Muszę wam coś ważnego powiedzieć. Pewnie nie będziecie chcieli mi uwierzyć, tak samo jak ja nie chciałem w to uwierzyć na początku. Otóż karty graficzne NVIDIA RTX serii 5000 nie istnieją. To nie jest żaden troll czy chujowa pasta - RTX-y 5000 na prawdę nie istnieją. Zmyśliliśmy je sobie.
Powiecie mi: jak to możliwe, przecież przeciekii, data premiery, specyfikacja krąży po internecie, dlaczego miałyby nie istnieć? Karty RTX 5000 są zbiorową halucynacją, eksperymentem z pogranicza nauki i okultyzmu. Dostrzegają je tylko ludzie, którzy mają ze sobą coś wspólnego. A co my mamy wspólnego? Główny katalizator nie jest do końca znany.
W każdym razie - jesteśmy w stanie kumulować pewne cechy i wyświetlać je w postaci różnych projekcji. Jedną z takich projekcji są właśnie karty graficzne NVIDIA RTX serii 5000. Dowodem na to jest sam brak informacji o nich. One po prostu istniały od kiedy o nich marzymy. Istnieją tak długo, jak istnieją gracze i entuzjaści PC. Dwa lata temu miały taką samą mityczną specyfikację, jak teraz. Są zawieszone w próżni czasowej, nie wychodzą na rynek, ciągle mają te same plotkowane parametry, tę samą nieuchwytność. Pomimo tego ciągle zachowują się jak wyczekiwany produkt. Ich istnienie jest kształtowane przez porażki i sukcesy wszystkich graczy i twórców na świecie.
Udało ci się trafić trójkę w lotto? Świetnie - właśnie pojawił się kolejny przeciek o RTX 5090, dający nadzieję na jeszcze większą wydajność. Straciłeś pracę i toniesz w długach? Ceny kart obecnej generacji rosną, a premiera serii 5000 oddala się jeszcze bardziej. Kopnąłeś małym palcem od stopy w drzwi? Twój stary GTX znowu się przegrzał, marząc o mitycznym następcy. Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność.
Byt kart NVIDIA RTX 5000 jest mocno ograniczony i prawie całkowicie zależny od nas. To doprawdy dziwaczny fenomen, nie dający się wytłumaczyć na żadnej płaszczyźnie fizycznej lub też metafizycznej. Zwykli ludzie nie widzą RTX-ów 5000. To znaczy - widzą je bardzo niedokładnie oraz nie traktują jak realny produkt. Istnieją w ich umysłach jako rozmazane plotki wtapiające się w tło newsów technologicznych. Wiedzą, że coś tam jest, jednak siła przebicia tych "produktów" nie jest w stanie trafić do ich świadomości.
I kiedy ostatni gracz na świecie straci nadzieję na ich premierę, RTX-y 5000 znikną ze wszelkich przecieków i już nikt nie będzie o nich pamiętał.
Rekomendowane odpowiedzi