Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Doamdor napisał(a):

ciekawa oferta tylko pytanie, czemu wrocil? :) - moze chamsko cewki cwierkają :E 
W sumie jak ktos rozwaza to moze zaryzykowac bo cena kusząca. Mi udalo sie akurat nowke swieżo wyrwac za 2399zl z promocji :) (Zotac GeForce RTX 5070 Solid OC 12GB)

Opublikowano
3 godziny temu, eNeSik napisał(a):

ciekawa oferta tylko pytanie, czemu wrocil? :) - moze chamsko cewki cwierkają :E 
W sumie jak ktos rozwaza to moze zaryzykowac bo cena kusząca. Mi udalo sie akurat nowke swieżo wyrwac za 2399zl z promocji :) (Zotac GeForce RTX 5070 Solid OC 12GB)

W outlecie xkomu tez kilka kart Gigabyte 5070 lezy po zwrotach.

Opublikowano
4 godziny temu, Kanzu napisał(a):

@Doamdor podlinkowałeś aukcje techlord, ale już widzę, że Komputronik też ma. 

Allegro doi wszystkich na prowizjach a mają taniej u nich wystawione niż na oficjalnym sklepie. Gdzie sens, gdzie logika. 

Mogłem doprecyzować, że cały czas chodziło mi o allegro. Mój błąd bo fakt, ciężko się domyślić, że tam gdzie ich żrą na prowizjach taniej niż na własnych stronach. To samo morele, Suprima widziałem niedawno taniej na ich allegrowym MoreleGrupa niż na stronie :E 

• Upvote 1
Opublikowano

@Mizu nie brałem allegro pod uwagę, bo jak pojawiały się tam 5090 to raczej z tych mniej znanych sklepów i cenowo zwykle najtaniej.

Teraz widać jakim scamem są te ceny skoro duży sklep z własną stroną wystawia dużo taniej na innym portalu oddając im przy okazji prowizje %-)

5% rabatu z kodem na oficjalnym można sobie w dupe wsadzić i lekko 15% powinni dawać. 

Ceny suprima też podnieśli z 12690 do 13190.

Opublikowano
10 godzin temu, Mizu napisał(a):

W niemczech większość modeli zlazło w końcu poniżej 10k a u nas jak w lesie

Gdzie?
Są w jakichś sklepach stacjonarnych? Ewentualnie online z odbiorem osobistym?

Za 3k to można się wybrać na wycieczkę do Berlina w jakąś sobotę :) 

Opublikowano

5070 kupiony. W końcu blisko MSRP. ~570 dolarów, ale cena spadła coś czuję głównie przez walutę :E Polowałem na 5070Ti ale spadek cen jest prawie zerowy w tych modelach które szukałem, a trzeba jakoś się przygotować na monitor 500 Hz. Gdyby nie monitor to dalej bym siedział na 4070S. 

Opublikowano
56 minut temu, TheMr. napisał(a):

5070 kupiony. W końcu blisko MSRP. ~570 dolarów, ale cena spadła coś czuję głównie przez walutę :E Polowałem na 5070Ti ale spadek cen jest prawie zerowy w tych modelach które szukałem, a trzeba jakoś się przygotować na monitor 500 Hz. Gdyby nie monitor to dalej bym siedział na 4070S. 

Jaki model? 

Opublikowano
8 godzin temu, krukkpl napisał(a):

Gdzie?
Są w jakichś sklepach stacjonarnych? Ewentualnie online z odbiorem osobistym?

Za 3k to można się wybrać na wycieczkę do Berlina w jakąś sobotę :) 

Musisz sobie pośledzić mydealz.de, głównie to niestety sklepy bez bezpośredniej wysyłki do Polski. No i te lepsze okazje typu Suprim poniżej 10k to jedynie zostaje Ci taki bodycar1 bo zejdzie zanim tam dojedziesz :E 

Głównie chodziło mi o te tańsze modele typu Gainward, Palit, inno3d itd. U nas dalej wszystkie są 10.5-12.5k (udajemy, że Ventus nie istnieje bo to syf) a tam złażą poniżej MSRP..

Opublikowano

Czekaj, zmieniłeś 4070 Super na 5070???? Stary to brzmi jak najgorszy upgrade w historii upgrade'ów, serio.

Pewnie Cie z butów wyrwało jak zobaczyłeś te 3,5 FPS wiecej co? :D

Opublikowano

Wydajność jest drugorzędna, potrzebowałem jak wspomniałem karty co ogarnie 500 Hz, a do tego potrzeba DP 2.1. Dodatkowo 5070 po OC i UV to wydajność bliżej 4070TiS, także jakiś upgrade niewielki ale jest.