serenity40 7 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 11 minut temu, Element Wojny napisał(a): @Joloxx9 To co, jutro wywalamy kasę w błoto na te durne 5080? Które wersję 😁 MSI, Zotac?
Voodoo2 960 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Na bank... 1000W pod korek, a Ty o 850W. Gratuluje W reklamy TV też wierzysz, przecież to narzędzie marketingowe, tam jest z góry +20% 1 2
cichy45 607 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Tylko tak to można skomentować Choć w sumie skoro 5080 jest słabszoszybsza jak 4080 to te 16 GB nie dziwi. 5:00 Edytowane 29 Stycznia przez cichy45
Kiper09 22 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Co myślicie o tych cena z Ceneo? Jakby tak było to nienajgorzej
lukadd 2 914 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Dobre 1000W jest jak najbardziej wskazane, aby to nie leciało non stop pod korek i peaki nie męczyły starego zasilacza i wentyl nie wył na 2k rpm
Spychcio 802 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Haha ładna Kupa z tego 5080. Szacun dla Liptona, że powiedział czarno na białym jak wygląda ta karta 3
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Do wszystkiego należy podchodzić z rozsądkiem. Po prostu. Producenci asekuracyjnie zawyżają potrzeby na papu, jak producenci gier podają wymagania. Czasami kompletnie z czapy. Głównie by chronić siebie. Z drugiej strony. Jeżeli kupuję już kartę za 10 czy 12K, do tego mam wiadro dysków, mobo, cpu, jakieś oc, światełka i bajery, to to kosztuje już kilka grubych tysi i jest moją zabawką i wolałbym, aby mi to działało, niż żebym się przekonał, że jednak przegiąłem. Więc odżałowanie tego 1K czy ile tam, dla świętego spokoju na porządną zasiłkę wydaje się po prostu rozsądne (a nie konieczne). Podobnie jak ludzie pchają taczkę kasy w auto, tuningi, audio, a później kupują bieżnikowane kapcie na olx, żeby przycebulić (a gumy, to JEDYNY element łączący ich super furę z nawierzchnią mocno decydujący o bezpieczeństwie!), albo leją tańszy olej, to... no można. Pytanie po co? Albo - czy warto? Bo w sumie można. Prąd to paliwo / olej dla całego kompa. Oszczędzanie na tym podstawowym elemencie, gdy już się zemści, kosztuje znacznie więcej, niż ta oszczędność z cebulowania. IMO. Edytowane 29 Stycznia przez JeRRyF3D 2 1
Zachy 589 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) A bierz co ci sie podoba. Jak ci cos siadzie bedziesz mial pretensje do siebie tylko. Jak dla mnie zaladuj wszystko do 750w. Dla zasilacza samo zdrowie latac obciazonym pod korek Wydaje mase kasy na gpu, ale zasilacza porządnego to juz nie kupi Edytowane 29 Stycznia przez Zachy
Joloxx9 941 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 18 minut temu, Element Wojny napisał(a): @Joloxx9 To co, jutro wywalamy kasę w błoto na te durne 5080? No a jak, dla reszty pozostaje on: 2
Gret 558 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): Do wszystkiego należy podchodzić z rozsądkiem. Po prostu. Producenci asekuracyjnie zawyżają potrzeby na papu, jak producenci gier podają wymagania. Czasami kompletnie z czapy. Głównie by chronić siebie. Z drugiej strony. Jeżeli kupuje kartę za 10 czy 12K, do tego mam wiadro dysków, mobo, cpu, jakieś oc, światełka i bajery, to to kosztuje już kilka grubych tysi i jest moją zabawką i wolałbym, aby mi to działało, niż żebym się przekonał, że jednak przegiąłem. Więc odżałowanie tego 1K czy ile tam, dla świętego spokoju na porządną zasiłkę wydaje się po prostu rozsądne (a nie konieczne). I kto to mówi
Element Wojny 4 776 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 8 minut temu, serenity40 napisał(a): Które wersję 😁 MSI, Zotac? Founders.
IceMan 103 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, Zachy napisał(a): Wydaje mase kasy na gpu, ale zasilacza porządnego to juz nie kupi Ale ja mam porządny zasilacz Może nie HiEnd, ale wystarcza do obecnej konfiguracji z dużym zapasem. Po upgrade karty, ten zapas się zmniejszy, ale nadal będzie się mieścić w specyfikacji. Jeśli będą jakieś anomalie, czy faktycznie wentylator w zasilaczu będzie męczący to będzie upgrade. Do tej pory nie przypominam sobie aby zasilacz odpalał wentylator, albo tak cicho pracuje. Jak co premierę nowych kart jest dyskusja o zasilaczach Nie pamiętam tylko czy komuś coś wybuchło.
misieq 35 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 14 godzin temu, azgan napisał(a): Boże ile to już lat a Momntum 436M wiecznie żywe, to już chyba klasyk gamingu w 4K 😁? A ty przypadkiem nie miałeś tego modelu? Na co zmieniłeś jeżeli zmieniłeś?
