lukadd 572 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 1 godzinę temu, caleb59 napisał(a): Wracam na klawę i mysz póki co bo wsparcie pada wymaga poprawek ze strony GSC. Ta ja też się trochę pobawiłem padem i ta gra na obecnym etapie jest zauważalnie lepiej zrobiona pod k+m niż pada 1
Element Wojny 753 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 15 minut temu, babayaga napisał(a): Ja pewnie do gry wrócę za parę miesięcy albo rok. W obecnym stanie szkoda mi czasu w nią grać. Jak pisałem zwrot poszedł. Obawiam się tylko, że jej nie naprawią do satysfakcjonującego mnie poziomu. Bo albo nie będzie im się chciało, albo nie będą mieć wystarczających zasobów, albo po po prostu nie będą potrafili. Po części naprawią twórcy, po części moderzy. Ale to będzie długi proces, bo jak sam widzisz, ilość nie działających bądź źle działających rzeczy jest ogromna, a twórcy z wielu różnych powodów mają dość ograniczone możliwości. Sądzę że rok to lepsza opcja. Warhorse też długo naprawiało KCD.
Tomek_ITH 75 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Co do crashy, to u mnie wyłączenie UV pomogło, wczoraj przez 2h wywaliło mi grę z 5 razy, dzisiaj pograłem 3h i żadnych problemów. 1
Element Wojny 753 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Teraz, Tomek_ITH napisał(a): Co do crashy, to u mnie wyłączenie UV pomogło, wczoraj przez 2h wywaliło mi grę z 5 razy, dzisiaj pograłem 3h i żadnych problemów. Afterburner?
PiPoLiNiO 450 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 4k na najwyższych, ta gra nie posiadając RT (odbicia znikające w kałuży to śmiech), nie potrafi dać płynnego obrazu bez FG. Tu 60 klatek wydaje się totalnie nie grywalne
Tomek_ITH 75 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada (edytowane) 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Afterburner? Tak, robiłem UV w afterburner. W innych grach zero problemów miałem. Edytowane 23 Listopada przez Tomek_ITH
Element Wojny 753 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada (edytowane) No niestety, pora zmodernizować sprzęt, w końcu 4090 to... WAIT. 1 minutę temu, Tomek_ITH napisał(a): Tak, robiłem UV w afterburner. Ostatnio coraz więcej gier wywala z powodu afterburnera, sam tego doświadczyłem w 2-3 gierkach (UV), jak tylko wyłączyłem problemy zniknęły. Edytowane 23 Listopada przez Element Wojny
ODIN85 658 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): 4k na najwyższych, ta gra nie posiadając RT (odbicia znikające w kałuży to śmiech), nie potrafi dać płynnego obrazu bez FG. Tu 60 klatek wydaje się totalnie nie grywalne Musi być coś skopane z tym. Na 120 jest masełko.
Element Wojny 753 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Teraz, ODIN85 napisał(a): Musi być coś skopane z tym. Musi być coś skopane z tym. Musi być coś skopane z tym. No kolego, z pewnością wiele rzeczy jest tutaj skopanych
Necronom 93 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Odinstalowałem to. 150GB ściągania to jednak trochę jest, więc następny raz pobiorę jak już to doprowadzą do stanu poprawnego. 2
PiPoLiNiO 450 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Na 120 jest masełko. No tak, jak włączę FG i mam te 85-120 to jest ideolo. Ale 60 klatek daje tak tragiczne wrażenie, że nie da się grać.
