some1 579 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 1 godzinę temu, Zhao napisał(a): Allegro wyłączyło opcje "anuluj zakup" dla tej transakcji tuż po zapłacie - mam tylko "zwróc zakup" a jak mogę zwrócić coś czego nie mam? Na Allegro tak się właśnie anuluje zakupy, przez przycisk zwrotu. (jeśli sprzedawca jeszcze nie przygotował paczki i nie wysłał to anuluje transakcję).
raziel88 36 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 (edytowane) 10 minut temu, Zhao napisał(a): Amazon pl pobiera kwotę zazwyczaj dopiero chwilę przed wysyłką do tego czasu nic nie ma a samo potwierdzenie przez bank w aplikacji następuje w kilka minut zobacz czy nie masz limitów na karcie np nasz limit 5k a rzecz za 10 Wszystkie limity popodnosiłem specjalnie na tą okazję, co więcej potwierdzałem operacje w aplikacji mobilnej i wydawało się, że wszystko powinno być ok, pierwszy raz mam taką sytuację. 10 minut temu, Zhao napisał(a): 10 minut temu, Zhao napisał(a): Wtf co tu się stało Edytowane 23 Grudnia 2025 przez raziel88
Zhao 718 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 4 minuty temu, some1 napisał(a): Na Allegro tak się właśnie anuluje zakupy, przez przycisk zwrotu. (jeśli sprzedawca jeszcze nie przygotował paczki i nie wysłał to anuluje transakcję). Cytat Jeśli w zakładce Moje zakupy, w szczegółach zakupu nie widzisz opcji jego anulowania oznacza to, że: sprzedający zaczął realizować Twoje zamówienie – zmienił jego status lub podał numer do śledzenia przesyłki minął czas, w którym można było anulować zakup w zamówieniu wybrano metodę dostawy wysyłka e-mailem – niezależnie od kategorii, w której towar został zakupiony w formularzu opcji dostawy i płatności zaznaczono, że chcesz otrzymać fakturę na dane firmowe zakup został zrobiony w jednej z poniższych kategorii: Leki – w tej kategorii nie anulujemy również zakupu automatycznie Produkty inwestycyjne – na przykład złoto Karty podarunkowe Kody Gry online Audiobooki Ebooki. Jeśli nie widzisz opcji anulowania zakupu – nie oznacza to, że tracisz swoje prawa jako konsument. Jeśli chcesz z zrezygnować z zakupu, skorzystaj z opcji Zwróć zakup. Dowiedz się więcej na ten temat. No i tu jest klops bo ja takiej opcji nie widzę :> Chcą to anulować muszą to sami zrobić nie ma tak fajnie 13 minut temu, raziel88 napisał(a): Wszystkie limity popodnosiłem specjalnie na tą okazję, co więcej potwierdzałem operacje w aplikacji mobilnej i wydawało się, że wszystko powinno być ok, pierwszy raz mam taką sytuację. Przed czy po zamówieniu? bo limity trzeba mieć zdjęte przed inaczej nie przejdzie przerabiałem to bo sam mam niższy limit o wiele
raziel88 36 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Przed zamówieniem oczywiście, robiłem to nawet wisząc z kobietą na infolinii i przeklikiwałem zamówienie i efekt zerowy.
Zhao 718 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 @raziel88Skoro robiłeś to na infolinii to powinno być ok - obserwuj amazona i bank bliżej tej umownej daty wysyłki i tyle
some1 579 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 10 minut temu, Zhao napisał(a): No i tu jest klops bo ja takiej opcji nie widzę O tym właśnie piszę. Jeśli sprzedawca zaczął realizować zamówienie, to anulujesz przez zwróć zakup. W takiej sytuacji jeśli nie zostało jeszcze wysłane to sprzedawca może anulować od razu rezygnując z wysyłki.
Zhao 718 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Kupiłem ostatnio dysk i cały czas miałem w panelu "anuluj zakup" gdy kliknąłem pieniądze wróciły (żadne "zwróc zakup" po prostu anuluj zakup i powód) Jeśli morele chce anulować ależ proszę niech to zrobią sami a nie piszą Cytat prosimy o rozważenie anulowania zamówienia. Pozwoli nam to na natychmiastowe zlecenie zwrotu wpłaconych środków. Co to jest za tekst "rozważenie anulowania" w ogóle? to ja mam anulować zakup - Sam od siebie kupiłem czy co - mam stwierdzić nie chcę towaru dajcie kasę o nie tak nie będzie To zgniłe owoce mają napisać oficjalne stanowisko "Nie mamy możliwości realizacji z naszej winy - zwracamy środki przepraszamy za zmarnowany czas
some1 579 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Piszę jak działa system a nie co powinny Morele zrobić. To chyba zależy od tego czy zamówienie ma już status "w realizacji" czy nie.
