Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, lukadd napisał(a):

Ja obecnie gram w pixelowego Sea of Stars. I ta gra mimo, że nie ma oprawy AAA, nie ma nawet AA.

Wygląda trochę okiem wyobraźni, artystycznie jest dopicowana w tym pixel arcie, to dosłownie kosi pod względem gameplayu, eksploracji, układu map/świata, RPG i przygody coś takiego jak np. ostatni Dragon Age :E

No to mam już nową gierkę do ogrania. Dzięki

Opublikowano
1 minutę temu, cichy45 napisał(a):

To nie jest śmieszne. Jak dźwigam swojego peceta to jest ciężko.

U mnie obudowa z zawartością waży 21kg więc już spokojnie można tym pomachać jak sztanga:lol2:

Opublikowano (edytowane)

Ja się nie odważę rano wracać 50 stron i tego czytać. Przeczytam artykuł na ith albo innej stronie, zobacze najważniejsze slajdy i poswiece na to łącznie z 5 min. przy porannej kupię :D

Edytowane przez Voodoo2
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, cichy45 napisał(a):

Jak w Dark Base 900 miałem włożone jeszcze do tego 7 dysków 3.5" to już w ogóle dramat był :E 

U mnie dysków poza m.2 nie ma ale Shadow Base 800 sam w sobie ciężki. Aż się zdziwiłem jak przyszła paczka 

Opublikowano
Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Symulator chodzenia z elementami walki. 

Podobnie, jak Death Stranding.

Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

W dodatku po 2 godzinach trzeba grać z wyłączonym dźwiękiem, ponieważ głosy schizoferników są nie do zniesienia. 

Ale ja nie oceniam gry, tylko to co zaserwowano w oprawie audiowizualnej.
To jest specyficzna produkcja, którą nawet trudno nazwać grą. Co nie zmienia faktu, że jest to twór - dzieło sztuki.
MOIM zdaniem w świecie gier wideo i elektronicznej rozrywki jeszcze nigdy nie dostaliśmy takiej jakości oprawy.
Granie kamerą, ŚWIATŁEM, dźwiękiem, najazdy, modele, tekstury - mistrzostwo świata. Idealne dla fanów SMR ;).
Psychodeliczne / schizofreniczne. Tak. A AlanWake2 czy SilentHill nie?

Ludzie odpalają sobie jakieś pseudo demko W4 robione przez amatora i cieszą miskę z 20 fps... to niech sobie odpalą Senua 2 w 120 - 140 fps.
Przecież te wioski, domostwa, stylistyka - to wypisz wymaluj klimaty Wiesia.
Wiem, ze to jest dosyć zręczna manipulacja, bo takie skaliste tereny Islandii (do tego w tunelach) są "łatwe" do ogrania UE (UE wręcz stworzony do nich), ale mimo wszystko porażają jakością (przy super optymalizacji). 
Uważam, że każdy masturbator-onanista graficzny (a chyba po to ludzie kupują 5080/90) powinien tej grze poświęcić przynajmniej 2h, aby się przekonać, jak może wyglądać gra (abstrahując od game playu, jako takiego).

Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Uważam, że każdy masturbator-onanista graficzny (a chyba po to ludzie kupują 5080/90) powinien tej grze poświęcić przynajmniej 2h, aby się przekonać, jak może wyglądać gra (abstrahując od game playu, jako takiego).

Przeszedłem Senuę 2 w całości, aczkolwiek pod względem graficznym większe wrażenie zrobiła na mnie polska produkcja Nobody Wants to Die. 

W 1440p z DLAA na 4070 Ti to ja tam miałem ledwo 37-40 klatek.