RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez toxicrain0912 · Opublikowano
Witam - powinienem zalozyc temat dawno temu wiec zapytam fachowocow: CPU: 7 9800x3d CHLODZENIE CPU: thermalright phantom spirit evo GPU: 9070xt DYSK: samsung 9100 pro ZASILACZ: FSP/Fortron Hydro TI PRO 1000W 80 Plus Titanium ATX 3.1 OBUDOWA: HAVN BF 360 Flow Black z 2x dodatkowymi 180mm wentylami na top. PAMIEC RAM: bedzie 32gb, ale jakie jeszcze tez nie wiem co i jak. Poszukuje do tego plyty glownej, nie mam zielonego pojecia co powinny miec, na pewno wifi / pcie-5.0 pod dysk/gpu. Budzet? Nie wiem do okolo max 1000zl? Nie wiem czy warto tyle dawac. Jakies OC pamieci/procka tez chyba bedzie? Jakie sa najlepsze mozliwe? Czy jest jakas ktora ewidentnie miazdzy inne pod wzgledem cena jakosc? Widzialem na x-komie jakies promocje np na: ASUS TUF GAMING B650E-PLUS WIFI. Mam zerowe pojecie nt plyt glownych. Pozostalo mi do kupna RAM+MOBO , reszte juz mam mozna powiedziec wyslana na adres/paczkomatu/w domu. Dziekuje -
Przez kubikolos · Opublikowano
taki sam jak filmiki ukrainskie czy inne iranskie bombardowania, to nie o jezyk wpisu tam chodzi a twitter i tak tlumaczy caly wpis na dowolny jezyk. ze tez takie banaly trzeba tlumaczyc w 2026... XD -
Przez Petik · Opublikowano
Panowie pytanko czy jest sens szukac przyszlosciowo 32 cali ale z dp 2.1 czy srac na to, bo nie chce znowu wtopic ;p mialem alienware 34 qd oleda stwierdzilem za chce mniejszy wjechal 27 asus rog z tandem oled, ale jednak 32 chce i zeby nie stekac ze znowu cos nie tak to nad tym mam dylemat czy sie tym sugerowac mocno, karta aktualnie to 5080. -
Przez sino · Opublikowano
Router się montuje w najważniejszym miejscu, a nie idiotycznym gdzie nikt nie korzysta. Ponadto: 1. Tak. Kobiety się p* do wszystkiego, a montowanie routera w idiotycznym miejscu to absurd (kobieta zechce go schowany w półce lub gdzieś z boku). 2. Tak. 3. Najlepsze miejsce to router na podłodze pod stołem w pokoju B.1.04 blisko korytarza, ogarnie cały dom. 4. Obłąkańcza jeśli ktoś ma napady obłędu jak 1 Gb/s czy 2 Gb/s wszędzie, nie potrzebujesz tyle. Tyle potrzebujesz tylko do ściągania gier na konsolę itp. (jeśli jest ona w salonie to router też tam ma być i kabel). 4a. Im więcej obłędu tym więcej kabli. W stanie budowy położenie solidnych kabli jest tanie (w ty zrobienie zapasu na 10 Gb/s w przyszłości - wątpliwe czy się do czegoś przyda, ale warto mieć zapas bez kucia ścian). Na wifi nie ma co liczyć, ponadto w łazience czy kuchni nie potrzebujesz dużej szybkości, tylko by przeglądać www, a tu 20 Mb/s czy 1 Gb/s to żadna różnica. 4b. Obłęd + brak kabli to już koszty kosmiczne, gdy np. ktoś zechce mieć 2 Gb/s wszędzie. -
Przez Kyle · Opublikowano
14600K to jednak nowsza generacja (więcej cache/rdzeń i inne modyfikacje), także brałbym ten nowszy, ale na dzień dobry BIOS do płyty wgraj najnowszy (by CPU dostał mikrokod 12F).
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi