Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, SpiderX napisał(a):

Klimat jak z Obcego Izolacji :) 

Bardziej jak Obcy Przebudzenie :D dosłownie...

A tak przy okazji to @Tester Wrażeń jest bardzo w porządku człowiekiem. Ogromny szacunek oraz szczere i wielkie podziękowania dla niego, za odstąpienie zamówienia na 5090 FE!

Edytowane przez darekz
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ja jestem mega ukontentoany zmiana 5070 na 5070ti i to jest 10/10 tego co potrzebowalem w kwesti mocy do Warzone gdzie gra cisnie 150-290fps non stop i widac, ze leci w niektorych miejscach na limicie cpu bo spada uzycie do 88% wiec w bliskiej przyszlosci bedzie trzeba zamowic 9800X3D i 9700X sie pozbyc :D 

I jak tam Twój ASUS? Jak u kolegi @PiPoLiNiO?

CEWNIK.jpg.011b194fbf8dc51e1891f6c55e8697ad.jpg

Gratki i witamy w gronie posiadaczy 5070ti ;)

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Jakie nastawy/rozdzielczosc i czy RT wlaczone i na jakim poziomie ?? Oraz jaki fps przy tym ??

Rozdzielczość 3440x1440, preset Wysokie, bujanie wśród budynków ok 120-140fps, użycie karty do 88% w drugiej opcji RT tez Wysokie, uzycie niższe, do 75%, 85-95 fps.  Na DLAA i TAA takie same użycia karty.

Opublikowano
Godzinę temu, ffallen napisał(a):

Ale bydle, wygląda jakby był grubszy od Astrala :E

Delikatnie niższy jest, bo jak zmieniałem to podpórka tak ciasno już nie była przy karcie bez ruszania jej. Ale jest ładniejsza imo, ten przód nie ma takiego dziwnego wgłębienia jak Astral z jakimiś wypustkami

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

@xtn Nie myślałeś o upgrade platformy? Taki 5070 mile by się widział z R5 7500F czy tam R7 7700. Jeżeli brakuje Ci jajek, to zawsze może być np. R7 7900: https://www.sferis.pl/procesor-amd-ryzen-9-7900-tray-i567694

Wielokrotnie myślałem ale nie czuję potrzeby, a z GPU to już musiałem mocno kombinować w grach w tej rozdziałce. Głównie gram w single i często z przyciętym fpsem do 60. Cicho, chłodno. Jak w Indianie daje locka na 60 to pobór GPU spada do ok. 150W.

Co do CPU to najbliżej było przejścia na 5700x3d z Chin za 600zł, bo mam 2 płyty na b450 ale też jakoś nie zatwierdziłem zamówienia. 

Edytowane przez xtn

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• https://ithardware.pl/aktualnosci/miliarder_cd_projekt_szaman_czechy_dochodzenie_smierc_polki-49247.html   Kiedy Wiedźmin wejdzie zbyt mocno
    • Dostając zadanie i nie mając znacznika na tak dużej mapie to coś słabo to wygląda. Nie mam zamiaru pół dnia szukać celu.
    • Od 2019r Mondeo MK5 wychodziło w wersji poliftowej ze zmienioną budą, osprzętem silnika i skrzynią.  Bardzo dobre jednostki 2.0TDCI (HDI) mianowano na EcoBlue czyli dołożyli AdBlue i wprowadzili mokry pasek rozrządu i przez te zmiany silniki nie były już takie dobre w ogólnym rozumieniu. Do tego zmienili skrzynie biegów z powershifta 2 gen na skrzynię A8, która jest trwalsza ale niestety wolniejsza przy zmianie biegów. Powershift 2 gen biegi zmienia płynniej ale do poprawnej pracy wymaga regularnej wymiany oleju i filtru. Na pewno po między Powershift gen 1 i gen2 jest wyraźna poprawa w trwałości pracy skrzyni. 1 generacja przysparzała problemów i zapisała się w historii jako awaryjna. 2 gen już takich problemów nie ma.  Ja miałem Mondeo MK5 z 2018r czyli tzw „między lift” dla wielu to najlepsza wersja ponieważ posiadała już budę poliftową a osprzęt stary czyli silnik 2.0TDCI (HDI) bez adblue i na zwykłym, suchym pasku. Do tego skrzynie Powerhift gen2, która była płynniejsza od A8.  Co by nie mówić to przy awarii skrzyni automatycznej czy to Powershift gen2, A8 czy innego rozwiązania naprawa idzie już pod naście tysięcy zł dlatego warto o nie dbać  Auto sprzedałem z przebiegiem 212tys km z perefekcyjnie działającą skrzynią. Przy 60, 120 i 180 tyś km wymiany oleju, filtrów w automacie  
    • "Crimson Desert will be pre-loadable on 6PM ET / 3PM PT on March 17, 2026 (10PM UTC). for Playstation 5, ahead of its worldwide release 48 hours later on March 19. Preload availability for Xbox Series X/S and PC has yet to be officially announced, but digital preloads typically open around 48 hours before launch..." czyli na PS5 jest oficjalnie zapowiedziane, a na resztę platform oficjalnego infa jeszcze nie ma.    I to jest zdrowe podejście. Poczekać, zobaczyć jakie to faktycznie jest i później myśleć o ewentualnym kupnie.    Patrzę na te filmiki i mimo tego że gra mnie w ogóle nie interesuje, to wygląda to zbyt pięknie by było prawdziwe, czytając jakie to ma być ogromne. 
    • To już gry akcjii a nie survivor horror ale dalej może się podobać.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...