Vulc 627 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Bo 60 klatek w tej grze, jak wiele innych rzeczy, jest anomalią. Odpalałem grę kilka razy i za każdym razem, w tym samym punkcie tego samego początkowego miasta, mam inne wartości klatek. Nie ma tutaj żadnych reguł. 3
sideband 163 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada (edytowane) Nawet na pustkowiu wystarczy zrobić obroty 360 by zobaczyć jak niestabilna wydajność w tej grze nawet po ścięciu detali. Poza tym nie licząc kilku detali, których sprowadzenie do High daje jakiś zysk to reszta czy Epic czy Low to nic nie zmienia. Edytowane 23 Listopada przez sideband
azgan 837 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 38 minut temu, ODIN85 napisał(a): Musi być coś skopane z tym. 39 minut temu, Element Wojny napisał(a): Musi być coś skopane z tym. Musi być coś skopane z tym. No kolego, z pewnością wiele rzeczy jest tutaj skopanych Kilka niedociągnięć jest 🤭
wrobel_krk 409 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Spoko test m.in. 4060ti 8gb vs 16gb epic 1440p gdzie stutter na 8gb tragiczny 1%low mniej niż 10fps. Średnie podobne w miarę
aureumchaos 147 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Latam i latam i te misję poboczne coś płaskie i nudne.. Idź tam bo ktoś zaginął a on zginął, i przyjdź mi powiedz itp... Lecę fabule tylko już bo szkoda czasu a zaraz indiaba jhons będzie... I Awoved... 1
lukadd 572 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada (edytowane) 58 minut temu, Tomek_ITH napisał(a): Co do crashy, to u mnie wyłączenie UV pomogło, wczoraj przez 2h wywaliło mi grę z 5 razy, dzisiaj pograłem 3h i żadnych problemów. Co prawda za długo tej gry nie testowałem bo niecałe 6h, ale na żadnym profilu UV mi nic nie wywaliło. Zresztą dziwne by było, aby wywaliło gdy są stabilne 100% Ale ogrywać tego w obecnym stanie nie zamierzam, trochę szkoda bo gra się fajnie zapowiada, ale nie ma sobie co psuć klimatu w to grając teraz bo jest masa niedoróbek wymagających poprawy. Trzeba czekać na łatki i mody. Edytowane 23 Listopada przez lukadd
azgan 837 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada Świetne AI 👍 to tak gdyby ktoś miał wątpliwości a tutaj jak to wyglądało w pierwszej części to jest dopiero przepaść 🤭. Niezły regres zaliczyli .
Kakarotto 180 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 14 godzin temu, Joloxx9 napisał(a): A-Life 2.0 RDT_20241122_235155.mp4 4.45 MB · 0 pobrań Ło panie, toć to już jest 3.0 albo wyżej. 4 godziny temu, Reddzik napisał(a): To jest tuż po uruchomieniu gry, nawet minuty nie przegrałem. To już drugi raz mnie spotyka: A tu drugi filmik, problemy z cieniami, doszedłem do tego, że problem powoduje włączona opcja promieni słonecznych, żadne cienie, światło. Pokaż ukrytą zawartość Ło panie, toć to już się źle ogląda, a gdzie tak grać. Musi być coś skopane z tym. ______________________ Ostatnio jak tu zaglądałem, to było 60stron, teraz jest 120. Wszystkiego nie będę przeglądać, ale takie pobieżne podsumowanie: Kraszuje, bugi i inne niedoróbki. Zabawa z modami i ustawieniami by fps był wyższy. Problemy z padami, ale ktoś nie ma. AI leży. Gra wygląda nieadekwatnie do wymagań, ale ma swoje momenty. Nyga. Musi być coś skopane z tym. Zagram jak połatają. Na steamie ponad 100k graczy w szczycie. I to chyba najważniejsze. Ja tam sobie dziś wykupiłem XGP, by pograć w inne gry przed połataniem tej, ale i tak Stalkera pobrałem. Zobaczę przynajmniej na własne oczy, jak to leży.
azgan 837 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada (edytowane) A co do kwestii grafiki - obczajcie sobie jeszcze jak wygląda S.T.A.L.K.E.R Anomaly Custom z lepszym AI oraz działającym system A-Life Albo może lepiej nie oglądajcie jak chcecie dalej grać teraz w S.T.A.L.K.E.R 2 bez czekania na jakiś poprawki 🤭😉 Już pomijam fakt jak płynnie to działa i jak powinien działać S.T.A.L.K.E.R 2 bez tego stutteringu co parę kroków Edytowane 23 Listopada przez azgan 2
PiPoLiNiO 450 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 19 minut temu, azgan napisał(a): bez tego stutteringu co parę kroków Akurat tego nie mam w ogóle. Ale też grałem chwilę. Chociaż w innych grach chwila wystarczy aby czuć stutter.
azgan 837 Opublikowano 23 Listopada Opublikowano 23 Listopada 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Akurat tego nie mam w ogóle. Ale też grałem chwilę. Chociaż w innych grach chwila wystarczy aby czuć stutter. Pograj dłużej i wrócić 😉. W końcu trafisz na miejscówki to zrozumiesz o czym tutaj pisaliśmy 😁.
Rekomendowane odpowiedzi