Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Tak sobie offtopujecie o monitorach - jakie są plusy OLEDa w porownaniu do IPSa oprocz czarnej czerni? Bo mi juz jakis czas temu chodzil po glowie 21:9 jakis 34" Oledzik ale to by wymusiło już u mnie zmianę karty choćby skały sra** 8:E

Praktycznie brak smużenia, obraz świetnie wygląda w ruchu, pięknie wyglądający HDR. Nie zrozumiesz dopóki nie zagrasz na oledzie

Edytowane przez KATOzord
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja już ubrany a tu x-kom mówi, że dopiero w poniedziałek wysyła :D

Muszę jeszcze pomyśleć jak rurkę poprowadzić z górnej chłodnicy do pompki, bo blok pewnie za pare tygodni dostanę dopiero :cenzura:

Riser 5.0 już siedzi.

IMG_1729.jpg

Edytowane przez sovas
  • Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Mam zabezpieczone ograniczone środki na nowe GPU. Nie mam żadnych dodatkowych środków na nowy monitor. Masz jakąś trudność w zrozumieniu tego? 

Odpuszczasz tą generację i bierzesz Oleda.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Tak sobie offtopujecie o monitorach - jakie są plusy OLEDa w porownaniu do IPSa oprocz czarnej czerni? Bo mi juz jakis czas temu chodzil po glowie 21:9 jakis 34" Oledzik ale to by wymusiło już u mnie zmianę karty choćby skały sra** 8:E

+ HDR z prawdziwego zdarzenia. HDR na monitorach LCD to marketingowa ściema.

+ Lepsza ostrość obrazu w ruchu. Ogólnie piszą, że OLED wygląda jak LCD +50% FPS ze względu na brak smużenia. 

Opublikowano
2 minuty temu, Gret napisał(a):

ja chyba z okazji tej świetnej premiery zamiast nowej grafiki będę polował na nowego G5 :E

G5 fajna opcja. Ja gram na G2 i nie wyobrażam sobie już grać na czymkolwiek innym, przynajmniej na obecne czasy. Gdyby nie to, że G2 jest nadal świetny to też bym pomyślał nad G5 :) 

Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Zauważyłem. Trochę zabawne, ale i trochę głupie jest jechanie po kimś, bo nie ma kasy na nowy monitor. Udało mi się zabezpieczyć ograniczone środki na 5080 (jak widać za małe, dlatego czekam na 5070Ti), i na tym moje możliwości się kończą. Tyle. 

OLED jest game changerem, ale pod warunkiem, że pozostała część sprzętu działa wystarczająco. W momencie gdy karta/proc nie wyrabia i gry działają źle to z OLEDem dalej będą działać źle, tyle że będą ładne. W momencie gdy PC jest dobry, ale mamy kaprys ze 100 FPS mieć 150 to wówczas OLED zrobi lepszą robotę.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Necronom napisał(a):

OLED jest game changerem, ale pod warunkiem, że pozostała część sprzętu działa wystarczająco. W momencie gdy karta/proc nie wyrabia i gry działają źle to z OLEDem dalej będą działać źle, tyle że będą ładne. W momencie gdy PC jest dobry, ale mamy kaprys ze 100 FPS mieć 150 to wówczas OLED zrobi lepszą robotę.

Z tym mogę się zgodzić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Necronom napisał(a):

ja chyba bede musial teraz kupic OLED 400Hz pod te MFG obowiazkowo, 

@Element Wojny jakies promocje w UK mamy na OLEDy?

• Upvote 1