Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Bodhi napisał(a):

Gaming OC, tylko 5080 mam od kilku dni. Polecam maniakom ciszy, ta karta to złoto, ani się nie poci, ani wiatraków nawet prawie nie uruchamia. Na razie bez żadnych kręceń, czy UV, ale wrzucam różne gierki kręcone na maxa i chyba maksymalna temperatura, to 61 stopni, a zwykle siedzi poniżej i jest pasywna. Wczoraj młody grał w warzone 2k i chyba prawie najwyższe ustawienia, temperatura po dłuższym czasie 39 stopni, na kilku programach sprawdzana, bo nie wierzyłem....cisza i wydajność, a cewki słychać, tylko po przyłożeniu ucha do karty...bajka

Czyli u Ciebie tak to wygląda :P 

3.jpg

Nooo raczej powinno tak:

2.jpg

No a to już w sypialni :D 

1.jpg

Wracając do powagi, to faktycznie warto dopłacić parę stów do porządnego chłodzenia :) 

• Like 1
Opublikowano

No szukałem czegoś cichego i wydajnego i to już dłuższy czas, byłem głęboko w rozłamie czy 5080, czy 5070ti, bo naczytałem się różnych rzeczy przez cały rok, naoglądałem testów. Wziąłem to co wziąłem, bo vanguardy znikły już jakiś czas temu, teraz straszą podwyżką, nie żałuję decyzji, choć pewnie niepewność co do żelu pozostanie na lata, ale nie będę cudował jak ten, którego imienia tu nie wymawiamy, czyli Pippo i oddawał, rozbierał i szukał dalej. Oby służyła....