Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No ale jak to, przecież zrobicie UV i po sprawie.

Tylu tu tak o tym pisało.

:E

To trzeba wygrzać, zrobić UV, wymienić zasilacz... Cała procedura :D Nie można wydać 10k PLN i tak po prostu dostać sprawnego urządzenia bez wad. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No ale jak to, przecież zrobicie UV i po sprawie.

Tylu tu tak o tym pisało.

:E

UV się zawsze robi.

Ja ogólnie będąc pesymistycznie od początku nastawiony do tych gpu na lekko przypudrowanym procesie i tak obstawiałem dla 5090 raczej 500W max 550.

To są dalej ploty, zobaczymy.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ja czekam na FSR 4 :plz:

Ja czekam aż gry będą na tyle zoptymalizowane a sprzęty na tyle wydajne (w cenach dla ludzi) aby grać 60 fps + w 4k bez ulepszaczy na 60 fps + na ultra z PT 8:E

Edytowane przez Brolly
  • Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, lukadd napisał(a):

UV się zawsze robi.

Ja ogólnie będąc pesymistycznie od początku nastawiony do tych gpu na lekko przypudrowanym procesie i tak obstawiałem dla 5090 raczej 500W max 550.

To są dalej ploty, zobaczymy.

Do premiery spadnie do 500W :E Majster straszył ludzi 800W przy poprzedniej generacji ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Brolly napisał(a):

Ja czekam aż gry będą na tyle zoptymalizowane a sprzęty na tyle wydajne (w cenach dla ludzi) aby grać 60 fps + w 4k bez ulepszaczy na 60 fps + na ultra z PT 8:E

to się już nie wydarzy :)

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ciekawy jestem czy Nvidia zaryzykowała robiąc DLSS 4 jako ex dla 5 generacji :D

Na początku na pewno tak będzie. Pokażą przecież wykres gdzie będzie skaler wydajności w Ray Tracingu i na dole będzie "with DLSS 4.xx"

I na tym wykresie 5080 będzie miała wydajność wyższą o 25-30% od 4090 w RT, a może i więcej zaryzukują 🤣 Typowa propaganda dla oszołomów haha. 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Na początku na pewno tak będzie. Pokażą przecież wykres gdzie będzie skaler wydajności w Ray Tracingu i na dole będzie "with DLSS 4.xx"

I na tym wykresie 5080 będzie miała wydajność wyższą o 25-30% od 4090 w RT 🤣 Typowa propaganda dla oszołomów haha. 

Ale co oni tam mogą dodać, przecież od 3 generacji reklamują te swoje RTX'y jako AI solution i teraz nagle wcisną ludziom ze jednak to dopiero 5 seria może w AI w grach ? :E

A co jeśli DLSS 4 wyląduje wszędzie tylko po portu na RTX 5xxx będzie działał najlepiej ? To by było najbardziej porządne rozwiązanie. I nikt by już Nv nie zarzucił, że odcina się od poprzednich generacji.

Przy RTX 4xxx to przeszło, bo FG faktycznie zadziałał. Ale drugi raz, ludzie się zagotują... chyba :E

• Like 1