jankooo 317 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 3 godziny temu, Zhao napisał(a): Kupiłem ostatnio dysk i cały czas miałem w panelu "anuluj zakup" gdy kliknąłem pieniądze wróciły (żadne "zwróc zakup" po prostu anuluj zakup i powód) Jeśli morele chce anulować ależ proszę niech to zrobią sami a nie piszą Co to jest za tekst "rozważenie anulowania" w ogóle? to ja mam anulować zakup - Sam od siebie kupiłem czy co - mam stwierdzić nie chcę towaru dajcie kasę o nie tak nie będzie To zgniłe owoce mają napisać oficjalne stanowisko "Nie mamy możliwości realizacji z naszej winy - zwracamy środki przepraszamy za zmarnowany czas kontaktujemy się w sprawie zamówienia złożonego w naszym sklepie internetowym. W systemie składania zamówień pojawił się błąd, którego wynikiem było nieprawidłowe naliczanie ceny przy danym produkcie: Pragniemy przeprosić za zaistniałą sytuację i zapewnić, że problem został już rozwiązany. () Dołożymy wszelkich starań, aby podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości. W zaistniałej sytuacji możemy zamienić produkt na inny, możemy również sprawdzić czy jest możliwość sprowadzenia go z innego magazynu (wtedy również będziemy w stanie podać cenę w jakiej zamówienie zostanie zrealizowane Jeśli chcesz: anulować całe zamówienie odpisz jednym słowem: anuluj wymienić produkt na inny odpisz: zmień + wklej link, do produktu, który chcesz dodać Najpierw popedzali aby opłacić zamówienie a po ponad dwóch tygodniach oczekiwania dostałem takie pismo (jw.) gdy się upomniałem o towar. Gdybym nie napisał anuluj to dalej bym sobie czekał na nic pomimo opłaconego zamówienia 1
Zhao 718 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 10 minut temu, jankooo napisał(a): Najpierw popedzali aby opłacić zamówienie a po ponad dwóch tygodniach oczekiwania dostałem takie pismo (jw.) gdy się upomniałem o towar. Gdybym nie napisał anuluj to dalej bym sobie czekał na nic pomimo opłaconego zamówienia Dzięki - poprawiłeś mi tym humor -> praktycznie zrobiłeś mi dzień Mają problem jak cholera - na allegro nie wyślą takiego badziewia nawet jakby chcieli ...
oldfashioned 608 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 W Chinach asus wypuscil 5090 z 24gb ramu.
tomcug 2 778 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Uuu, ucięta szyna, to już nie Premium jest! Prawda @Kadajo? 3
Kadajo 7 950 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Prawda Ale by potestował, tak na wszelki wypadek.
Phoenix. 5 158 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 https://videocardz.com/newz/dlss-swapper-v1-2-2-0-adds-ray-reconstruction-presets-next-version-to-focus-on-fsr4-and-ray-regeneration
raziel88 36 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Udało się dzisiaj przeklikać tą płatność na amazonie. 12 193 za asusa tufa 5090 to całkiem chyba niezła oferta, astrala odpuściłem bo na promocje nie zdążyłem a dodatkowych dwóch tysięcy nie będę dokładał. Powinno być dobrze. 1
Mistrz zakonu Paladynów 832 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Co to za dyrdymały
Mistrz zakonu Paladynów 832 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 (edytowane) To superek nie będzie wtedy na 99.99 procent. Trudno utknąłem na razie na 3060 bo mój bik leży i 5080 w raty nie wchodzi w grę. Edytowane 24 Grudnia 2025 przez Mistrz zakonu Paladynów
PepePanDziobak 125 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 generalnie dziwne czasy nastały aby spekulować na temat cen i parametrów gpu przez te ceny pamięci. Mnie by nie ździwiło jakby nastały czasy okrojonych gpu z uwagi na sprzęty do ai. Już nie idzie rozróżnić video czy jest fake czy nie. Skupieni są na kartach do ai , tam vram na wagę złota. Ostatnio takie wzwyżki były za czasów kości 128mb chyba
copyname 109 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Panowie, znajdę jakiś sensowny model 5070 TI za dobre pieniądze czy teraz bez szans na to?
Doamdor 2 177 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 @copyname Na amazonie jest RTX 5070 Ti Gaming OC.
Lameismyname 2 721 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 44 minuty temu, copyname napisał(a): Panowie, znajdę jakiś sensowny model 5070 TI za dobre pieniądze czy teraz bez szans na to? Najlepiej po pieniądzu wychodzi ten pniak: https://www.amazon.pl/PNY-Karta-graficzna-GeForce-5070Ti/dp/B0DXL7GSYC 1
Paw79 172 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Panowie- szybkie pytanie: czy takie wyniki w Memtest Vulkan dla RTX5070Ti są prawidłowe, bo nie mogę znaleźć w sieci wyników z tego testu dla tej karty: Stock (14000MHz): śr. ~774GB/s Mem +2000MHz: śr. ~799GB/s Mem +2500MHz: śr. ~800GB/s:
copyname 109 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Opublikowano 25 Grudnia 2025 9 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Najlepiej po pieniądzu wychodzi ten pniak: https://www.amazon.pl/PNY-Karta-graficzna-GeForce-5070Ti/dp/B0DXL7GSYC A kultura pracy ok ? Sporo osób poleca asus prime ale widzę, ze cena poki co wysoka. 9 godzin temu, Doamdor napisał(a): @copyname Na amazonie jest RTX 5070 Ti Gaming OC. To samo pytanie co wyżej;)
Rekomendowane odpowiedzi