Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

"funkcję RTX Hair, dzięki której włosy będą prezentowały większy poziom szczegółowości, a ich cieniowanie będzie dokładniejsze, dzięki czemu ogólna jakość włosów będzie bliższa realizmowi."

Eh, pewnie kolejny powod do odpalenia FGx4 :D

• Haha 1
Opublikowano

Miałem nie brać, bo czeka mnie remont łazienki i montaż sufitów podwieszonych w dwóch pokojach...hype train sie rozpędza, zapach nowości mógłby znów zagościć w moim PC :P  Poczekajmy na testy, może synowi wrzucę mojego 4080S (siedzi na RTX 4070S + 7800x3D) i kupię 5080... Zmiana bez sensu raczej, ale wiecie, rozumiecie jak jest :D 

Opublikowano
8 minut temu, Prykon napisał(a):

Przy O11D EVO dorzucają fajny anti-sag, który oczywiście u mnie nie pasuje bo koliduje praktycznie 1mm z przyciskiem zwalniania slotu pcie :boink: ale jest bardzo fajny, nie wiem czy można go dostać oddzielnie. Za to bardzo dobrze sprawdza się ten z zestawu Aorusa. 

Ale kminicie z tymi podpórkami. Ja wstawiam zwykłą śrubę do skręcania meblościanek :lol2:

IMG_20250109_134440.jpg.2ebb29ccc7161c55d11537139b0ba021.jpg

Proste i skuteczne, wysokość płynnie regulowana. 

Opublikowano
1 minutę temu, Kaczkofan napisał(a):

Miałem nie brać, bo czeka mnie remont łazienki i montaż sufitów podwieszonych w dwóch pokojach...hype train sie rozpędza, zapach nowości mógłby znów zagościć w moim PC :P  Poczekajmy na testy, może synowi wrzucę mojego 4080S (siedzi na RTX 4070S + 7800x3D) i kupię 5080... Zmiana bez sensu raczej, ale wiecie, rozumiecie jak jest :D 

Niestety co generacje jest to samo  :D 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Jak Wy nie widzicie różnicy w tych włosach, które teraz wyglądaja niemal jak prawdziwe, to ja nie wiem co Wy robicie na tym forum i w tym temacie :D :D :D

Widzimy ale jak to będzie zabierać więcej niż 1 fps to niech sobie to wsadzą dokładnie tam gdzie Hairworks

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Send1N napisał(a):

Zalewanie cewek istnieje od X lat w zasilaczach często można taki widok zobaczyć, tylko nie wiem czy kolega wyżej sobie jaja robi co do zalewania ich na karcie czy pisał to na poważnie :E na głośne cewki najlepiej działa UV.

UV albo OC. Wystarczy aby rezonowanie cewek było poza zakresem słyszalnym dla ucha.

Na karcie też bez problemu można przecież zalać, tak się robi.

A klej jest łatwy do usunięcia, bo to nie jest kropelka tylko klej lekko przylegający który można pęsetą bez problemu oderwać.

Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano (edytowane)

ue25z8ot5tbe1.jpg

Edytowane przez muszka
Opublikowano
8 minut temu, Doamdor napisał(a):

Starsi ludzie nie słyszą tego typu dźwięków, a ty przykładasz ucho do karty graficznej, żeby cokolwiek usłyszeć.

Weź stwórz swoją skalę natężenia dźwięku cewek i przedstaw ją w swoim temacie, bo to nie jest miejcie na tak dogłębny temat.

Nie twierdze że tak robię po prostu nie wiem ile tam stron wcześniej pisałeś (bo tu przybywa 5 na sekundę) że istnieją karty w których cewki nie wytwarzają kompletnie żadnego dźwięku nawet cichutkiego, ja się z tym nie zgadzam i to wszystko ;) Fakt to jest temat do wrzucania memów nie powinienem tutaj pisać o częściach związanych z kartą :E dobrze że mi przypomniałeś :piwko:

Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

Ale HairWorks wyglądało fenomenalnie w 2015 roku na tych wszystkich potworach. 

A na zdjęciu wyżej to efektu WOW nie ma. 

To też wygląda w pytę ale gdzie zauważysz cień rzucany przez rzęsy? Albo trochę cienia na czuprynie? W cutscence? Bo jak ci taki detal rzucą na potwora to ni wuja tego nie zobaczysz nigdzie poza licznikiem fps.

Opublikowano
Teraz, Tester Wrażeń napisał(a):

Pisze do x-kom, nie jestem w stanie zadać pytania nvidii bo jakieś konto potrzebne, gdzie nigdzie nie widzę możliwości rejestracji. Ktoś coś by jeszcze dopytał? Czy puścić jak jest?

Dajesz jak jest, zobaczymy co napiszą.

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, P.Wiśnia napisał(a):

Na karcie też bez problemu można przecież zalać, tak się robi.

A klej jest łatwy do usunięcia, bo to nie jest kropelka tylko klej lekko przylegający który można pęsetą bez problemu oderwać.

Rozpętałeś piekło tym postem, teraz już nie tylko co drugi będzie rozbierał i kładł ptm'a ale zacznie się zalewanie cewek :D