Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

@areczek1987

Cała masa entuzjastów? Piszesz o tych płaczkach na IThardware, którym zaraz gwarancja na 4090 się kończy?

Rozejrzyj się wokoło kto wskakuje i z czego na blackwelle. Osobna sprawa co i za ile a jeszcze wartość. Dyskutujemy tu na temat tego co mogą zrobić i jak rynek na to zareaguje więc płaczki wymęczonych brakiem akceptacji dla ich nówki funkiel na full gw super new topu to tylko osobista wycieczka. Brak poprawy perf/w i drugiej wtyczki da ci chyba tylko mfg(jak czegoś nie wymyślą) lub subtelne róznice a ty jak znajdziesz amatora to wskoczysz na nowsze z gwarą i tak. Mam to ostatnie gdzieś.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, bourne2008 napisał(a):

Tak, bo na pewno dla Rubina zrobią promkę na super-tanie pamięci. xD

Rubin nie teraz, pewnie go przesuną, spokojnie.

Obecnie rządzi pojemność Vram :)

Edytowane przez leven
Opublikowano

Vram praktycznie w niczym cię aktualnie nie limituje( chyba że bawisz się czymś profesjonalnie i z grubej rury lub ai) a jest to zdaje się chodliwy temat. Wydajność na wat zawsze może być lepsza jak i można skalować w nieskończoność chipy/chłodzenie/zasilanie dla tych macierzy obliczeniowych. Ten dodatkowy vram byłby miłym akcentem i cholera wie jaki bonus dla "przyszłowości". Gdyby był na premierę. 

Opublikowano
Teraz, areczek1987 napisał(a):

Boisz się że wyjdzie zaraz ponad 16gb czy 24?

Powyżej 16, ale bardziej w 4K.

1 minutę temu, janek25 napisał(a):

To jakiś HD 7730 xD

To nie 5090 ? :o

comment_gOcZjUaEc2A93kv7Y1wifbntybZhbgFU

:D:D

To GTX 1060 6GB, mój boże jaka ta karta jest słaba, mój RTX przy niej to jakiś artefakt z przyszłości od cywilizacji z Alpha Centauri :E

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Kadajo napisał(a):

To GTX 1060 6GB, mój boże jaka ta karta jest słaba, mój RTX przy niej to jakiś artefakt z przyszłości od cywilizacji z Alpha Centauri :E

To jakaś bieda edyszyn, miałem 1060 6GB Palit Jetstream i była to kozacka karta :cool:

Edytowane przez JacekRTX
Opublikowano
25 minut temu, janek25 napisał(a):

serio?to musi być jakaś plandemiczna wersja

Kto to kupwywał....

A to siedziało w jakimś gotowcu. :)

Podobno gierki chodzą spoko :D

Ale balem się sprawdzac w jakiej rozdzielczosci :E

14 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

1060 w wersji 6GB była mocna na swoje czasy, byla tez 3GB edycja dosc szybko odpadla, ale jeszcze jak wyszla dawala rade przez pewien czas.

Dokładnie, mogło być gorzej :D