Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Hard Reset napisał(a):

jakość obrazu z dlss w 1080p była rozarowujaca. Do tego na forum i w sieci były tylko achy i ochy jakie te dlss jest wspaniałe

Nie wiem gdzie Ty na forum miałeś ochy i achy nad używaniem DLSS w 1080p :E Jak natywne 1080p to już bida, a co mówić z DLSS. Może kilku trolli takich było.

Za czasów ampere to DLSS uszedł od bidy w np. takim CP, ale to bardziej przy skalowaniu DLLS-Q do 4k :E Czyli z 1440p.

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie wiem gdzie Ty na forum miałeś ochy i achy nad używaniem DLSS w 1080p :E Jak natywne 1080p to już bida, a co mówić z DLSS. Może kilku trolli takich było.

Za czasów ampere to DLSS uszedł od bidy w np. takim CP, ale to bardziej przy skalowaniu DLLS-Q do 4k :E Czyli z 1440p.

Dokładnie, na pclolu hejt na DLSS był OGROMNY. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, lukadd napisał(a):

No byli tacy i pewnie dalej są tu na forum.  To tak jak dziś powiesz że rtx5070ti nadaje się do pt, ja twierdzę ze może nastepna genrecja. Dziś norma za kilka lat powiesz że to trole ;)

21 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Za czasów Ampere to przede wszystkim mało kto miał te karty. Wszystko szło masowo do koparek, więc jakość ray tracingu i DLSS schodziła na dalszy plan. 

No też to mogło mieć wpływ, mi się udało kupić w "normalnej cenię " 2500zl za aurusa 3060ti którego mam do dziś.  Ale jak ktoś kupił za 3500 to musiał chwalić. %-)

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano
49 minut temu, Hard Reset napisał(a):

To tak jak dziś powiesz że rtx5070ti nadaje się do pt, ja twierdzę ze może nastepna genrecja. Dziś norma za kilka lat powiesz że to trole

Da sie grac plynie w 1400p z PT na tej karcie tak jak pisal kolega tu wczesniej, malo tego, ja bez problemu w Requiem gralem na 5070 oczywiscie z dopalaczami ale grac sie da i to plynie. Od 2018r slysze to od takich jak ty ze karty sie nie nadjaa a ja gram we wszystkie gry od 2018 z Rt bez problemu :hihot: tacy jak ty za 10lat napisza to samo ze nie da sie grac bo im mocniejsze karty tym wiecej PT bdzie pakowane i obciazalo karty. No ale jedni graja i sie ciesza a inni biadola :P

• Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Da sie grac plynie w 1400p z PT na tej karcie tak jak pisal kolega tu wczesniej, malo tego, ja bez problemu w Requiem gralem na 5070 oczywiscie z dopalaczami ale grac sie da i to plynie. Od 2018r slysze to od takich jak ty ze karty sie nie nadjaa a ja gram we wszystkie gry od 2018 z Rt bez problemu :hihot: tacy jak ty za 10lat napisza to samo ze nie da sie grac bo im mocniejsze karty tym wiecej PT bdzie pakowane i obciazalo karty. No ale jedni graja i sie ciesza a inni biadola :P

Trzeba zacząć zapisywać tego typu posty że 5070 nadaje się do pt, bo za kilka lat jak będzie rtx7070ti znowu nikt nie uwierzy że była taka narracja. %-) Jak z dlss w 1080p w 2021 roku. 

Opublikowano (edytowane)

Nie lap za slowka, napisalem ze da sie grac po wlaczeniu dlss i fg co jest faktem, ale te fakty sa dla ciebie niewygodne pod narrcaje ;) 

14 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Uważam, że nie ma co na liczby się przepychać. 5070Ti oferuje Tobie znacznie więcej mocy w PT, daje lepszy skaler i FG. Z tego można już zrobić grywalny setup bez drastycznych kompromisów.

12 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Jak z dlss w 1080p w 2021 roku. 

Pierwsze dlss byly slabe i to jest fakt, reszta twoje glupkowatej narracji mnie nie interesuje. Dis mamy grywalny dlss i to jest fakt.

W kazda ge z PT na 5070/5070ti da sie grac w 1440p z dopalaczami i gra jest komfortowa. 

I nie wiem po co ty z tym walczysz :hihot:

obraz.thumb.png.360001c5321539c88724bbc0d7175a10.png

A Ty dalej pal glupa ze sie nie da ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Jak z dlss w 1080p w 2021 roku

Wymyślasz totalnie. Nikt normalny na pclabie nie fapał ~2021roku do grania w 720p i niżej na tamtych dlssach :E Do tego to były już czasy, że wielu siedziało na monitorach 1440p+ 

• Upvote 1
Opublikowano

Nic nie wymyślam,  tylko odnoszę się do moich wrażenie po zakupie karty w 2021 . Papka marketingowa nvdii zadziałała xD.  Monitor zmieniłem na 1440p ,tylko nie pamiętam czy 2022 czy 2023. Wiele to nie zmieniło, dalej było mydło. 

