Lameismyname 4 096 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja @Radio Tirana 2700zł za Ventusa 5070ti to był dobry deal, chociaż ten model to takie kukułcze jajo. Nie ma co patrzeć na to jak "wiszą" te modele na olx/allegrolokalnie bo mogą wisieć w nieskończoność. Realne scenariusze są takie - albo go opychasz za ok. 3200zł i kupujesz całkiem wypasionego RX 9070XT albo polujesz na promce na jakiegoś 5070ti z okolic MSRP ale w lepszej wersji od Ventusa w okolicy 3500-3600zł, z założeniem, że odsprzedasz grę, wtedy za 200-300zł w ogólnym rozrachunku będziesz miał tą lepszą wersję. Minus w drugim przypadku, to potrzeba zakupu okazyjnego 5070ti "z góry", a dopiero spokojna odsprzedaż Ventusa. Tak to widzę.
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja 17 minut temu, Lameismyname napisał(a): kupujesz całkiem wypasionego RX 9070XT Na parapecie leży Gigabyte Gaming 9070 XT, a na szafce XFX Swift 9070 Trzeci Radeon RDNA 4 jest mi zbędny
Lameismyname 4 096 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja @Radio Tirana Chodziło mi o "wymiankę" Ventusa, jakie opcje bym rozważał. Jakbyś prawie bezkosztowo zmienił Ventusa na Windforce'a to już byłoby lepiej
Doamdor 2 947 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Przecież można bezkosztowo zrobić upgrade, wystarczy sprzedać DDR5. 1
galakty 5 169 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 10 godzin temu, Lameismyname napisał(a): 2700zł za Ventusa 5070ti to był dobry deal Za tyle to nawet nie wypada krytykować Teraz 4100-4200 zł 3
Hard Reset 212 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Dobra miniaturka 🤣 W końcu zaczynają ludzie otwierać oczy 😁. Mam do tej pory wrażenie że dałem się nabrać na ten scam gdy na premierę kupiłem rtx3060ti i sprzedałem RX5700. Jakie było moje rozczarowenie tym rt i dlss. To jest moja pierwsza i jak na razie ostania karta RTX . Do póki ceny nie wrócą do normalności 😉 Nie widzę sensu przepłacać za rtx. 1
Phoenix. 7 022 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Rozwoj grafiki to nie zaden scam no ale tak sobie mozesz tlumaczyc A w obecnym stanie upscalery to tez fajne narzedzie do zwiekszania wydajnosci z free. Najlepiej nie kupowac rtx, radeonow i konsol bo tam tez RT i upscalery 2
Doamdor 2 947 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 2 godziny temu, Hard Reset napisał(a): W końcu zaczynają ludzie otwierać oczy 😁. Mam do tej pory wrażenie że dałem się nabrać na ten scam gdy na premierę kupiłem rtx3060ti i sprzedałem RX5700. Jakie było moje rozczarowenie tym rt i dlss. To jest moja pierwsza i jak na razie ostania karta RTX . Do póki ceny nie wrócą do normalności 😉 Nie widzę sensu przepłacać za rtx. Gry potrafią wyglądać rozczarowująco bez RT/PT.
DżonyBi 2 228 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Wg właścicieli gpu od AMD, RT/PT to przereklamowany bajer, HDR jest gorszy od SDR, oled wypala się w pudełku, a Ziemia jest płaska. Czerwony szalik to nie przypadek. Edytowane 5 Maja przez DżonyBi 5
Hard Reset 212 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 4 minuty temu, Doamdor napisał(a): Gry potrafią wyglądać rozczarowująco bez RT/PT. Prawda jest taka że rozczarowująco wygląda tylko jak masz dwa obrazy obok siebie. Ale z drugiej strony dziś pewnie developerzy mogli by uzyskać podobny efekt bez RT. Ale tego już się nie da cofnąć i RT nie zniknie. Oby tylko to chodziło zadowalająco bez wydawania miliona monet, bo moim zdaniem nie warto dopłacać .
kendo999 103 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja a co pt taki robi szał , wole rt + reshade, wyglada jak pt wiecej fps wieksza płynnosc mniejsze zuzycie pradu mniej zażynana karta
Doamdor 2 947 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 5 minut temu, Hard Reset napisał(a): Prawda jest taka że rozczarowująco wygląda tylko jak masz dwa obrazy obok siebie. Ale z drugiej strony dziś pewnie developerzy mogli by uzyskać podobny efekt bez RT. Ale tego już się nie da cofnąć i RT nie zniknie. Oby tylko to chodziło zadowalająco bez wydawania miliona monet, bo moim zdaniem nie warto dopłacać . Jak nie widzisz różnicy, to po co przepłacać. Ja widzę ogromną różnicę grając w 4K i tu 9070 XT niedomaga.
Kadajo 9 968 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Tu nie chodzi o to ze RT czy tam PT nie robi różnicy wizualnej, tylko jakimi to jest okupione wymaganiami co do mocy obliczeniowej Nvidia sama się zapędziła w kozi róg wiec teraz wszytko jest na stole żeby "podnieść wydajność" ... "Wydajność" ...
