Phoenix. 7 204 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) U mnie wleciała poczciwa 5070 upolowana w dobrej cenie na te czasy plus gra resident. 😉 👌 Edytowane 9 Kwietnia przez Phoenix. 2 4
Phoenix. 7 204 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Cewki ledwo co słuchać z otwartym oknem więc miodzio jak zamknę szybę. spory PL jak na 5070 https://videocardz.com/newz/dlss-4-5-dynamic-frame-generation-leaves-beta-now-available-in-stable-nvidia-app
Pitross20 369 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Pogratulować zakupu, ile złociszczy Cie ta karta kosztowała? 1
Phoenix. 7 204 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Uczciwa cena plus gierka na te czasy 2 1 3
skunRace 985 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia @Phoenix. przyzwoita 5070 w cenie paździerzy 5060Ti 16 GB 2
maxmaster027 1 344 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Rozumiem 2400 + gra? no za tyle to sie b. oplaca i jeszcze taka wersja. Ciekawe jaki rdzen sie trafil i ile idzie podkrecic
Phoenix. 7 204 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Nie katowalem jej na maxa, dalem na strzala plus 350mhz na rdzeniu i 2k na mem. 3185-3200 trzyma. Pewnie moglbym wiecej ale nie bede zylowal o kazdy mhz a jak jest juz to 3100 na budziku to juz satsfakcjonujace. 1 godzinę temu, maxmaster027 napisał(a): Rozumiem 2400 + gra? Tak dodkaldnie plus resident Mial byc na sell ale jednak sobie dodalem do konta.
maxmaster027 1 344 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia 39 minut temu, Phoenix. napisał(a): Nie katowalem jej na maxa, dalem na strzala plus 350mhz na rdzeniu i 2k na mem. 3185-3200 trzyma. Pewnie moglbym wiecej ale nie bede zylowal o kazdy mhz a jak jest juz to 3100 na budziku to juz satsfakcjonujace. Tak dodkaldnie plus resident Mial byc na sell ale jednak sobie dodalem do konta. W cyberpunku na 5070tce to ja bym uzywal RT niewiarygodny + ray reconstruction. Zaraz Ci dam porownanie. Zawsze to 33% wyzsza wydajnosc, roznice sa, ale nie az tak duze jakby sie moglo wydawac. Idealne ustawienie pod 5070
Phoenix. 7 204 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Ja nie gram w cyberka ale cyberek plus PT/DLSS/MFG szybko testuje OC na tym genie kart i mogłoby się wydawać że gra multi jak warzone może słabo testować gpu OC ale ta gra wdg mnie to jedna z lepszych do testowania OC i jest strasznie czuła i na końcu wywali komunikat o OC jak się wysypie. Praktycznie jak w tych dwóch grach na Blackwell jak mi nie wywala to jeszcze nie trafiłem na taką grę która by się wywróciła od OC. 6 minut temu, maxmaster027 napisał(a): W cyberpunku na 5070tce to ja bym uzywal RT niewiarygodny + ray reconstruction. Zaraz Ci dam porownanie. Cyberek tylko i wyłącznie PT, a dopalacze klatek mi nie przeszkadzają Zbyt wiele głębi traci gra na samym RT a bez RT to ta gra jest tak płaska że oczy bolą 🤣
Luki_ 99 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) 53 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Ja nie gram w cyberka ale cyberek plus PT/DLSS/MFG szybko testuje OC na tym genie kart i mogłoby się wydawać że gra multi jak warzone może słabo testować gpu OC ale ta gra wdg mnie to jedna z lepszych do testowania OC i jest strasznie czuła i na końcu wywali komunikat o OC jak się wysypie. Praktycznie jak w tych dwóch grach na Blackwell jak mi nie wywala to jeszcze nie trafiłem na taką grę która by się wywróciła od OC. Cyberek tylko i wyłącznie PT, a dopalacze klatek mi nie przeszkadzają Zbyt wiele głębi traci gra na samym RT a bez RT to ta gra jest tak płaska że oczy bolą 🤣 Do testowania tez jest dobry nowy warhamer spece marine 2 potrafi rozgrzać kartę jak mała która nowa gra. I spider man 2 w cutscenkach jak ci nie wywali to znaczy ze git, bo sa randerowane w czasie rzeczywistym . A z OC różnie bywa i bechmarkami wbudowanymi w gry bo są za krótkie. Czasami ci nic nie wywali a w grach już tak. Bo w takim teście masz scenariusz na szynach wiec o wywalanie błędu dużo ciężej. Edytowane 9 Kwietnia przez Luki_
Phoenix. 7 204 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Szczerze to rozgrzanie karty nijak ma sie do stabilnosci, ja od dawna przestalem patrzec co rozgrzewa i ile wat wysysa, warzone leci na limicie cpu, a pomimo tego testuje oc gpu jak malo ktora gra AAA Ale tak jak piszesz kazdy ma swoje gierki i testuje w tym co lubi
VRman 3 323 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) +1 Dziś wydajność GPU jest tylko teoretyczna. To producent GPU i driverów sobie wybiera co i jak chodzi. Co kiedy "zwalnia", co kiedy "przyspiesza". Gdzie dać więcej prundu, a gdzie mniej. Faktycznie to nie temperatura powinna być wyznacznikiem, a niestabilność może się pojawiać z zupełnie różnych powodów. Inaczej rozłoży się obciążenie w grze, to inaczej będzie wyglądać stabilność. Zmiana sterownika - i już może być inaczej. Edytowane 10 Kwietnia przez VRman 1
