Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Nie zliczę ile razy podziwiałem widoki w grach, co dodawało mi w ciuuul immersji i przyjemności z rozgrywki. Jak wjechał RT/PT to już w ogóle :) Nie zgadzam się z tym, że tylko przez chwile się na to uwagę zwraca.

Pozachwycać się można także na mobilnym VR, jadącym na 15W APU. Trzeba dobrych artystów i wysokiej klasy programistów. Ale się da. Oczywiście nie będzie się zachwycać tym, co na PC, ale też można. :)

30 minut temu, Oldman napisał(a):

czemu floodujecie w tym wątku tekstami o kupowaniu kart , przecież jest wątek zakupowy założony, gdzie jest moderacja jak sie pytam.

Tak byłoby idealnie. W praktyce się tak nie da. Znaczy da się, ale ludziom się nie będzie chciało. Na jedno wychodzi:

- zakupowy, okazje, pytania co i gdzie kupić, jakie zasilacze/obydowy do danego GPU, posty X-komu o promocjach i dostępności, 

- dla posiadaczy kart danej serii, wyniki, OC, UV, problemy ze sterami, pytania o soft, ustawienia, kombinacje, mody. Do tego wyniki testów własnych, zdjęcia kart, 

- do dyskusji ogólnej, np. co się dzieje na świecie, co dana seria ma, czego nie ma, i co to oznacza na przyszłość.  Także dyskusje o rzeczach powiązanych np. MFG. Także plotki, leaki i najważniejsza wiedza o typowych problemach, jeśli pojawią się jakieś nienaprawialne. 

Wyjątek: memy, przeróbki, filmiki, żarty. Te powinny być mile widziane zawsze i wszędzie.

Wątek z ważnym info przy kupowaniu kart, powinien zostać bez offtopu i spamu o niczym, bo każdemu nawet rok czy dwa później się może przydać wiedza jaką tam się da znaleźć. Np. o najlepszych kartach pod konkretne wymagania czy budżet, nagłe zmiany na gorsze w przyszłych wersjach itp. 
Za to w ogólnym możnaby dać pełen luz i nie banować za pisanie o rowerach.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Ulżyło Ci jak to napisałeś?

No ta sytuacja jest dla mnie ogólnie zabawna, każdy wiedział gdzie kupuje i jakie praktyki ma ten sklep a teraz wielkie zdziwienie :P

Opublikowano
Teraz, Gret napisał(a):

No ta sytuacja jest dla mnie ogólnie zabawna, każdy wiedział gdzie kupuje i jakie praktyki ma ten sklep a teraz wielkie zdziwienie :P

Jak każdy wiedział ? Tyle razy tam kupowałem i zero problemów. Jakaś nagła sytuacja zaistniała :Crash:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Wpłacisz 14k i poczekasz do maja?

Masz info, że trzeba czekać do maja?
Ja na Twoim miejscu bym się tak nie gotował tylko zaczekał jeszcze kilka dni.
Jeśli się nic w tym czasie nie wyklaruje i dalej będą sobie lecieli w kulki to rezygnacja i pozostaje polowanie na zakup gdzie indziej.
Podejrzewam, że będziecie najwyżej do dwóch tygodni czekać na tego Astrala. Zawsze to lepsze niż polowanie na oferty widmo.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale Ty serio myślisz, że gdybym miał jakikolwiek inny wybór to kupiłbym w X-kom? Tylko tam mi pokazało kup teraz to kupiłem.

No wiem dlatego napisałem że dalej tam będzie zamawiał a twoje posty oni mają głęboko gdzieś bo aktualnie obracają twoją kasą :P

No i to kupiłeś to tak w "" :E

Opublikowano
Teraz, Marcusfff napisał(a):

Zobaczymy czy zadzwonią z konkretem czy pitu-pitu. I lepiej niech dzwoni przynajmniej dyrektor, bo z pachołkami nie będę rozmawiać :E

I jeszcze flaszkę i kwiaty wręczy zanim otwór gębowy otworzy :lol2:

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Pisałem już że sam dzwoniłem i oni nic nie wiedzą. Więc nie liczyłbym na żaden telefon. Przecież oni jeszcze nie napisali w tamtym temacie ani jednego prawdziwego zdania.

To fakt. Jestem wścieknięty do dzisiaj za to fejkowe info o sprzedaży 5090 od Gigabyte

Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Pisałem już że sam dzwoniłem i oni nic nie wiedzą. Więc nie liczyłbym na żaden telefon. Przecież oni jeszcze nie napisali w tamtym temacie ani jednego prawdziwego zdania.

Dajesz:E

Bieszczady-san-rzeka-jesien-gory-widok.jpg.webp

• Haha 1