lukadd 2 901 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Co to się stanęło? Od ~40 minut żadnego posta Ale mam coś dla was misiaczki. RTX 6000 Blackwell z 96GB vram się szykuje. Kto czeka, kto bierze na premierę? https://videocardz.com/newz/nvidia-rtx-blackwell-gpu-with-96gb-gddr7-memory-and-512-bit-bus-spotted
Zachy 586 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Ludziom się znudziło pisac e kolko tym samym Czekamy na testy
Umpero 979 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Morelaki to niezłe cudaki. Jeszcze nie było premiery, karta nie była dostępna w sprzedaży a już podnieśli cenę Ventusa z 10699 na 10999. Cholerna januszerka. Edytowane 22 Stycznia przez Umpero
Ogider 103 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Jeszcze troszkę spadną waluty i będzie kusić polowanie poza PL Nie ma co liczyć że PL sklepy obniżą z racji mocnego złotego. Edytowane 22 Stycznia przez Ogider
deathrabit 74 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 34 minuty temu, lukadd napisał(a): Co to się stanęło? Od ~40 minut żadnego posta Ale mam coś dla was misiaczki. RTX 6000 Blackwell z 96GB vram się szykuje. Kto czeka, kto bierze na premierę? https://videocardz.com/newz/nvidia-rtx-blackwell-gpu-with-96gb-gddr7-memory-and-512-bit-bus-spotted Jedyne $4999
Ogider 103 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Godzinę temu, ket_rab napisał(a): Dokładnie to: Radiator: 400 x 120 x 65mm 65mm oczywiście wraz z wentylatorem A MSI tak ma 394 x 121 x 55mm https://wccftech.com/nvidia-up-to-16-generated-frames-multi-frame-generation-tech-future-dlss-technology/ było ?:)
ket_rab 227 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Zakładając że w astralu wentylator posiada standardowo 25mm to sama chłodnica posiada 40mm. Jest to więcej niż topowe AIO Arctica freezer III 360 co powinno przekładać się na ciszę i niskie temperatury. Wszystko testy ujawnią I tyle. Edytowane 22 Stycznia przez ket_rab
RTX4090 358 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Jutro teścik o 15.00, będę jeszcze 30 minut w pracy to ze dwa testy sobie przeczytam... jak wrócę to pewnie ze 20 stron tutaj będzie do czytania.
lukadd 2 901 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 12 minut temu, deathrabit napisał(a): Jedyne $4999 Dużo więcej Zobacz ile kosztuję poprzednia wersja na ADA 48GB https://www.amazon.pl/dp/B0BNYR4VX8/?tag=ceneo0c-21&creative=380333&creativeASIN=B0BNYR4VX8&linkCode=asn&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ascSubtag=defa4ac5-c44f-3ab8-240e-de920377356c
some1 536 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, Ogider napisał(a): Na ocuk "Plan ahead and act like adults" Facet od 23 lat pisze na forum komputerowym i jeszcze się łudzi... Opakowanie 5090 FE całe papierowe, to i premiera papierowa. Edytowane 22 Stycznia przez some1
Joloxx9 941 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 3 godziny temu, Kadajo napisał(a): Obejrzałem, ale jakim kosztem... Gość ma 760K subów a przez to jak chaotycznie o tym gadał i non stop mu ta kamera latała to miałem ochotę przez monitor go udusić, w sumie dalej nic nie wiem odnośnie tego nowego transformera
Kadajo 7 396 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, some1 napisał(a): "Plan ahead and act like adults" Facet od 23 lat pisze na forum komputerowym i jeszcze się łudzi...
Joloxx9 941 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 6 minut temu, Ogider napisał(a): Na ocuk LoL, trzeba zapuścić bota chyba.
VRman 2 634 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 8 minut temu, Ogider napisał(a): Na ocuk O, wydanie dobrego proca rozruszało upgrade'y. Jestem absolutnie pewien, że nikt w AMD/NV/Intelu/itp. z tego nie wyciągnie oczywistego wniosku.
Kadajo 7 396 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): Obejrzałem, ale jakim kosztem... Gość ma 760K subów a przez to jak chaotycznie o tym gadał i non stop mu ta kamera latała to miałem ochotę przez monitor go udusić, w sumie dalej nic nie wiem odnośnie tego nowego transformera To i tak dałeś radę ja typa nie zniosłem A co do transfomera: https://wccftech.com/nvidia-dlss-transformer-model-takes-over-cnn-all-geforce-rtx-gpus-improved-visual-quality/ 2
VRman 2 634 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Do tych co się znają na AI. Czy można liczyć, że jeśli np. 7090 będzie miał 2x więcej jednostek, to analiza obrazu + obliczenia modelem Transformer przyspieszą? Chyba na premierę 3xxx był jakiś filmik jak ktoś testował DLSS i w 8K wyszło słabo. Czas obliczeń sprawiał, że poprawy wydajności w zasadzie nie było. Już nawet mniejsza z 8K, ale ja się mocno obawiam o przydatność tego nowego modelu w sytuacji gdy gramy np. w 300fps. W sensie: jak ktoś ma 60fps i mu DLSS zajmie 1ms, to nie ma problemu, bo jest 16.6ms na klatkę. Jak nowy model zamiast 1ms potrzebowałby to 3ms, to gorzej, ale i tak to będzie miało sens. Ale co jeśli na klatkę jest tylko 4ms albo 3ms? Czy nowy model i FG w ogóle zadziałają w grze, w której normalnie jest np. 400fps? To ostatnie jest pytaniem teoretycznym. Nie sugeruję, że jak ktoś ma 300fps to ma włączać DLSS. Edytowane 22 Stycznia przez VRman
Joloxx9 941 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Karta spakowana, jutro leci do typa, jak tak dalej pojdzie to najbliższy miesiąc spędzę na ps5 Edytowane 22 Stycznia przez Joloxx9 1 1
Kadajo 7 396 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Jaka była jej kultura pracy ? Nie wiem, czy było:
lukadd 2 901 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Czyli dostępność, a szczególnie 5090 na najbliższe 2 miesiące zapowiada się tragicznie niska
Umpero 979 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, lukadd napisał(a): Czyli dostępność, a szczególnie 5090 na najbliższe 2 miesiące zapowiada się tragicznie niska A po dwóch miesiącach będziesz miał jeszcze plus dwa kafle do ceny. 1
Joloxx9 941 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 23 minuty temu, Kadajo napisał(a): Jaka była jej kultura pracy ? Gram na słuchawkach a tak serio, to była cicha 1
Pavel87 703 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 2 minuty temu, lukadd napisał(a): Czyli dostępność, a szczególnie 5090 na najbliższe 2 miesiące zapowiada się tragicznie niska Może i dostępność będzie niska, za to wydajność względem poprzedniej serii też nie będzie za wysoka 7 1
Rekomendowane odpowiedzi