muszka 124 Opublikowano Sobota o 00:48 Opublikowano Sobota o 00:48 7 minut temu, lukadd napisał(a): No to 999 Dobra superkę dadzą 100 taniej, aby zachęcić niezdecydowanych po roku. Nie będę czekał rok by 4 stówki zaoszczędzić jak już teraz mam chcice na granie po kupnie 9800x3d które mi się w kompie nudzi.
lukadd 668 Opublikowano Sobota o 00:52 Opublikowano Sobota o 00:52 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Bo to stare info, które przypomniał na streamie sprzed paru miesięcy Ta, ale na pclabie takie widełki już latały zanim on to wkleił w swoich wysrywach.
sideband 236 Opublikowano Sobota o 00:53 Opublikowano Sobota o 00:53 12 minut temu, Kadajo napisał(a): Nie zapowiada się, do końca życia będziemy płacić haracz Nvidii Wręcz przeciwnie. Jak już się pogodzisz z losem za parę miesięcy... Kupisz RTX 5090 Niekoniecznie jeżeli będą szykować się duże zmiany w API i sporo zmieni się w sprzęcie może się okazać, że NV nie będzie już na topie, ponieważ inni zrobią lepszą robotę.
Element Wojny 1 027 Opublikowano Sobota o 00:55 Opublikowano Sobota o 00:55 (edytowane) MLID właśnie powiedział, że cena 5070Ti z tego co słyszał to będzie $799 ! W takiej brałbym od ręki. Edytowane Sobota o 00:55 przez Element Wojny
Kadajo 1 324 Opublikowano Sobota o 00:55 Opublikowano Sobota o 00:55 4 minuty temu, sideband napisał(a): Niekoniecznie jeżeli będą szykować się duże zmiany w API i sporo zmieni się w sprzęcie może się okazać, że NV nie będzie już na topie, ponieważ inni zrobią lepszą robotę. To by było coś. Tak jak lubię to co Nvidia ogólnie robi, bo z technicznego punktu widzenia jest to bardzo ciekawe to jednak wolałbym, żeby to było bardziej przystępne cenowa, jak wszyscy chyba. No ale z drugiej strony te słabe lub przeciętne gry. 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): MLID właśnie powiedział, że cena 5070Ti z tego co słyszał to będzie $799 ! W takiej brałbym od ręki. To cena USA bez Vat, u nas będzie więcej Nie licz na mniej jak 4,5 Sam nadal uważam ze bedzie 5-6 chyba ze karty naprawdę się okażą niebyt przełomowe w wydajności wtedy cena będzie niższa.
Element Wojny 1 027 Opublikowano Sobota o 00:58 Opublikowano Sobota o 00:58 (edytowane) 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): To cena USA bez Vat, u nas będzie więcej Nie licz na mniej jak 4,5 Ja osobisce nadal uwazam ze bedzie 5-6 chyba ze karty naprawde sie mokaza niebyt przelomowe w wydajnosci wtedy cena bedzie nizsza. Ja siedzę w UK, u mnie cena w $ zawsze pokrywa się z ceną w £. Przy 40XX cena w dolarach była identyczna jak u mnie w funtach. Edytowane Sobota o 00:59 przez Element Wojny
Kadajo 1 324 Opublikowano Sobota o 00:59 Opublikowano Sobota o 00:59 No chyba ze to zobaczysz jak bedzie juz za dwa dni
Element Wojny 1 027 Opublikowano Sobota o 01:00 Opublikowano Sobota o 01:00 Jeśli wystartuje za $799 w US, u mnie będzie £799. No zobaczymy, jakaś nadzieja nadal jest, gość jest raczej lepiej poinformowany niż photoshopowe leaki z neta.
Kadajo 1 324 Opublikowano Sobota o 01:02 Opublikowano Sobota o 01:02 Niestety są jeszcze dwa askpety. Po pierwsze dostępność. A po drugie, co gorsze jeśli dostpenosc będzie słaba a cena "ok" to uderza skalperzy. Oni czekają na dobre ceny bardziej niż my, aby tylko wykupić stock i zacząć zarabiać. 1 1
Spychcio 445 Opublikowano Sobota o 01:03 Opublikowano Sobota o 01:03 MooreLaw to totalny ściek, ale dał lika rozpiętość w cenach 300-500$ Tyle to sam wiem od dawna jak każdy w tym temacie. 2
Element Wojny 1 027 Opublikowano Sobota o 01:04 Opublikowano Sobota o 01:04 (edytowane) Jeśli 5070Ti wyjdzie w wersji FE, problem sam się wyeliminuje. Jeśli nie, brytyjski Scan (jedyny oficjalny sprzedawca kart FE i główny dystrybutor) pozwala w okresie premierowym kupić 1 kartę na 1 osobę. 2 zamówienie/więcej kart jest z ręki anulowane. Lekcja z czasów Covida i scalperów. Edytowane Sobota o 01:05 przez Element Wojny
Doamdor 327 Opublikowano Sobota o 01:04 Opublikowano Sobota o 01:04 (edytowane) 7 będziem wiedzieć. Edytowane Sobota o 01:05 przez Doamdor 1
