach raczej. 5080 slabsze od 4070ti nie będzie, wiec ja zostaje w tym pociągu
maxmaster027 892 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) 6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): No tak. Fakt. Zapomniałem, że 5070Ti = 4090. Chyba odeślę mu te 200 zł zadatku... Moje przewidywania, w zaleznosci od wersji, jak sie trafi dobry chip co zrobi 32Gbps na pamieciach i z PL115-20% tak 340-360W i OC, powinien byc porównywalny do 4090. No i ze wszystkimi nowymi dodatkami, także dużo zalezy od wersji i chłodzenia. Edytowane 14 Stycznia przez maxmaster027 3
Element Wojny 4 776 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Dla mnie 5080FE to najlepsza opcja, bo dobre modele 5070Ti będą niewiele od niej tańsze. 1
maxmaster027 892 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): Dla mnie 5080FE to najlepsza opcja, bo dobre modele 5070Ti będą niewiele od niej tańsze. Też tak mysle, napewna beda zdzierali ile moga, widac to po serii 4000
VRman 2 641 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Kilka postów wyżej "obecne FG i tak nie korzysta z AI" 5 minut później:
Rekomendowane odpowiedzi