Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, some1 napisał(a):

Piszę o 4090. Premierowe zamówienie miałem wysłane tego samego dnia. Komu udało się kupić to dostał bez większych opóźnień.

Ale wtedy kart było dużo więcej i dystrybutorzy nie lecieli tak w kulki.

A to tak. I wtedy też cena była szokiem, dzisiaj już normalna :E 

Opublikowano
1 minutę temu, dawidoxx napisał(a):

Jestem ciekaw czy w momencie przywłaszczenia części zadatku na rezerwację 4090 przyszły kupujący był informowany z góry że może coś takiego nastąpi, bo jeśli nie to wystarczy zgłosić to na policję 🤣

„Zadatek ma charakter zabezpieczenia – jeśli strona nie wywiąże się z umowy, zadatek jest utracony lub podlega zwrotowi w podwojonej wysokości. Zaliczka natomiast stanowi część zapłaty za usługę lub towar i jest zwracana w przypadku niewykonania umowy, bez względu na przyczynę.” Z tego co pisał @PiPoLiNiO to osoba, która od niego kupowała 4090 sama wycofała się z umowy bo znalazła inną ofertę więc jeżeli rzeczywiście była poinformowana, że wpłaca zadatek to nic się jej nie należy.

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Jesteś za głupi na znalezienie mojego ogłoszenia na OLX czy na to aby przeczytać go ze zrozumieniem? Jak coś to służę pomocą, ale najpierw się dokształć trochę.

Nic nie muszę szukać wnioskuję tylko na tych wypocinach którymi raczyłeś forum w tej sprawie i wyszło że nie informowałeś gościa o tym.. tylko jak taka łajza bez honoru polasiles się na 100 pln 🤣

Teraz wylewasz żale, bo zostałeś w dupie a czas goni  🤣

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Suprim to Lexus, Trio to Toyota, a Ventus to garbata i owlosiona baba bez zebow 

Miałem Toyote 4070. Typowa hybryda cicha chłodna i mnóstwo plastiku miała :woot:

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Piszesz o Bieszczadach dla innego użytkownika bo cie obraza a sam za chwile robisz to samo ?

Proszę bardzo taka sama kara dla ciebie.

Mialem rację to to taki drugi Kononowicz który lata do moderatorów niczym warmianin na trójkę 🤣

• Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano

A w sumie to ciekawy jestem jak @x-kom może się odnieść do tej odpowiedzi konsumentowi, względem aktualnego stanu sytuacji gdzie żadna zamówiona karta nie jedzie do klienta. image.thumb.png.db694f3a19926f6a3b1d90185cd256dd.png

I proszę tutaj nie mówić o tym, że informacja pojawiła się dopiero dzisiaj bo to wtedy będzie robienie z nas debili, według waszej korespondencji z nami nawet na tym forum wielokrotnie kontaktowaliście się z samym producentem i nie chce mi się wierzyć, że informacja o tym, że żadne karty z serii 5090 do was nie jadą była tajna/poufna nawet w poniedziałek gdy dali ostatnią odpowiedź, czyli 2 dni przed podanym oficjalnym terminem realizacji zamówień. Nigdzie w rozmowie z wami nie padła informacji o tym, że jest to termin przybliżony, jedyne co wiedzieliśmy to, że sprzedawaliście produkty na bazie stanów magazynowych i dostawy z dnia 03.02, a producent wysłał za mało produktów dwa tygodnie temu i ostatecznie w tym tygodniu powinien dosłać zaległe karty.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, chimichanga napisał(a):

A w sumie to ciekawy jestem jak @x-kom może się odnieść do tej odpowiedzi konsumentowi, względem aktualnego stanu sytuacji gdzie żadna zamówiona karta nie jedzie do klienta. image.thumb.png.db694f3a19926f6a3b1d90185cd256dd.png

I proszę tutaj nie mówić o tym, że informacja pojawiła się dopiero dzisiaj bo to wtedy będzie robienie z nas debili, według waszej korespondencji z nami nawet na tym forum wielokrotnie kontaktowaliście się z samym producentem i nie chce mi się wierzyć, że informacja o tym, że żadne karty z serii 5090 do was nie jadą była tajna/poufna nawet w poniedziałek gdy dali ostatnią odpowiedź, czyli 2 dni przed podanym oficjalnym terminem realizacji zamówień. Nigdzie w rozmowie z wami nie padła informacji o tym, że jest to termin przybliżony, jedyne co wiedzieliśmy to, że sprzedawaliście produkty na bazie stanów magazynowych i dostawy z dnia 03.02, a producent wysłał za mało produktów dwa tygodnie temu i ostatecznie w tym tygodniu powinien dosłać zaległe karty.

Proste xkom woli sprzedawać astrale za 22k od ręki niż sprzedać tym co już zamówili za 13-14 😁

• Upvote 1