Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Może sobie jaja z ciebie robił, tak się napędza kolejnych klientów :E Zobacz za 22k schodzą jak świeże bułeczki, a w sklepach pustki.

No, ale kto wie.

Xkom wczoraj miał wieczorem jeszcze kilka modeli 5090 dostępnych, ale w ich niemieckim sklepie x-kom.de. 
Wszystko wystawione za 5299euro 8:E Dzisiaj wszystko już niedostępne. Więc, albo wycofali, albo faktycznie jakieś czubki kupiły.

Ogólnie ludzie z nich bękę kręcili na niemieckim pclabie (hardwareluxx) za te ceny. Ale kto wie, świrów nie brakuję :E

Przecież już tutaj widać ile jest świrów. Rzucają się na szajs i robią przygotowania do kupna tydzień wcześniej. 

Opublikowano
21 minut temu, TheMr. napisał(a):

Daj znać po 2 latach jak wypalenia. Zbyt drogi sprzęt, za mało czasu na amortyzację. W złotych czasach gamingu jak grałem po 8-12h to taki OLEDZik by mi starczył na mniej niż rok :E 

A to nie problem, bo dają 3 lata gwarancji na wypalenia OLEDA. 

Warranty included: 3-Year Warranty (Including coverage for OLED burn-in) 

Opublikowano
Teraz, JDM napisał(a):

Jeśli się załapię - sprzedawałem stare, zalegające graty, a to ma być bat m.in. na skalperów, co sprzedają towar nowy, nie starszy niż 6 miesięcy.

Wysyłają to czasami przez pomyłkę. Sam miałem taki sam przypadek. Sprawdź czy nie przekroczyłeś któregoś z limitów. Jeżeli jesteś pewny, że nie to wyślij maila do nich z wyszczególnieniem transakcji. Mnie przeprosili za nieporozumienie i sprawa zamknięta.

Opublikowano
2 minuty temu, JDM napisał(a):

Ale czemu OLED a nie QD-OLED? QD-OLED to ponoć całkiem inne użytkowanie, czyt. nie trzeba tylu wyrzeczeń co na OLED.

image.thumb.png.f36d230ab500eb8d151c32ab181d1dde.png

2 minuty temu, Rico650 napisał(a):

Dzięki, boję się tylko że się wypali, ja lubię nieraz zostawić kompa, iść coś zrobić a monitor swieci i wyświetla pulpit albo przeglądarkę lub jakiś dokument jak robię jakieś pracę na studia.

3 lata gwarancji na wypalanie. 

• Like 2
Opublikowano
42 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Czyli jak dojdzie mi karta, ale stwierdzę, że jest za głośno albo coś i wystawie za 22k to będę skalperem? 

Na pewno nie biznesmenem, ale za to nie frajerem co dopłacił 100% do 30% wydajności, więc nawet na plus 

Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

A to nie problem, bo dają 3 lata gwarancji na wypalenia OLEDA. 

Warranty included: 3-Year Warranty (Including coverage for OLED burn-in) 

LG na swoje pierwsze OLEDy też miał gwarę na wypalenia, wiem jak to działało i co się działo z tymi TV na magazynach :E Podziękuję za gwarancję producenta który znajdzie byle co żeby jej się wyrzec. Jeszcze napiszę że nie używałem przez 3 dni przez 3 lata funkcji anty-wypalania, albo grałem po 20h dziennie i OLED nie został przystosowany do takiego użytkowania i w ogóle nie przeczytałem warunków gwarancji/umowy. Czekam nadal na MiniLEDy albo inną technologię. A tak to, wystarczy mi FastIPS.

Opublikowano
9 minut temu, JDM napisał(a):

Jeśli się załapię - sprzedawałem stare, zalegające graty, a to ma być bat m.in. na skalperów, co sprzedają towar nowy, nie starszy niż 6 miesięcy.

Aaa skoro przechodzone fanty to bez lipy. Myślałem, że 5090 miałeś na upłynnienie :E

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

LG na swoje pierwsze OLEDy też miał gwarę na wypalenia, wiem jak to działało i co się działo z tymi TV na magazynach :E Podziękuję za gwarancję producenta który znajdzie byle co żeby jej się wyrzec. Jeszcze napiszę że nie używałem przez 3 dni przez 3 lata funkcji anty-wypalania, albo grałem po 20h dziennie i OLED nie został przystosowany do takiego użytkowania i w ogóle nie przeczytałem warunków gwarancji/umowy. Czekam nadal na MiniLEDy albo inną technologię. A tak to, wystarczy mi FastIPS.

Dlatego kupiłem na Amazonie, bo z gwarancjami producentów różnie bywa. U nich zwroty robię średnio 2 razy na miesiąc. 

1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@Element Wojny już kupiony?

Tak, dostawa w środę. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano

Sracie tutaj żarem, że skalperzy, że boty, że 15 zakładek. Ale z Japonii i loterii się śmialiście. A to było zajebiście cywilizowane i doskonałe rozwiązanie. Sklep x mając y sztuk za jakieś grosze zorganizował loterię i wykluczył problem ruchu na stronie, boty a skalperom dał takie same szanse jak każdemu innemu kupującemu. 

• Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Powiedz mi, jakim cudem kupiłem 9800X3D i 5090 w dniu premiery? Nie użyłem bota, nie mam znajomości.

Kupić preordera :E każdy może 5090. Tu chodzi o dostanie go w łapy, fizyczne posiadanie. 

Z 9800X3d był luzik premierowo w zasadzie w porównaniu do 5090 :E, spokojnie każdy kto chciał premierowo mógł kupić i faktycznie dostać na drugi dzień proca w łapy.

• Upvote 2