Zachy 589 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Mozesz byc pierwszy ktoremu cos wybuchnie, nie krepuj sie Albercik... A co Ty za mocarna 850w masz (nie widze sygnatur na telefonie)? Edytowane 29 Stycznia przez Zachy 1
Brolly 765 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Jedynym ratunkiem dla 5080 jest to aby cena zleciała na ryj
azgan 1 130 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, misieq napisał(a): A ty przypadkiem nie miałeś tego modelu? Na co zmieniłeś jeżeli zmieniłeś? Dobrze pamiętasz, tak miałem jeszcze jak było forum PCLab. Zmieniłem na TV 4K OLED od LG.
maras2574 891 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Record_2025-01-29-21-58-12.mp4 Jest czytanie Ale wolę sam 1
Voodoo2 960 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Teraz, Zachy napisał(a): Mozesz byc pierwszy ktoremu cos wybuchnie, ie ktepuj sie Albercik... Tu chyba niektórzy zapomnieli, że pod korek to szedł co drugi zasilacz w koparkach przez rok albo dwa 24/7 i do dziś im nic nie dolega, tym bardziej nic nie wybuchało 1
Kadajo 7 418 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Ballada o Kurteczce – Jensenie Huang'u Jest sobie człowiek, co w świecie techniki, Miesza w krzemowych garach wyniki. GPU w dłoniach, moc obliczeniowa, Każdy geek w ciemno za nim podąża! To Jensen Huang, mistrz sztucznej mocy, Co nosi kurtkę… nawet w nocy! Gdzie się pojawi – błysk prezentacji, Ray tracing wchodzi bez komplikacji. RTX w grach? To jego robota, AI się uczy – koniec kłopotów. A on w tej skórze, styl nieugięty, Jak cyberpunk wśród prezydentów. Choć hossa na rynku faluje jak fala, On tylko zip… i w kurtce zapala: „To przyszłość, panowie, tak będzie działać, A teraz, koledzy, czas kartę odpalać!” Morał jest taki: chcesz być na topie? Kurtkę załóż i rób GPU w stopie! 9 1
IceMan 103 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, Zachy napisał(a): Mozesz byc pierwszy ktoremu cos wybuchnie, nie krepuj sie Albercik... A co Ty za mocarna 850w masz (nie widze sygnatur na telefonie)? Może nie mocarny ale dobry. Corsair RMx
Gret 558 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Teraz, Kadajo napisał(a): Ballada o Kurteczce – Jensenie Huang'u Jest sobie człowiek, co w świecie techniki, Miesza w krzemowych garach wyniki. GPU w dłoniach, moc obliczeniowa, Każdy geek w ciemno za nim podąża! To Jensen Huang, mistrz sztucznej mocy, Co nosi kurtkę… nawet w nocy! Gdzie się pojawi – błysk prezentacji, Ray tracing wchodzi bez komplikacji. RTX w grach? To jego robota, AI się uczy – koniec kłopotów. A on w tej skórze, styl nieugięty, Jak cyberpunk wśród prezydentów. Choć hossa na rynku faluje jak fala, On tylko zip… i w kurtce zapala: „To przyszłość, panowie, tak będzie działać, A teraz, koledzy, czas kartę odpalać!” Morał jest taki: chcesz być na topie? Kurtkę załóż i rób GPU w stopie! daj to do Ai i niech to zarapuje pls
Joloxx9 941 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Kto ma kupić to kupi i nie będzie już o czym dyskutować No chyba, ze dla niego akurat braknie
Zachy 589 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia No ja jak kupuje grafike za 6000-10000 czy iles tam pln, to wole zeby zasilacz mial odpoewiedni zapas i jak juz pracowal z jak najlepsza sprawnoscia. To nie czasy ze kazdy komp byl skladany na codegen czy feel 300w Jaki spike ma 5090 na techpowerup okolo 650w?
KiloKush 612 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Kto pamięta premierę FX 5800 Ultra ? Na Allegro do dzisiaj można kupić nowe leżaki magazynowe. Edytowane 29 Stycznia przez KiloKush 3
Rekomendowane odpowiedzi