Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wrzucił to koncepcja używania tanich gddr7 wywodziła się z tego że limitem miała być wydajność układu a nie przepustowość. W międzyczasie wyskoczyła konkurencja. Ma być to progess do sklejki blackwella. Proces to może jakiś postęp do 5N tsmc ale jeszcze bez nowych tranzystorów i powerdelivery. Jedno jest pewne jak te problemami z pamięciami nie ustąpią to będzie drogo. Do gierek to dla naprawdę ludzi którzy tym żyją...

Opublikowano
18 minut temu, tomcug napisał(a):

Obraził się, bo dostał bana na 24 godziny :rotfl2:

Wróci :)  Ja też, jak mi się nazbiera złości na świat, jestem niemiły na forum - jeb 3 dni odpoczynku. Gdyby tak w robocie płatnie robili, to zostałbym pracownikiem miesiąca :P 

Ban jest przykry i chodzi za człowiekiem, jak smród, ale żeby się obrazić ?  

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, leven napisał(a):

Aha :)  5090 jest TOP i  nic tego nie zmieni. Nawet po UV 5090 będzie cudna, ALE ja napisałem: z 570W TDP na 250Wat ? Dawaj poradnik, już tutaj czekają :) 

Przecież robisz suwaki na maksa w dol z taktowaniem gpu, power limitem itp.

To takie rocket science? 

Przeciez wiadomo, ze wydajność będzie mniejsza, ale jak na niski PL i tak dobra.

Nie mowie ze to jakis sukces wydajnosciowy zapewni, a Ty widzę sobie cos wkreciles...

Edytowane przez Zachy
Opublikowano

OK.  Nooo 250 wat w dół ?  jak się da, to why not :) 

2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Pipek też wracał, ale nie wyszło :E 

Pipek na własne żądanie wyleciał. A obraza za 24g bana, to śmiech na sali.

2 minuty temu, Zachy napisał(a):

Kto nie mial choc raz bana nie wie jak piekne jest zycie poza forum :smiech:

Niestety mam w tym doświadczenie - nerwowy jestem. Ale jak nie wejdę na forum chociaż parę razy w dniu, to mnie dusi. Chyba się uzależniłem od forum  :E 

Opublikowano
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Weź, nie dołuj już całkiem :E 

Będzie dobrze :E

50 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Z tego co wrzucił to koncepcja używania tanich gddr7 wywodziła się z tego że limitem miała być wydajność układu a nie przepustowość. W międzyczasie wyskoczyła konkurencja. Ma być to progess do sklejki blackwella. Proces to może jakiś postęp do 5N tsmc ale jeszcze bez nowych tranzystorów i powerdelivery. Jedno jest pewne jak te problemami z pamięciami nie ustąpią to będzie drogo. Do gierek to dla naprawdę ludzi którzy tym żyją...

Problemy z dostępnością GDDR7 dla mnie to ściema tym bardziej, że wielka trójca klepie GDDR7 ;)

A wszystko co jest naprawdę wydajne pod AI to leci na HBM ;)

Opublikowano
26 minut temu, Doamdor napisał(a):

Karta dla prawdziwego entuzjasty Tylko Tak, za 5859 PLN w 2016 roku. :E

TitanX.thumb.jpg.f6054e77fc614627d8a711192a2eaaf3.jpg

No i wszystko się zgadza tylko teraz porównaj to do Blackwella czy ADA, zobacz przyrosty i różnice miedzy kartami a potem zobacz ceny :D

comment_RWNRiJbFbGFqcPQwb58IC7QvbgBgKZ70

:hihot:

Opublikowano
20 minut temu, leven napisał(a):

Już lecę do sklepu :hihot:

PT, cały RT i dalej nic. Idę do sklepu po 9070xt :glodny:

Przecież masz ileś tytułów z RT na materiale HU gdzie 5060 Ti 16GB dostaje mocno w piston.
Sprzedałbyś swoją grafę i za bezcen miałbyś przesiadkę. Zrobisz UV na 212W i będzie bajka.
A co do Neural Rendering nie wiem na jakim etapie jest ten projekt ale na pewno nie będziesz miał mniej klatek jak na obecnej karcie.
Zmiana to taki win-win dla Ciebie ;) 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, leven napisał(a):

Titan x maxwell za 150zł?

47 minut temu, leven napisał(a):

Na Lolku był gość, który w SLI miał Tytany. Zapomniałem, jaka miał ksywkę. 

Jak wrzucił fotki z Crysisa na max ustawieniach, to był zachwyt. Tak, tylko ile kasy wydał na sprzęt ?

Trzeba iść do pracy. Jak patrzę po zakładkach to szukasz.