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) 20 godzin temu, Phoenix. napisał(a): U mnie wleciała poczciwa 5070 upolowana w dobrej cenie na te czasy plus gra resident. 😉 👌 Ja we wtorek upolowałem też 5070, ale bez gierki Edytowane 10 Kwietnia przez ShaDow_Pro 2
Kadajo 10 738 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia https://ithardware.pl/aktualnosci/12v_2x6_asus_zasilacze_podzespoly-50035.html
unadarek 80 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Jak Leven czy jak mu tam ogarnie post że doszło do zmiany z 5060ti 16gb na 5070 12gb to kur... spali na stosie podlewając gorzałą chu...ej jakości a to wszystko w imię 16gb 2
leven 1 011 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 19 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): W cyberpunku na 5070tce to ja bym uzywal RT niewiarygodny + ray reconstruction. Zaraz Ci dam porownanie. Zawsze to 33% wyzsza wydajnosc, roznice sa, ale nie az tak duze jakby sie moglo wydawac. Idealne ustawienie pod 5070 Na litość Bogów, nie ładniejszych kobiet w grze ? 4 godziny temu, ShaDow_Pro napisał(a): Ja we wtorek upolowałem też 5070, ale bez gierki 12GB Vram
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) 34 minuty temu, leven napisał(a): 12GB Vram Ale za to mocy więcej o 40%, do Phoenixa mi brakuje trochę, ale też ta karta jest na "jakiś" czas Daily ustawienia Max OC 5060Ti https://www.3dmark.com/sn/7883314 5070 z UV i niewiele większym poborem https://www.3dmark.com/sn/13268373 Edytowane 10 Kwietnia przez ShaDow_Pro 1
maxmaster027 1 344 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 14 minut temu, Luki_ napisał(a): Przyszła 5604 zł z Amazon pl. Tanio to już.. znaczy tanio nigdy nie było. Strasznie duza cos ty mi polecił @maxmaster027(: Wiem nie śmiejcie że fuszerka , mam kabel 5.1 pcie ale w tym modelu zasilacza BQ, bystrzaki dali kątowy wtyk i tutaj nie pasuje. xd Boje sie to pokręcać na moim 850 wat. Przełączyłem tylko na bios silent. Była środku karteczka żebym zarejestrował kartę do 30 dnii od zakupy na ich stronie to dostane 4 lata gwarancji. O nie w tym dziale dałem.. xd moze ktos usunac? @ITHardwareGPT Nie no ta karta jest bardzo ładna. Ciekawe teraz, w zasadzie to jest ciekawe dla wszystkich, jaki Ci sie chip trafił Bo to wlasnie najfajniejsza rzecz, zebys pokazal OC lub UV Te modele potrafią sporo 3.2-3.3Ghz biosik mozna ze stronki producenta 450W wgrac, tak w ogole to mam ten bios bo mi ktos wrzucil, ale u mnie nie dziala bo to specjalny jest do tej wersji co TY masz Gigabyte.RTX5080.16384.250110_2.rom 1
Luki_ 99 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Nie no ta karta jest bardzo ładna. Ciekawe teraz, w zasadzie to jest ciekawe dla wszystkich, jaki Ci sie chip trafił Bo to wlasnie najfajniejsza rzecz, zebys pokazal OC lub UV Te modele potrafią sporo 3.2-3.3Ghz biosik mozna ze stronki producenta 450W wgrac, tak w ogole to mam ten bios bo mi ktos wrzucil, ale u mnie nie dziala bo to specjalny jest do tej wersji co TY masz Gigabyte.RTX5080.16384.250110_2.rom Ja sie bojem podkrecac po spaleniu poprzedniej. xd mam 850W można na nim go kręcić? Pogram na stockowym troche potem zacznę sie bawić biosu nie będą żadnego wgrywam xd . Edytowane 10 Kwietnia przez Luki_
leven 1 011 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia I znowu to samo Jak zabraknie Vram, to nie pomoże wydajność rdzenia. 3060 12GB znowu w produkcji ?
maxmaster027 1 344 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia @Luki_ GAMING OC, ta karta juz jest podkrecona. Czy bys tego chcial czy nie Po prostu podkrecasz dalej. A jezeli nie chcesz podnosic power limitu bo np. boisz sie o wtyczke itp to zostawiasz PL na 100%. Ale podkrecic mozesz. Od tego gwarancji nie tracisz. daj jej najpierw +450Mhz potem + 500 i odpal CP i memorki daj + 3000 w afterburnerze nic wiecej nie ruszaj 1
Luki_ 99 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Jak chce go kręcić to podnosić power limit na maxa ?( on ma widzę w afterburner 125% max) czy bez tego tez da sie kręcić? @maxmaster027
Phoenix. 7 204 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 5 minut temu, Luki_ napisał(a): Luki Mistrz cable management. Karta fajna ale jak patrze na te klitki ciasne to mi sie niedobrze robi ze stac kogos na karte za 6k, a wklada w takie male badziewie 1
leven 1 011 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Fakt, Blackwell pokazał poprawę w porównaniu do Addy. Faktycznie można podnieść 400/450mhz na gpu + 2000mhz na memkach. Edytowane 10 Kwietnia przez leven
Rekomendowane odpowiedzi