Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

@Zachy Albo:

Albo:

Zdecyduj się kłamczuszku, czy wiesz, że to nie on, czy jednak nie wiesz :)

Naprawdę myślisz, że w panelu admina nie można pewnych rzeczy zweryfikować? Pimpek już potwierdzony.

Ja tych roznych forow uzywalem, zanim Ty sie tym pewnie zajales.

Nie musisz mnie uswiadamiac, choc od 2005 roku sie tym nie zajmuje :) a i tak byl to tylko dodatek dla uzytkownikow, a nie glowne zajęcie.

Ja nie wiem czy to Pimpek, czy nie i wszystko mi jedno, nie gadamy o tym.

Wiec gdzie klamie?

A styl wypowiedzi to tu byl inny delikwent co sie wypowiadal i byl bardziej w jego stylu. Tez nie mam wiedzy czy to byl on.

Wiec gdzie klamie?

Jakby kazdego co ma podobny sprzet karac za to, to to mi przypomina średniowiecze i polowaniw na czarownice :salut:

Zaloze sobie nowe konto, z nowego maila, ustawie non transparent vpn, ustawie jakas randomowa sygnature i bede tylko biernym przegladajacym, znajdziesz mnie? :)

Edytowane przez Zachy
Opublikowano

@Zachy Już kilka osób przekonało się, że cwaniakowaniem na tym forum daleko się nie zajedzie. Oczywiście możesz dalej kroczyć tą ścieżką, mi to obojętne :)

27 minut temu, Zachy napisał(a):

Wiec gdzie klamie?

Jeszcze się pytasz? Najpierw piszesz, że to nie jest Pimpek, potem że nie wiesz, czy to jest Pimpek, jak już zostałeś przyparty do muru.

Opublikowano

Cwniakowaniem?

Napisalem Ci o czyms o czym wie kazdy kto sie sieciami interesuje i choc w 10% ogarnia ten temat.

Sa jeszcze np non-transparent proxy itp.

Temat rzeka. Jak ktos by chcial naprawde sie ukryc jest w stanie to zrobic.

Na linuxie czy bsd masz jeszcze spoffing ip

To, ze wiem jak to wszystko sie szuka w dark necie, albo odpala u siebie lokalnie nie znaczy ze to ludziom udostepniam tez :)

A ze @znaFca to nie Pimpek?

Jego styl wypowiedzi jest inny, wiec zakladam, ze to nie on :piwko:

Opublikowano
9 godzin temu, Kadajo napisał(a):

NTC to dosłowanie DLSS dla tekstur aby zaoszczedzic vRAM, zejsc z 6,5GB do 970MB... What kind of fucking black magic is this LOL

No ciekawe. Mowilem Ci ostatnio to nie wierzyles. Nowe podejscie do obliczania. Neural Rendering nie uzywa wczsniej rozpisanych wzorow matematycznych. Ogolnie widac, ze nawet przy tym samym rozmiarze np 970mb jest w stanie zaoferowac o wiele wyzsza jakosc. Ponoc to juz jest dostepne. Kwestia implementacji i zastosowania przez tworcow gry

Opublikowano
12 minut temu, MaxaM napisał(a):

Już wiemy czym będzie promowana seria 6000.

Teraz będzie trzeba schodzić z jakością tekstur, chyba że kupisz nową grafę 8:E

A była jakaś seria gdzie nie było tego trzeba robić jak pojawiała się nowa?

Opublikowano
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Zaraz się okaże, że moja karta zostanie ubita przez brak nowych ficzerów:E

Zanim coś sensownego wleci na neural renderingu to i 5090 będzie struclem :lol2:

Poza FP4 i rozszerzeniem SER do neural renderingu to Blackwell niczego więcej nie wniósł ;)

• Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, sideband napisał(a):

Zanim coś sensownego wleci na neural renderingu to i 5090 będzie struclem :lol2:

Poza FP4 i rozszerzeniem SER do neural renderingu to Blackwell niczego więcej nie wniósł ;)

Nie wiem, czy ja tam dobrze zrozumiałem, ale Neural Rendering jak i Mega Geometry na Ada działa prawie tak samo dobrze, jak na Blackwell'u.

Opublikowano

Główna przewaga będzie jeżeli będzie wykorzystanie w FP4 w jakimś stopniu.

To co pokazali przy DLSS5 dopiero w przyszłości ma korzystać FP8/FP4 oni sami do końca nie wiedzą jak z tym będzie patrząc po wypowiedziach. Tu też nie chodzi tylko o wzrost wydajności, ale też by użycie pamięci było mniejsze.

NRC i NTC czy MG działają tak samo dobrze na ADA ;) Wleci kolejna generacja będzie mieć kolejne nowe funkcjonalności stricte do NR tylko na razie nie zawracałbym sobie tym głowy ;)

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Kadajo napisał(a):

Coraz więcej się mówi o tym ze nowa generacja już będzie kompletnie kierowana pod AI wiec... JA liczę na nowy prefiks kart GeForce NRX/AIX/PTX :hihot:

Właśnie, zaczyna się robić "dziwnie" :E 

Opublikowano (edytowane)

Jaki sensowny model polecacie 5080 rtx w cena/ jakosc pomiedzy 5600zł ?  Asus Prime OC ? Jest na amazonie za 5500 . W tej cenie znajdę jakis lepszy model? Najważniejsze zeby byla 3 letnia gwarancja.

Edytowane przez Luki_
  • Haha 1