Hard Reset 212 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) 13 minut temu, Doamdor napisał(a): Jak nie widzisz różnicy, to po co przepłacać. Ja widzę ogromną różnicę grając w 4K i tu 9070 XT niedomaga. Wszystko zależy od biblioteki gier. Ja w sumie chyba nie trafiłem jeszcze na grę która niedomaga w 4K na RX9070XT. Ostatnio ogrywałem na moim Oledzie 144Hz w : -Expedition 33 , -The Last of Us 2 Remastered, -REPLACED, -Darwin's Paradox!, -Little Nightmares II Aktualnie gram w RESIDENT EVIL 4, zero problemów w 4K . Włączałem FSR4 Quality jeśli był dostępny w ustawieniach w jakieś grze . Wszystkie świetne wyglądają graficzne i świetnie się bawiłem . Po RE 4 planuje zagrać w RE Requiem i myślę że też da radę w 4k + FSR4 + AFMF2.1 . Edytowane 5 Maja przez Hard Reset
Phoenix. 7 022 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Hejtujesz rtxy i rozwiazania nvidia, a na radeonie uzywasz tego samego i jest cacy 30 minut temu, DżonyBi napisał(a): Wg właścicieli gpu od AMD, RT/PT to przereklamowany bajer, HDR jest gorszy od SDR, oled wypala się w pudełku, a Ziemia jest płaska. Typowe dla wyznawcow amd Jak czegos na amd nie bylo to na co to komu, pozniej jak jest to samo co na nvidia to po cichaczu uzywaja ale do rtxa bron boze doplacac 1 2
Hard Reset 212 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Teraz, Phoenix. napisał(a): Hejtujesz rtxy i rozwiazania nvidia, a na radeonie uzywasz tego samego i jest cacy Ja nie hejtuję rozwiązań, tylko to że cena nie jest adekwatna do tego co oferują RTX
Phoenix. 7 022 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Dla ciebie moze nie, to tylko subiektywna opinia Tylko, ze placac wiecej dostajesz realnie wiecej niz na amd, a to, ze ty wolisz opcje ekonomiczniejsza bo sie zadowolisz czyms gorszym to juz kwestia preferencji. AMD daje mniej wiec jest tansze, proste. AMD nie daje po rowno za mniej,zapamietaj Gorszy upscaler, gorsza wydajnosc w RT, tragiczna wydajnosc w PT, bardzo kiepski podstawowy FG, nie mowiac juz o MFG. WIec masz cene nizsza 1
Hard Reset 212 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 3 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Hejtujesz rtxy i rozwiazania nvidia, a na radeonie uzywasz tego samego i jest cacy Typowe dla wyznawcow amd Jak czegos na amd nie bylo to na co to komu, pozniej jak jest to samo co na nvidia to po cichaczu uzywaja ale do rtxa bron boze doplacac To powiedz mi w której grze którą wymieniłem wyżej dopłata np do RTX5070Ti da mi jakieś wymierne korzyści, oprócz tego że musiał bym wydać ponad 1000zł więcej ?
Phoenix. 7 022 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Tak jak napisalem nie rozmawiamy o twoich preferenacjach bo one guzik nas obchodza. Jak nie potrzebujesz doplacac do bajerow to ok, tylko nie rob z siebie takiego hipokryty ze biadolisz na rtx a sam uzywasz gorszego produktu z tymi samymi funkcjami Dostales mniej za mniej, pasuje ci to?? Twoja sprawa, twoj wybor
Hard Reset 212 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Teraz, Phoenix. napisał(a): Tak jak napisalem nie rozmawiamy o twoich preferenacjach bo one guzik nas obchodza. Jak nie potrzebujesz doplacac do bajerow to ok, tylko nie rob z siebie takiego hipokryty ze biadolisz na rtx a sam uzywasz gorszego produktu z tymi samymi funkcjami Ja nie biadolę na RTX bo to dobre karty, ale nie w tych cenach, są po prostu Overpriced. Mógł bym kupić 5080 czy nawet 5090, ale nie widzę sensu ani takiej potrzeby, mam inne hobby na które wydaję takie pieniądze . Ale wszystko jest dla ludzi, nie hejtuję jak ktoś kupuje 5090 tylko do gier, jego sprawa .
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Ostatnio na Reddicie przewinął mi się kolejny wątek na forum użytkowników Radeonów na temat blokowania opcji włączenia Path Tracingu na RDNA 4. O ile zgadzam się, że odgórne blokowanie jakichś opcji graficznych nie powinno mieć miejsca, tak w komentarzach niektórzy przytomnie zwracali uwagę, że Radeoniarze przez ostatnie lata wyśmiewali RT, a teraz lamentują, gdy zostali wykluczeni. 1
Hard Reset 212 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 3 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): Ostatnio na Reddicie przewinął mi się kolejny wątek na forum użytkowników Radeonów na temat blokowania opcji włączenia Path Tracingu na RDNA 4. O ile zgadzam się, że odgórne blokowanie jakichś opcji graficznych nie powinno mieć miejsca, tak w komentarzach niektórzy przytomnie zwracali uwagę, że Radeoniarze przez ostatnie lata wyśmiewali RT, a teraz lamentują, gdy zostali wykluczeni. Myślę że użytkownicy Radeonów są bardzo świadomi co kupują i co oferują te karty . Jakoś nie widzę tu na forum żeby ktoś lamentował że w jakieś grze jest PT na nvidii a na amd nie . Po drugie na odpowiedniku rx9070xt czyli rtx5070ti, PT działa tak samo ujowo jak na amd no chyba że chcemy pocieszyć się MFG że więcej cyferek wyświetla
Rekomendowane odpowiedzi