Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Radio Tirana W sumie masz rację. Co ciekawe, jak egzemplarze z okolicy premiery (31.01) trafią z powrotem do sklepów to będą w aktualnych skalperskich cenach :hihot:
Skalperzy powinni stworzyć związki zawodowe i przeprowadzać strajki oraz blokady za to, że sklepy zabierają im chleb :sex:

9k538r.jpg.e84eba04a5e4f88895c7b786083337d2.jpg

Edytowane przez Lameismyname
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

najcenniejsze jest to czego nie da się kupić za pieniądze

Wiele osob tego nigdy nie zrozumie, a najsmiesniejsze w tym jest to, ze wiele osob mysli, ze pewnie biedak i dlatego szuka ukojenia poza strefa materialna. Polska bialo-czerwoni.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 2
Opublikowano

Pobawiłem się na biosie 450W ale nie nadaje się do mojej karty bo to z gigabyte chłodzonego wodą. PO 15 min testów, gdzie leciało non stop ponad 400W na kablu czuć było że jest ciepły przy wtyczkach, wezmę w poniedziałek kamerę termiczna i zrobię fotkę jak to wygląda. 

• Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, Raider napisał(a):

image.thumb.png.8c9675ba6c43ad5aeca1ff1a56a2d4f1.png

Avowed 60 fps na 5090 jeeeesh

To jest w 4k?

51 minut temu, wallec napisał(a):

Piękna to jest premiera, gracze kart nie mają, skalperzy mają i sprzedać nie mogą :D

Rynek zweryfikuje, jak się nie będą sprzedawać w takich cenach to szybko się to uspokoi.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, kacpi278 napisał(a):

niektórym sie nawet udało :) poszła za 6700 z pocałowaniem ręki

I tacy ludzie właśnie psują rynek... 6700 za bieda windforca jak za podobną kasę na OLX latały XTRIO od MSI czy nawet TUF. Pytałem z ciekawości i jak bym przyniósł osobiście kasę to byli chętni od razu.

A tu 6700 za Gigabyte Bieda Edyszyn.

Edytowane przez BarBar009
Opublikowano
Godzinę temu, Raider napisał(a):

tak 4k

I niecałe 10GB ram w 4K? Jeszcze się okaże, że na takiej 5080 da się grać 

23 minuty temu, Fusion napisał(a):

Golenie jeleni ciąg dalszy, ciekawe czy znajdzie się kupiec... 😅

No wiesz, zrobić takie coś dla atencji na redditta mozna w 3 sekundy. Ludzie przepłacają dużo za 5090, ale nie aż tyle. Zresztą, może nawet dla jak teraz z ddugiego konts kupić żeby karmę farmic wrzutka. 

Oryginalny pomysł na zwodowanie 5080 :E

gH2qFld.thumb.jpeg.0f0fa85a007cbcf73e43311dd0be6f07.jpegmI0i5ua.thumb.jpg.366b3e25d340273b3d20cdfd9e7321bd.jpg

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, sovas napisał(a):

120l/h w takim ulepie, co on tam pompe wody od żuka zamontował? U mnie jest 80-90 max, a i tak skręcam na 60 :D

Patrząc na to, że zaciski na wężykach są jak od chlodnicy w aucie, w tym żuku może nie być przesady :E

13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Niech się za to weźmie ktoś z umiejętnościami a nie on. Już na Reddicie jest poat gościa co sien tym zajmuje i sporo tam ciekawych rzeczy opowiedział.

Jeszcze cymbal mówi, że niby są kable 12VHPWR i 12V2X6 jak jedyna różnica, to wtyczki po stronie karty i zasilacza. Kabel i jego wszystkie właściwości w specyfikacji się nie zmieniły. Typ to jest jeden wielki facepalm 

Edytowane przez Joloxx9
Opublikowano (edytowane)

Lekki offtop ale ktoś tutaj wstawiał że jeden gościu dostał 5080 ze znaczkiem 5090 na karcie, patrzcie na to :E 

Lepiej uważajcie bo zamówicie 5080, karton będzie od 4080 a w środku 3080 :wariat:

476459715_1530759014254632_7740252323595

Edytowane przez Brolly
  • Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Spychcio napisał(a):

Zaraz temat będzie miał 1000 stron a nie było jeszcze nawet premiery 5070Ti:rotfl:

A samych właścicieli kart można na palcach jednej ręki policzyć. Z tymi co zamówili i czekają na dwóch :E

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Jak w tym powiedzeniu: "Okazja czyni zło.... znaczy Janusza"

Okazja czyni Jensena

4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Czekam wiec co bedzie dalej i zapewne w międzyczasie zmienię platformę bo już jej czas powoli przemija

Ja może jestem trochę skrajny w kwestiach wydajności CPU, ale moim zdaniem to czas 10700 przeminął dobre kilka lat temu ;)

Co do Twojej przyszłej karty to jeszcze miesiąc temu myslałem, że góra 6-10 miesięcy po premierze 5080 wyjdzie 5080 24GB, ale potem pojawiły się ploty o serii 6xxx i zaczynam się bać o to, czy Nvidia nie wymyśli sobie zrobienia refreshu refreshu refreshu - dać czwarty raz to samo, ale teraz więcej ramu + nowsze AI = nowa generacja ;)

Edytowane przez VRman