Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe co w tej serii będzie nie tak
30xx - gorące, tanie karty się grzały i dlatego wentyle szumiały, bo wchodziły na wyższy rpm, UV obowiązkowy, w droższych piszczały cewki
40xx - chłodniejsze, w droższych cewki też piszczały, za to w tańszych buczały wentyle na wolnych obrotach

Opublikowano
5 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Widzę, że taki Suprim 5090 nie ma jeszcze w specyfikacji ile prądu będzie ciągnął ani zegarów itp

pisze 1 wtyczka więc więcej jak 675 nie pociągnie, a pewnie będzie limit na 600

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Umpero napisał(a):

Czy któryś producent daje więcej (albo tyle samo) jak 4 lata gwarancji tak jak to robi Gigabyte?

Zotac daje 5 lat, lecz trzeba się rejestrować w ciągu 28 dni od dnia zakupu + przysługuje tylko na pierwszego właściciela karty.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
9 minut temu, JDM napisał(a):

Ciekawe co w tej serii będzie nie tak
30xx - gorące, tanie karty się grzały i dlatego wentyle szumiały, bo wchodziły na wyższy rpm, UV obowiązkowy, w droższych piszczały cewki
40xx - chłodniejsze, w droższych cewki też piszczały, za to w tańszych buczały wentyle na wolnych obrotach

Już czuje swąd palących się wtyczek ;)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ale karty od MSI i Gigabyte wielkie, kloce totalne, ja chyba nie dam rady tego zainstalowac w mojej obudowie. 

That's what she said.

Sasha Grey też tak mówiła, a jak jej się obudowa wyrobiła to jeszcze w SLI miała połączenie i chłodnice od góry ogarniała

Edytowane przez Pavel87
  • Haha 1
Gość P.Wiśnia
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano

Tak patrzę na cenę 5080, i te 5200zł wydawało mi się dużo, nie wywaliłbym tyle siana na kartę pod gierki, praktycznie tyle, za ile kupiłem 4080. Wchodzę na mail - w listopadzie 2022 za 4080 zapłaciłem 7200zł LOL, gdzie to człowiek miał głowę :D

• Haha 9
Gość P.Wiśnia
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ale karty od MSI i Gigabyte wielkie, kloce totalne, ja chyba nie dam rady tego zainstalowac w mojej obudowie. 

MSI Suprim: 359 x 150 x 76 mm

MSI Gaming: 338 x 140 x 50 mm

MSI Vanguard: 337 x 140 x 61 mm

MSI Inspire: 317 x 140 x 51 mm

MSI Ventus: 287 x 140 x 43 mm

1024.png

1024.png

Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano

Fajne karty do AI, dla graczy nic wybitnego ale i gracze zbytnio nie potrzebują nowych/szybszych kart.

12 minut temu, Spl97 napisał(a):

Kolejny raz MLID wyszedł na idiotę :wariat:.

E tam, to tylko ceny. Nawet jakby miał wtedy info od samego Huanga :D to ceny mogą być w każdej chwili zmienione co pewnie właśnie robi AMD :lol2:

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a):

MSI Gaming: 338 x 140 x 50 mm

MSI Vanguard: 337 x 140 x 61 mm

MSI Inspire: 317 x 140 x 51 mm

MSI Ventus: 287 x 140 x 43 mm

Już sobie przypomniałem, czemu, między innymi, jestem platonicznym miłośnikiem kart FE. Mam w obudowie miejsce na kartę 320 mm.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Gigabyte Eagle SFF jest mała: https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N507TEAGLE-OC-16GD#kf

ale pewnie będzie głośna.

Asus TUF jest wypośrodkowana: https://www.asus.com/motherboards-components/graphics-cards/tuf-gaming/tuf-rtx5070ti-16g-gaming/