Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, FszoQ napisał(a):

Poczytałem ostatnie strony i widzę że tyle pomyj na Ventusa 5080 się wylało że z obrzydzenia anulowałem zamówienie tej karty. Dzisiaj spróbuję kupić jakąś 5070yi z dobrym chłodzeniem, ale znając życie to kupie puste powietrze.

Jak dzisiaj?

Opublikowano (edytowane)

Może to faktycznie taktyka na zmęczenie klijeta żeby anulował zamówienie i sprzedać drożej. Xkom doskonale wie kiedy i ile kart przyjdzie nie pisze tutaj o tych zwykłych konsultantach od odbierania telefonów i tych co piszą zbywajace informacje tu na forum. 

Edytowane przez Sebastiansbk
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Sebastiansbk napisał(a):

Może to faktycznie taktyka na zmęczenie klijeta żeby anulował zamówienie i sprzedać drożej

Polowa tych kart zamowionych przez klientow, a moze wiekszosc i tak pojdzie/poszlaby na skalp. Siedzac tu na forum zrozumialem, ze czesc osob sra w swoje gniazdo i jeszcze sie tym chwali, a inni przychodza z gratulacjami. ONR to znaczy Obraz Nedzy i Rozpaczy.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Here is a comprehensive list of games that use 32-bit PhysX, which will be runnin slower if the latest GeForce RTX 50 series is used, nicely compiled by a Resetera forum user:

Monster Madness: Battle for Suburbia, Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2, Crazy Machines 2, Unreal Tournament 3, Warmonger: Operation Downtown Destruction, Hot Dance Party, QQ Dance, Hot Dance Party II, Sacred 2: Fallen Angel, Cryostasis: Sleep of Reason, Mirror's Edge, Armageddon Riders, Darkest of Days, Batman: Arkham Asylum, Sacred 2: Ice & Blood, Shattered Horizon, Star Trek DAC, Metro 2033, Dark Void, Blur, Mafia II, Hydrophobia: Prophecy, Jianxia 3, Alice: Madness Returns, MStar, Batman: Arkham City, 7554, Depth Hunter, Deep Black, Gas Guzzlers: Combat Carnage, The Secret World, Continent of the Ninth (C9), Borderlands 2, Passion Leads Army, QQ Dance 2, Star Trek, Mars: War Logs, Metro: Last Light, Rise of the Triad, The Bureau: XCOM Declassified, Batman: Arkham Origins, and Assassin's Creed IV: Black Flag.

el-risitas-juan-joya-borja.gif

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, chimichanga napisał(a):

Czyli z tej wielkiej dostawy zrealizują 0 zamówień na 5090 ?

Z informacji jakie otrzymałem, tak, na dzień dzisiejszy - 0.

Edytowane przez sovas
Opublikowano
Teraz, sovas napisał(a):

Z informacji jakie otrzymałem, tak, na dzień dzisiejszy - 0.

To co oni chcą negocjować, na co wymieniać te zamówienia jak nie mają nic :D.

Dostaniemy ofertę wymiany na kolejne karty widmo, które może i są gorsze ale przynajmniej MOŻE będą wcześniej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

45 vs 70 na 5090 +55%

Idac takim tokiem myslenie to po co testowac Alan Wake 2, Wukonga, Indiane, CP2077 w 4K RT bez dlss gdzie masz jeszcze mniej fps. Przeciez nikt w gry w ten sposob gral nie bedzie.

No nie, bo w VR framerate to nie tylko płynność, ale i komfort. Jak nawet 5090tka nie trzyma choćby tego 72fps to znaczy, że tester wybrał złe ustawienia. No przynajmniej w grach, gdzie to osiągalne, bo UEVR to nie wiem.

Ja rozumiem o co Ci chodzi. Sam walczyłem przez wiele lat o to, że CPU się testuje  w 480p lub 720p, a nie w "realnych" scenariuszach. (wtedy, w 2010tym)

Ale już był jakiś koleś, co se wybrał 300% dla headsetu i zaczął gadać, że 5090 błyszczy w VR, bo jest 2x szybsza. Przecież to kompletny idiotyzm. Ten test co wstawiłeś jest lepszy. Coś tam mówi, i fajnie, że jest. Ale czekam na coś sensowniejszego. VR Sim Guy dopiero za tydzień lub kilka wrzuci testy. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
2 minuty temu, chimichanga napisał(a):

To co oni chcą negocjować, na co wymieniać te zamówienia jak nie mają nic :D.

Dostaniemy ofertę wymiany na kolejne karty widmo, które może i są gorsze ale przynajmniej MOŻE będą wcześniej.

Kolejkę z astrala za 14k pln na kolejkę ventusa za 19k

Opublikowano

Dobrze, że przynajmniej ten MSI Store zrobił niespodziankę z tymi 5090 x25 wczoraj. Może w przyszłym tygodniu będzie jeszcze jakiś rzut i np,. pojawi się kilka Suprimów :Up_to_s: Zobaczymy. Na pewno jak już prędzej tam niż w x-kom :cool:

Opublikowano

Ja się dziwię, że jeszcze ktokolwiek tam coś zamawia na premierę. To samo było przy serii 3000 i 4000, ale widzę, że dalej są chętni na potwierdzenie na maila za ponad 10k zł :D

• Upvote 2