Opublikowano
3 minuty temu, Hard Reset napisał(a):

Papka marketingowa nvdii zadziałała

Na kogos moze i zadzialala ale jak widzisz nie na kazdego jak to sie starasz nieuduolnie udowodnic pod swoja nieudolna narracej ;) Pomijajac juz tamte czasy piszeszmy o terazniejszosci, a ja ci udowodnilem ze na takich gpu jak 5070/5070ti mozna dzis grac komfortowo z PT i tego w zaden spoosb nie podwazysz. 

• Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, lukadd napisał(a):

Wymyślasz totalnie. Nikt normalny na pclabie nie fapał ~2021roku do grania w 720p i niżej na tamtych dlssach :E Do tego to były już czasy, że wielu siedziało na monitorach 1440p+ 

bonz-eyes.gif

• Haha 4
Opublikowano

Albo to albo cięcie detali. Teraz jest podobnie i @Phoenix. dobrze pisał wyżej - da się elegancko grać z PT na słabszych kartach 12GB VRAM ale trzeba posiłkować się DLSS + FG czy to się komuś podoba czy nie. Cyberpunka 2077 ograłem całego z PT i detalami na totalny max ale musiałem włączyć DLSS jakość i generator klatek, nawet w DLC koło piramidy nie miałem dropów fps czy innego kisielu, a mam tylko 4070 Super.

Opublikowano (edytowane)

Da sie?? Oczywiscie ;)  Do 4k nawet na 5090 trzeba wlaczac dopalacze ale sa one dzis tak dopracowane, ze komfortoow mozna grac

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Ale na 5090 tez się trzeba posiłkować DLSS i FG jesli chcemy PT chyba ze ktoś gra na 5090 w 2K xD

To akurat sie dlugo nie zmieni bo wraz ze wwzrostem mocy gpu wzrosna tez wymagania i ilosc efektow w grach iwec bedzie tka w kolko. I mozna pisac, przez 20lat ze zadne gpu sie nie nadaje do grania z PT.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

No jakoś te karty trzeba sprzedać, jeszcze Nvidia się ogarnie i zrobi GPU na którym się da zamiast kit wciskać :E

Zabawne, że z jednej strony zabijacie się o każdą ms opóźnienia i ze poniżej 140 FPS to się grac nie da, ale tam, gdzie nie ma mocy to nagle to wszystko przestaje mieć znaczenie a przecież wystarczy obniżyć detale 

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie lap za slowka, napisalem ze da sie grac po wlaczeniu dlss i fg co jest faktem, ale te fakty sa dla ciebie niewygodne pod narrcaje ;) 

Pierwsze dlss byly slabe i to jest fakt, reszta twoje glupkowatej narracji mnie nie interesuje. Dis mamy grywalny dlss i to jest fakt.

W kazda ge z PT na 5070/5070ti da sie grac w 1440p z dopalaczami i gra jest komfortowa. 

I nie wiem po co ty z tym walczysz :hihot:

obraz.thumb.png.360001c5321539c88724bbc0d7175a10.png

A Ty dalej pal glupa ze sie nie da ;) 

image.thumb.png.cf6fa57e19d003c9de297dfdb5ff3e68.png

image.thumb.png.dc2229813fbf9866eb67a888890bd9f7.png

@Hard Reset nie ma sensu ;)

• Like 1
Opublikowano

Tak szczegonie w grach w ktorych nawet na amd nie wlaczysz PT :hihot:, a jak juz wlaczysz w pojedynczysz tyt jak cyberpunk to wydajnosc odbiega diametralnie od kart nvidiaw podobenj polce wydajnosciowej rasteryzacji i nie jest to tak grywalne :hihot: Czym sie jeszcze chcesz zaorac ?? 

Opublikowano

Ja tam będę się z tego nabijał, dopóki nie wydarzy się coś, co faktycznie będzie można nazwać rewolucją a zapewne to nie nastąpi, bo RT/PT to idealna dojna krowa którą będzie można doić bez końca.

Jensen w jednym ma racje, oni nie są artystami, grafikami tylko inżynierami, to firma która robi narzędzie. Więc nie dziwi mnie ze nie potrafią zrozumieć, dlaczego taki Neural Rendering to nie jest narzędzie którego chcą developerzy.

RT/PT ? Super, ale może już czas aby to faktycznie zaczęło wyglądać i działać porządnie ? Nie ? A to podziękujemy niepotrzebne to.

Jedna z najbogatszych firm na świecie więcej wydaje na marketing niż na realny rozwój. AI AI AI AI AI AI.