Joloxx9 941 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 39 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Chyba Asus też ma problem... https://www.facebook.com/groups/pcdiyforum/permalink/1615148525771612/?rdid=pyuY0yNOAZbXUT2s&share_url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fshare%2Fp%2F1BECePooqe%2F# Aczkolwiek tu jest pewny Astral bo podpisane i jest okej: Peak na sekunde lub dwie nic nie zrobi, problem jest gdy prąd długo leci głównie na dwóch kablach. Teraz, zozolek napisał(a): Dla rtx 5090 nie jest rekomendowana wymiana zasilacza ? Nie, ubezpieczenie na wypadek pożaru i spryskiwacze w domu jak się karta rozpędzi
Kadajo 7 405 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Tutaj gosc super wyjaśnia o co chodzi i dlaczego z 4090 i 5090 jest problem Na tym nowszym filmie znacznie lepiej to wyjaśnia, ale po co czytać temat co ?
Joloxx9 941 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Na tym nowszym filmie znacznie lepiej to wyjaśnia, ale po co czytać temat co ? Zły filmik zlinkowalem pierwsze, jest jakis wymog ile stron wcześniej trzeba przeczytać przes wrzuceniem postu, czy sarkazm tak bez powodu? Chyba, że źle bo filmik pk angielsku. Edytowane 11 Lutego przez Joloxx9 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Sam czasem nie wyłapie linku i wrzucę coś nieaktualnego
lokiju 525 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Jak już rozmawiamy o adapterach do zasilacza to mam takie małe pytanko czy ten kabel (https://www.empik.com/kabel-seasonic-16-pin-gen-5-12vhpwr-600w-czarny-750mm-seasonic,p1505036369,elektronika-p) będzie pasował do Seasonica Focus GX-850?
heat 5 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): @tomcug @Kris194 @heatja komentowałem sprawę zjaranej karty podpiętej do ROG'a 1000W przy pomocy aftermarketowego kabla moddyi. Mimo wszystko, narazie palą się Founders'y na custom'owych kablach 😀 także trzeba obserwować jak się sprawa rozwinie Roman w filmie potwierdził, że kabel był dobrej jakości, a nawet powyżej tego co można by oczekiwać. Nawet jakby Jensen po nockach przez tydzień robił ten adapter z całym sztabem inżynierów, to jak przez przez jeden kabel leci 23A, to potem są takie, a nie inne efekty. Nie chcę sobie nawet wyobrażać jaką temperaturę miał ten kabel skoro tak stopiło oplot...
piet 34 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 6 minut temu, lokiju napisał(a): Jak już rozmawiamy o adapterach do zasilacza to mam takie małe pytanko czy ten kabel (https://www.empik.com/kabel-seasonic-16-pin-gen-5-12vhpwr-600w-czarny-750mm-seasonic,p1505036369,elektronika-p) będzie pasował do Seasonica Focus GX-850? Z którego roku zasilacz?
maras2574 890 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 47 minut temu, zozolek napisał(a): na labie byl specjalista duniek co tworzył takowe kable, znał się chłop na rzeczy i to tłumaczył. Duniek i Zawisza
lokiju 525 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 4 minuty temu, piet napisał(a): Z którego roku zasilacz? Numer seryjny wskazuje na 2021 rok jako datę produkcji.
Kris194 4 714 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 4 minuty temu, heat napisał(a): Nawet jakby Jensen po nockach przez tydzień robił ten adapter z całym sztabem inżynierów, to jak przez przez jeden kabel leci 23A, to potem są takie, a nie inne efekty. Przykładowy konektor pod 30A A teraz proponuję sobie porównać z 12V-2x6 To nawet nie wymaga komentarza... 3
lokiju 525 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 10 minut temu, Faflucy napisał(a): @lokiju Będzie To super, dzięki za odpowiedź.
piet 34 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, lokiju napisał(a): Numer seryjny wskazuje na 2021 rok jako datę produkcji. https://seasonic.com/pl/12vhpwr-cable/ Bez problemu. Przerabiałem to w starym GX 750W z 2020. 4070Ti i 4080s bez zastrzeżeń. Edytowane 11 Lutego przez piet
Kadajo 7 405 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego @Kris194 To by się przydało pokazać w skali Bo na zdjęciach nie widać ze te nowe piny złącza zasilania GPU są naprawdę malutkie.
samsung70 210 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 31 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Zły filmik zlinkowalem pierwsze, jest jakis wymog ile stron wcześniej trzeba przeczytać przes wrzuceniem postu, czy sarkazm tak bez powodu? Chyba, że źle bo filmik pk angielsku. kja tam wszystko zrozumialem
RTX4090 358 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Ja do TT mam dedykowany kabel. 2.5 roku praktycznie i jest OK.
Kris194 4 714 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Co jak co ale przydałoby się żeby ktoś pomierzył temperaturę i natężenie na poszczególnych żyłach na RTX 3090 Ti FE bo tam też było 12 pin ale podstawowa różnica jest taka, że tam mieliśmy 3 rezystory a nie jeden
sideband 1 772 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Teraz będzie 200 stron pitolenia "szpeców" kabelkowych Tak jak pisałem już dawno temu będą te same problemy jakie były przy poprzedniej generacji jeżeli nie będzie trzymać się odpowiedniej jakości konektorów. Tylko czekałem na pierwsze upalenia. 1
Tornado3 327 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 37 minut temu, heat napisał(a): Roman w filmie potwierdził, że kabel był dobrej jakości, a nawet powyżej tego co można by oczekiwać. Nawet jakby Jensen po nockach przez tydzień robił ten adapter z całym sztabem inżynierów, to jak przez przez jeden kabel leci 23A, to potem są takie, a nie inne efekty. Nie chcę sobie nawet wyobrażać jaką temperaturę miał ten kabel skoro tak stopiło oplot... Temperatura mogła być też przez słabe połączenie. Co z tego że wtyczka mocno siedzi jak konektorki lekko na siebie nachodzą. Później mamy efekty
Faflucy 312 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Mi ASUS przesłał kabel do Thor 1200w i działa bez zarzuty z strix 4090
Kadajo 7 405 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Tylko przy dużym obciążeniu. W idle na pulpicie jesteś bezpieczny. Derbauer pokazywal ze w idle kable sa zimne.
Faflucy 312 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Tak swoją drogą podłączylibyście 5090 to tego przewodu co wkleiłem wyżej?
Kris194 4 714 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 4 minuty temu, Tornado3 napisał(a): Temperatura mogła być też przez słabe połączenie. Co z tego że wtyczka mocno siedzi jak konektorki lekko na siebie nachodzą. Później mamy efekty Temperatura to była przez blisko 3x wyższe natężenie niż powinno być, fizyki nie oszukasz. 12V-2x6 było projektowane pod 7-8 A na pin a nie 23.
Rekomendowane odpowiedzi