Kadajo 1 324 Opublikowano Sobota o 01:06 Opublikowano Sobota o 01:06 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Jeśli 5070Ti wyjdzie w wersji FE, problem sam się wyeliminuje. Jeśli nie, brytyjski Scan (jedyny oficjalny sprzedawca kart FE i główny dystrybutor) pozwala w okresie premierowym kupić 1 kartę na 1 osobę. 2 zamówienie/więcej kart jest z ręki anulowane. To już sam wiesz najlepiej, czy u ciebie jest problem ze skalperami. Oby ci się udało, jeśli oczywiście cena będzie ok. 1
Element Wojny 1 027 Opublikowano Sobota o 01:09 Opublikowano Sobota o 01:09 Teraz, Kadajo napisał(a): To już sam wiesz najlepiej, czy u ciebie jest problem ze skalperami. Oby ci się udało, jeśli oczywiście cena będzie ok. Ten jeden sklep jest fair, dlatego moje karty 4070/3060Ti/970 kupiłem właśnie u nich. Bardzo pomaga ich polityka 1 karta na 1 osobę/adres domowy. Trzeba mieć nadzieję, że nie będzie aż tak źle. 1
ryba 289 Opublikowano Sobota o 01:27 Opublikowano Sobota o 01:27 28 minut temu, Kadajo napisał(a): To by było coś. Tak jak lubię to co Nvidia ogólnie robi, bo z technicznego punktu widzenia jest to bardzo ciekawe to jednak wolałbym, żeby to było bardziej przystępne cenowa, jak wszyscy chyba. Postep kosztuje. https://stockanalysis.com/stocks/nvda/employees/ Kiedys GPU mozna bylo opracowac w 100 osob, teraz jak obwarowane jest to nie tylko hardware ale i software, mamy co mamy Chipy w cholere wieksze, proces mniejszy, itd... AI robi swoje, w podbijaniu ceny za topowe uklady.
areczek1987 53 Opublikowano Sobota o 02:03 Opublikowano Sobota o 02:03 Godzinę temu, Kadajo napisał(a): No ale z drugiej strony te słabe lub przeciętne gry. To cena USA bez Vat, u nas będzie więcej Nie licz na mniej jak 4,5 Sam nadal uważam ze bedzie 5-6 chyba ze karty naprawdę się okażą niebyt przełomowe w wydajności wtedy cena będzie niższa. Jak jeszcze szklana kula nie wylądowała pod kocyk to ile za 5080 która pierwsza startuje?
ODIN85 771 Opublikowano Sobota o 03:08 Opublikowano Sobota o 03:08 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Panowie ostatecznie nie ma opcji, abyśmy tutaj byli, z czego kolwiek zadowoleni. Nvidia trzyma wszystkie karty. My możemy ewentualnie odejść od stołu i nie grac. Reszta musi zdecydować, wydać mniej i dostać ZNACZNIE mniej. Wydać ZNACZNIE więcej i dostać więcej. Od tego w końcu jest ten temat. Żeby narzekali Ci co nie kupią 1
Roman_PCMR 163 Opublikowano Sobota o 07:44 Opublikowano Sobota o 07:44 Ja poprosze o jakas ankiete kto ma zamiar kupic nowe gpu i jakie. To juz po prezentacjii kiedy wszystko bedzie wiadome.
Vulc 717 Opublikowano Sobota o 07:52 Opublikowano Sobota o 07:52 6 godzin temu, Element Wojny napisał(a): Ode mnie $1000 nie dostaną. W takim przypadku ja też podziękuję, ten tysiąc dolarów dobrze wiemy jak się przełoży na polskie ceny. Jasne, jest hype, śmieszkujemy, każdy chciałby nową kartę. Ostatecznie jednak są jakieś granice przyzwoitości. Nikt mi nie trzyma noża na gardle, z tym co mam w sygnie, mogę się jeszcze chwilę przeturlać. Pozostaje też plan B, czyli RTX 4070 Ti Super, ale że polski rynek jest już na to przygotowany, bo ceny tych modeli trzymają się koło 4k, ciężko tutaj liczyć na cuda. Pozostały 2 dni, minie jak z bicza strzelił. 1
Radio Tirana 246 Opublikowano Sobota o 08:06 Opublikowano Sobota o 08:06 13 minut temu, Vulc napisał(a): Pozostaje też plan B, czyli RTX 4070 Ti Super, ale że polski rynek jest już na to przygotowany, bo ceny tych modeli trzymają się koło 4k, ciężko tutaj liczyć na cuda. 4080 Super też elegancko podrożały. Wg Ceneo tylko cztery modele są dostępne poniżej 5000 zł. Wszystkie inne odpowiednio droższe. 1
Kadajo 1 324 Opublikowano Sobota o 08:09 Opublikowano Sobota o 08:09 Ceny RTX 4070 Ti Super niestety dobitnie pokazują ile potencjalnie będzie kosztował 5070 Ti No chyba ze w ciągu miesiąca RTX 4070 TiS zniknie ze sklepów i w jego miejsce wskoczy 5070 Ti, to chyba jedyny wariant optymistyczny. Jeśli to się nie zmieni, RTX 5070 Ti to będzie pewnie minimum 5 tys. 1
ODIN85 771 Opublikowano Sobota o 08:15 Opublikowano Sobota o 08:15 7 minut temu, Radio Tirana napisał(a): 4080 Super też elegancko podrożały. Wg Ceneo tylko cztery modele są dostępne poniżej 5000 zł. Wszystkie inne odpowiednio droższe. No i fajnie. Mało się na używkach straci
Rekomendowane odpowiedzi