RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Czy ktos na 5070TI testowal NR? Jestem ciekawy jak wyglada wydajnosc w nowszych tytulach z RT bez FG. 3
maras2574 1 236 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 2 godziny temu, Hard Reset napisał(a): tylko dlatego żeby można było odpalić DLSS5 Które to zarzyna tą 5070Ti jak świnie w starej rzeźni
RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) @KadajoChodzilo mi o jakies gry typu CP2077 z RT ULTRA, bo o PT nawet nie mysle. Na youtube trudno znalezc cos konkretnego, zrobil sie smietnik. Z tego co widze, to w starszych i lzejszych grach mozna uzywac. Edytowane 1 Września przez RTXnietylko4060tiUSER
Kadajo 10 371 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Zależy, jaka rozdzielczość, ale spadek FPS masz maksymalnie 40%, więc weź sobie wyniki CP2077 i odejmij od nich 40% wydajności i będziesz miał mniej więcej wydajność z NR. 1
RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) @KadajoTeoretycznie jak ktos pogrzebie w ustawieniach i zejdzie do DLSSB, to mozna grac w 1440p. Edytowane 1 Września przez RTXnietylko4060tiUSER
Kadajo 10 371 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września No, od paru dni już wiele osób gra. I na RTX 5 i RTX 4 Nawet ja sobie testowalem CP2077 1
Paw79 285 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 10 minut temu, Kadajo napisał(a): Zależy, jaka rozdzielczość, ale spadek FPS masz maksymalnie 40% Hmm... Z tego co widziałem na testach tej nieoficjalnej wersji to spadki potrafiły być rzędu 60-70%- zwłaszcza gdy scena zawierała dalekie plany.
RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) @Kadajo5070TI to minimum do komfortowego korzystania z tej technologii w 1440P z DLSS. Fajna zabawka, powiew swiezosci w branzy. Edytowane 1 Września przez RTXnietylko4060tiUSER
Kadajo 10 371 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 3 minuty temu, Paw79 napisał(a): Hmm... Z tego co widziałem na testach tej nieoficjalnej wersji to spadki potrafiły być rzędu 60-70%- zwłaszcza gdy scena zawierała dalekie plany. Miałem na myśli CP2077, ale może to były jakieś niekompletne testy.
tomcug 4 076 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 5 minut temu, Paw79 napisał(a): zwłaszcza gdy scena zawierała dalekie plany Nie to jest przyczyną
Paw79 285 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Miałem na myśli CP2077, ale może to były jakieś niekompletne testy. RTX5080 2160p DLSS Performance (od 0m47s): 83fps -> 38fps 1
Paw79 285 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) Tak na marginesie- w USA nie mają żadnego UKOiK'u który by karał za reklamy na bezczela wprowadzające w błąd? Edit: Realny impakt przy porównaniu jeden do jeden: -73% Źródło: Hardware Unboxed Edytowane 1 Września przez Paw79 1
sideband 3 243 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 2 godziny temu, Kyle napisał(a): Dzisiejsze GPU z jednym rdzeniem pobiera więcej. Gdyby skleili 2xRTX 5090 na jednym laminacie, to 1KW by pęknął jak nic Ale mGPU poszło do piachu dlatego najmocniejsze na jednym GPU tyle pobierają. Poza tym to bez znaczenia czy to dwa niezależne rdzenie, jeden duży monolit czy MCM ważne jest TDP. Jest oficjalnie stanowisko AMD dlaczego zrezygnowali i nie ma sensu wymyślać bzdur o TDP Jakby byli tacy eko jak niektórzy sobie w głowach wymyślają to by takich konkretnych kloców pod AI nie robili Tylko 1400W TBP
Zachy 878 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 8 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Czy ktos na 5070TI testowal NR? Jestem ciekawy jak wyglada wydajnosc w nowszych tytulach z RT bez FG. Chyba @DżonyBi odpalal, bo twierdzi ze na 5070ti z dlss5 da sie grac
Lameismyname 4 221 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 26 minut temu, Zachy napisał(a): Chyba @DżonyBi odpalal, bo twierdzi ze na 5070ti z dlss5 da sie grac Na 5070Ti to przy Path Tracingu w takim Cyberpunku w 1440p odpalałem DLSS Quality przynajmniej i MFG x4. Z DLSS 5 i NR musi być biednie... Moim zdaniem RTX 5080 to takie rozsądne minimum powinno być. Mogłem chłodnicę zdjąć i wziąć od Ciebie tamtego PNYiaka Teraz by się człowiek bawił.
RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) @DżonyBi Ciekawe jak w Dogtown Ten wykres przedstawia wydajnosc z PT bez zastosowania NR? Edytowane 2 Września przez RTXnietylko4060tiUSER
DżonyBi 2 295 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) 15 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): wykres przedstawia wydajnosc z PT bez zastosowania NR? Wiadomo, ze tak. Ja odniosłem się do tej bajeczki: "Na 5070Ti to przy Path Tracingu w takim Cyberpunku w 1440p odpalałem DLSS Quality przynajmniej i MFG x4." Edytowane 2 Września przez DżonyBi 1
Reddzik 4 189 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września W Dogtown miałem ok 100-110fps z PT i FG. Tak dawno grałem, że nie pamiętam czy dlss jakość czy balans. Ale było grywalne. Miałem przejść Cyberka z PT, póki co brak chęci i czasu.
tomcug 4 076 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 50 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Ciekawe jak w Dogtown Przecież to całe Dogtown nie jest bardziej wymagające od reszty gry, ani od strony GPU, ani CPU. 1
Zachy 878 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) 2 godziny temu, Lameismyname napisał(a): Mogłem chłodnicę zdjąć i wziąć od Ciebie tamtego PNYiaka Teraz by się człowiek bawił. Ano okazja byla, sam sie dziwilem, ze zainteresowanie bylo male. no ale dla ludzi z olx bylo za drogo przykladowo. Ja teraz mam 5080 MSI Expert i 9070 XT Red Devil i niby roznice w wydajnosci nie sa duze miedzy kartami, ale jak testuje 5120x2160 px (z dlss / fsr balanced, bo wyzsze sety za bardzo framerate dropuje) to 5080 jednak zapewnia sporo lepszy komfort grania jak odpale DLSS5 to w ogole czeste sa przypadki okolic 50-60fps, nie no troche malo inna kwestia ze jest coraz wiecej tytulow ze 9070 xt potrafi dogonic 5080, albo byc lekko za takze 9070 xt nie jest zla karta. @ju-rek dobrego draba wybarles do pokazu Edytowane 2 Września przez Zachy 1
Lameismyname 4 221 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 2 godziny temu, DżonyBi napisał(a): Wiadomo, ze tak. Ja odniosłem się do tej bajeczki: "Na 5070Ti to przy Path Tracingu w takim Cyberpunku w 1440p odpalałem DLSS Quality przynajmniej i MFG x4." Jakiej bajeczki? Jak wykarmisz monitor 180Hz (AOC XMN), a później 280Hz (monitor z sygny) w takim tytule AAA? No i do PT obowiązkowo był DLSS Q i FG przynajmniej x2 - nie mów, że nie. Nawet w RE:R miałem wrażenie, że ta karta jest na styk do PT. Gdy DLSS 5 to taki zjazd wydajności, to podtrzymuje zdanie, że nie chciałbym nic słabszego do 1440p jak RTX 5080, a i tu raczej szedłbym bardziej w RTX 5090. @Zachy Ja kupiłem swojego 9070XT za 2020zł. Miałem przeboje ze zmianą pasty i żelu co chyba większość forum widziało, za to po UV widać, że naprawdę dobry krzem się trafił i żal by mi było zmieniać A jakiś RTX prędzej czy później wleci ale na pewno nie dam za GPU do rozrywki dwucyfrowej kwoty, więc RTX 5090 odpada.
Rekomendowane odpowiedzi