@Reddzik Do dzisiaj mam GTX 560ti od ASUSa DirectCUII wyglądającego podobnie. Z oryginalnego pudełka została mi część wewnętrzna która służy jako case na proste narzędzia (śrubokręty, taśmy itd.).
Ja wysłałem bez dodatków, samą kartę w oryginalnym pudełku do serwisu MSI we Wrocku. I nie odesłali mi w oryginalnym pudełku tylko swoim zastępczym z logiem.
Tak wygląda pudełko
A w środku, takie małe cudeńko, zapomniałem o tym, że to mam Poznajecie?
W UK raczej nic się nie zmieniło po wyjściu z EU. Jest dalej to samo, bardzo podobnie jak w EU jeśli chodzi o prawo i przepisy z tym związane.
Te wszystkie dodatkowe profity jakie masz w UK czy DE w wielu tych dobrych sklepach to po prostu indywidualne i lepsze podejście do klienta w sprawie zwrotów. Np. parę lat temu w DE kupiłem TV w Saturnie z 2k euro, przywiozłem do domu, wypakowałem i pęknięta matryca prosto z pudła Nawet na pudle nie było śladów, był strzał od rogu TV. Zapakowałem do pudła, odwiozłem do sklepu i dostałem nowy TV.
Amazon to w ogóle nie sprawdza co dostał w ramach zwrotu i później ludzie otrzymują taką zwróconą kartę z radiem samochodowym w środku. To akurat jest słabe, bo później kolejna osoba musi się bujać z tematem i udowadniać, że nie jest wielbłądem. Aczkolwiek z reguły problemu ze zwrotem nie ma. No i jest 30 dni na "testy".
Rekomendowane odpowiedzi