DżonyBi 1 979 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): Kurtasowi grzejnik spadl na leb? Po 3 latach karta ma splonac, a Ty masz kupic kolejna.
Element Wojny 4 780 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Teraz, DżonyBi napisał(a): Po 3 latach karta ma splonac, a Ty masz kupic kolejna. Po 3 latach? Te karty maja problemy z chlodzeniem w klimatyzowanych pomieszczeniach, do tego z otwarta obudowa. Jak ty to zamkniesz w obudowie, i latem przy 35 stopniach wlaczysz Cybera, to albo komp bedzie Ci robil za jumbo-jeta albo legalnie cos Ci sie stopi. 1
sideband 1 785 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 12 minut temu, DżonyBi napisał(a): Po 3 latach karta ma splonac, a Ty masz kupic kolejna. Może spłonąć wcześniej, a gwarancje odrzucą 2
Element Wojny 4 780 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Przy tych kartach to trzeba natychmiast wyrabiac uprawnienia na jakiegos specjaliste od undervoltingu. Edytowane 24 Stycznia przez Element Wojny 5
DżonyBi 1 979 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Czyli TGP kart dobrze obrazuje roznice. Te ~125W trzeba liczyc w grach 4090 vs 5090. Edytowane 24 Stycznia przez DżonyBi
maxmaster027 894 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Czyli nowy power target jest min 70%, troche kiepsko w Adzie dao sie chyba 35% min. Taże tutaj duzy minus. Nierozumiem troche tego. Ale z drugiej strony mozna zrobić krzywa w Afterburnerze np 0.85V 2.4Ghz pewnie to bedzie cos koło PL50% dużo zależy od egzemplarza. Także w ten sposob mozna to ominiać
ODIN85 3 513 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): Po 3 latach? Te karty maja problemy z chlodzeniem w klimatyzowanych pomieszczeniach, do tego z otwarta obudowa. Jak ty to zamkniesz w obudowie, i latem przy 35 stopniach wlaczysz Cybera, to albo komp bedzie Ci robil za jumbo-jeta albo legalnie cos Ci sie stopi. Znasz kogoś kto gra przy 35 stopniach za oknem? Bo ja nie. 1
ronaldo864 122 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 13 minut temu, Element Wojny napisał(a): Czyli co, 5090 FE prawie 100 stopni w dobrze chlodzonej obudowie? Kurtasowi grzejnik spadl na leb? Zamierza zrzucić kurteczkę i promować nowe korporacyjne T-shirty.
DżonyBi 1 979 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Teraz, ODIN85 napisał(a): Znasz kogoś kto gra przy 35 stopniach za oknem? Bo ja nie. Zyjemy tylko w Polsce?
ODIN85 3 513 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Mówimy o polskim podwórku. Edytowane 24 Stycznia przez ODIN85 1
michaelius33 354 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia No te 600W jeszcze trzeba jakoś z budy usunąć Jak nie zrobisz przeciągu w obudowie to będzie się wszystko pięknie gotować. Noctua na ratunek Oby 6090 wrócił do bardziej sensownych ustawień koło 400W maks.
DżonyBi 1 979 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Mówimy o polskim podwórku. OK Edytowane 24 Stycznia przez DżonyBi 2 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 6 minut temu, ODIN85 napisał(a): Znasz kogoś kto gra przy 35 stopniach za oknem? Bo ja nie. Ty grasz non-stop - zima, lato, pada, wieje, w gaciach, bez gaci, wazne zeby fps'y sie zgadzaly. 2
ODIN85 3 513 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Od Indiany do KCD2 bym w nic nie grał ale wleciało Vr to ograłem Metro i dalej czekam Edytowane 24 Stycznia przez ODIN85
Gość Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 30 minut temu, Doamdor napisał(a): Wrzuć link do tego testu, bo brakuje informacji w czym było testowane i z jaką prędkością pracowały wentylatory w obudowie. W przypadku modeli niereferencyjnych różnica będzie znikoma. Mogliby zrobić testy w mini PC, jakie tam są temperatury. https://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/nvidia-geforce-rtx-5090-test.91081/seite-12
sideband 1 785 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): W sumie, tyle samo W co 3090Ti, a niemal 2x więcej FPS. To tak żeby się lepiej poczuć tylko wydajność na wat 5090 bywa gorsza z pudełka od 4090
Gret 558 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Czasami czytając odina to aż ręce opadają oj boże boże 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Od Indiany do KCD2 bym w nic nie grał ale wleciało Vr to ograłem Metro i dalej czekam Ale na co czekasz?
ODIN85 3 513 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Ale na co czekasz? KCD2.
Doamdor 1 815 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 2 minuty temu, michaelius33 napisał(a): No te 600W jeszcze trzeba jakoś z budy usunąć Jak nie zrobisz przeciągu w obudowie to będzie się wszystko pięknie gotować. Noctua na ratunek Oby 6090 wrócił do bardziej sensownych ustawień koło 400W maks. Takie złe doświadczenia miałeś z RTX 4090? Bo u mnie 500W nie stanowiło żadnego problemu.
Totek 784 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 14 minut temu, ODIN85 napisał(a): Znasz kogoś kto gra przy 35 stopniach za oknem? Bo ja nie. Jak się robi 20 stopni i jest kwiecień to odstawiam kompa aż do października i w nic nie gram. Poł roku człowiek kołkiem siedzi przez nasz zwalony polski klimat... Trzeba mieć samozaparcie do grania latem 2
Karister 162 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 17 minut temu, ODIN85 napisał(a): Znasz kogoś kto gra przy 35 stopniach za oknem? Bo ja nie. No znam na przykład siebie. Mam ochotę na opalanie, idę nad wodę, a jak mam ochotę na grę, gram. Czemu miałbym być w tej kwestii niewolnikiem pogody? 2
Gość Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Przecież nikt nie każe wam grac latem w cyberpunka na ultra jak tak wam ciepło przeszkadza. Odpalić sobie indyka ze zlockowanym 60 fps i nic was nie bedzie grzało
ODIN85 3 513 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Teraz, Karister napisał(a): No znam na przykład siebie. Mam ochotę na opalanie, idę nad wodę, a jak mam ochotę na grę, gram. Czemu miałbym być w tej kwestii niewolnikiem pogody? Bo każda aktywność ma sprawiać przyjemność a to raczej nie będzie.
sideband 1 785 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie no, ja nie muszę się lepiej czuć i pocieszać, bo 30% było jasne od dawna, pobór też. Więc zero niespodzianek. Czekam jedynie na 15.00 jak wypadną niereferenty i czy ogarną schłodzenie tego Autorskie mogą wypaść trochę lepiej mniej gotują generalnie kartę to pobór mocy powinien być niższy. Chyba, że autorskie po lecą po bandzie i po wyjęciu z pudełka będą miały kosmiczne limity mocy. 5090 gryzie 32GB 512bit i dlatego na YT czy przy niższych obciążeniach na limicie wsysa więcej od 4090.
Rekomendowane odpowiedzi