Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Doamdor napisał(a):

Słuchawki z ANC i zapominamy o otoczeniu. :D

Mam Sony WH-1000XM3 i Turtle BeachStealth Pro Premium. Jedne i drugie świetnie wszystko wygłuszają. Dla mnie problem glosnosci karty praktycznie nie istnieje. W dzień głośniki a w nocy słuchawki.   

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
27 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Mam Sony WH-1000XM3 i Turtle BeachStealth Pro Premium. Jedne i drugie świetnie wszystko wygłuszają. Dla mnie problem glosnosci karty praktycznie nie istnieje. W dzień głośniki a w nocy słuchawki.   

Podczas grania dobrze jest się odciąć do otoczenia, dlatego gram tylko w nocy, cisza, ciemno, idealne warunki do grania. 

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Doamdor napisał(a):

Podczas grania dobrze jest się odciąć do otoczenia, dlatego gram tylko w nocy, cisza, ciemno, idealne warunki do grania. 

Ja takie warunki stworzyłem sobie za dnia. Dlatego te czarne ściany, sufit i dywany…Zasłaniam okna i jak w nocy jest. ;) 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Doamdor napisał(a):

Wystarczy roletę opuścić, lecz szkoda letniej pogody na siedzenie przed komputerem.

Ojjj nie kolego ;) To tak nie działa...

Nie bez powodu kina są całe czarne od stóp do głów!

Mega mnie irytują w kinach te zielone światła znaków ewakuacyjnych przy seansie.

A w domu tu doniczka, tam regał z książkami czy kwiatek na oknie i białej ścianie...

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Doamdor napisał(a):

@userKAMIL Nie wiem co ci nie działa, ja w dzień nie gram, bo szkoda dnia, a w nocy to tylko OLED świeci.  

Bez znaczenia czy dzień czy noc. Białe ściany odbijają Ci masę światła i obiektów. Tego zwyczajnie nie przeskoczysz...

Dlatego kina właśnie są całe na czarno.

Opublikowano
6 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Nie kupuj tylko Gigabyte, bo wyciekającego żelu nie wygłuszysz

Coś Ci wyciekło w Gigabyte ? Pytam bo u mnie ani cewek ani wycieku, karta cicha i nawet nieźle się prezentuje w budzie. 

Opublikowano

Rok aorusa, zero wyciekow, cewki slyszalem pare razy w menu gry. Tyle 

Tych kart sie tyle sprzedaje, to sa produkty premium - oni od razu ten problem wyeliminowali. Nie pozwolili by sobie dalej produkowac sprzetu, ktory z wad technicznych moze wracac na gwarancje/rma - to sie logicznie kupy nie trzyma ;)

• Upvote 1
Opublikowano

W moim gaming OC też jeszcze nie wyciekło, ale wertykalnie bałbym się montować. xD

Cewki też bardzo rzadko się odzywają, a i nie mam pewnością, czy to nie zasilacz, bo kiedyś jak przystawiłem ucho do budy, wydawało mi się, że to od zasilacza idzie. 

Opublikowano
10 godzin temu, Sebastiansbk napisał(a):

Miałem asusa 4080 w wersji tuf, nigdy więcej asusa nie kupię,

kartę było słychać w drugim pokoju tak wyły cewki, chłodzenie samo w sobie bdb ale cewki katastrofa. 

Przerabiałem identyczną sytuację z TUF 4090 a teraz podobnie jak u @DżonyBiten Astral LC to najcichsze co miałem :E

Suprim był spoko, ale coś tam się odzywało a Liquid wykręcał uszy. 

Większe obiekcje w tym Astralu miałem do pompki, której wcale nie słychać a cewki delikatnie pizgające w menu gier jeszcze bardziej ucichły. 

Pimpek przytulał się na biurku uchem z tymi kartami i szukał białego kruka, ale on tak chyba ze wszystkim robił :hihot:

Opublikowano (edytowane)

U pipka nawet na pulpicie grały przy 240Hz. Testowałem u siebie na 280Hz i totalna cisza. W grach coś tam się odzywa (kilka ledwo żywych świerszczy), ale jest tego tak malo i dźwięk nie jest piskliwy, że trzeba je nasłuchiwać z bliska, ale już po lekkim UV jest kompletna cisza.

U pipka to nie karta musiała być problemem -> piszczenie w głowie to częsty objaw, który może wynikać z utraty słuchu, narażenia na hałas, chorób laryngologicznych, problemów z krążeniem lub długotrwałego stresu. Może też być sygnałem chorób kręgosłupa czy stawu skroniowo-żuchwowego.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Rok aorusa, zero wyciekow, cewki slyszalem pare razy w menu gry. Tyle 

Tych kart sie tyle sprzedaje, to sa produkty premium - oni od razu ten problem wyeliminowali. Nie pozwolili by sobie dalej produkowac sprzetu, ktory z wad technicznych moze wracac na gwarancje/rma - to sie logicznie kupy nie trzyma ;)

U mnie od grudnia 2025 r. również zero wycieków, cewki czasem trochę słychać pod bardzo dużym obciążeniem (ale ja też jestem bardzo wrażliwy na ten dźwięk a komp jest ogólnie bardzo cichy).

Opublikowano
8 minut temu, lukadd napisał(a):

Kina i projektory to inna bajka. Oledzik sam świeci światłem więc nie będzie takiej lipy jak na projektorze.

Tu nawet nie o to chodzi. Dowolny ekran ginie w takiej czerni. Znikają ramki ekranu, kwiaty w otoczeniu czy zdj/obrazy na ścianach w salonie. Niektórzy też duży czarny panel za TV stawiają i ma to jakiś sens. Jednak dedykowanego czarnego pomieszczenia nic nie zastąpi. 

• Upvote 2
Opublikowano

Jeden przypadek na forum z żelem i już produkt do śmietnika:hihot:

Ja zadowolony jestem ze swojego gigusia a babrać się w tym na pewno nie będę bo albo serwis albo zanim gwara się skończy (4 lata) to już nowa seria wleci 

• Upvote 1