@Johny72- najnowszy BIOS zawsze zawiera wsparcie dla dotychczasowych procesorów + jakieś poprawki.
Ale BIOS to trzeba było aktualizować na starym procesorze.
Bo teraz możesz mieć z tym problem jeżeli w płycie jest wgrana starsza wersja, sprzed obsługi 5700x3d.
Edit: A widzę że nadal masz tego 5600x, więc nie powinno być problemów z aktualizacją BIOS'u.
Aktualnie ceny poszły sporo w górę, pewnie robią miejsce pod nowe karty, "wyrównują ceny", ciężko będzie coś kupić, jestem ciekaw jak będzie w styczniu na premierę kart.
Widziałem, że jest takie coś, ale czy często to ciężko stwierdzić bo nie widziałem jeszcze nigdzie aby ktoś o tym wspominał. Podobnie są osoby co mają problem z ekranem w S24U, ale to też raczej pojedyncze przypadki gdzieś na świecie bo na oficjalnym forum Samsunga nikt o tym nie wspomina.
Ja uważam, że jeśli kupujesz z legalnego źródła w PL to masz gwarancję i jak coś takiego ma miejsce to reklamujesz i po temacie.
Przy kupnie smartfona trzeba uważać bo np w Komputroniku zdarza się, że telefon był wcześniej aktywowany, w niektórych sklepach w przypadku OP12 jest brak ładowarki, która powinna być w zestawie. A sklepy gdzie cena jest o 1000zł mniejsza należy omijać bo tam różne cuda się dzieją - telefony są z jakiegoś brandu, przeważnie jest to europejska wersja, telefony ze zwrotów, outletów tylko zabezpieczone oryginalną plombą, którą np w S24U można kupić na olx. Lepiej nie ryzykować, zwłaszcza, że to nie kosztuje 100zł.
Używki też trzeba dokładnie sprawdzać żeby telefon nie pochodził ze sprzedaży ratalnej bo w każdej chwili może zostać zablokowany, trzeba uważać na fake smartfony, które wyglądają 1:1 a w środku to porażka, jakieś randomowe części złożone w całość żeby tylko działało, nie wspominając o kradzionych telefonach, które nawet w tych czasach się zdarzają, a osoby je sprzedające chyba są zbyt pewne siebie albo po prostu głupie myśląc, że tego nie da się zweryfikować.
Jeszcze 2-3 tygodnie i będzie wszystko jasne jak prezentują się ceny nowych tel. Jeśli Ci się nie spieszy to bym poczekał bo potem można żałować, że się nie poczekało.
Rekomendowane odpowiedzi