wrobel_krk 263 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Joloxx9Ja na dzień dzisiejszy plusów nie widzę. Szybko poszedł uninstall I tyle. Jak bugi i stan techniczny i oprawa graficzna nie przeskadza komuś to gra. Ale kto zwraca na to uwagę i nie chce tracić czasu np na staracony save ocena 1/10. Trzeba poczekać aż poprawia, jeśli w ogóle kiedyś. Ludzi dużo kupiło to się więc finansowo powinno zgadzać, bo liczę że poświęca czas na poprawienie Niektórzy powiedzą że plus taki że w ogóle powstała i wypuszczona została. W tym stanie powinna nie wyjść jeszcze wg mnie;) Podobnie było z cp2077 chyba po roku albo dłużej można było polecić Edytowane 2 godziny temu przez wrobel_krk 1
Lypton 40 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 24 minuty temu, eciepecie napisał(a): nie wiem czy ktoś wklejał .. Edytowane 2 godziny temu przez Lypton 7
Kakarotto 96 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, RTX5090 napisał(a): Mnie bardzo mocno "Porwał" PROLOG 3 razy pif paf, postaw 3X skaner... koniec Ciekawe ile czasu trwał developing prologu ... Nie możesz oceniać prologu tylko z jednej perspektywy, umniejszając twórcom. Przykładowo u mnie był bardziej rozbudowany... Doszły 3 crashe i 3 ładowania shaderów. 4
Kadajo 547 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Panowie spokojnie, nie ma sensu się przekrzykiwać kogo sposób gry lepszy, raz każdy napisał i wystarczy. Grajcie sobie i nie szukajcie konfliktów bo nie ma to najmniejszego sensu. Przynajmniej wam gra działa a nie to co MFS 2024 1 3
Godlike 85 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Narzekacie na błędy a na GOL-u gra dostała 8.0 i recenzent się nią jara jak reaktor w 86, pewnie dostał w nagrodę za recke wycieczkę do Prypeci i do tego parku zabaw i przejażdżke na diabelskim młynie Jak to mawiają, jaka gra taki Disneyland Edytowane 2 godziny temu przez Godlike 2
Passt 30 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Zaznaczę w tym wątku, że na Steam jest promocja na Chernobylite - "polskiego" Stalkera. Gra ma dobre albo bardzo dobre recenzje.
Jaycob 329 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Zapomniałem dodać: koszt naprawy jest niedorzeczny w tej grze. W późniejszych etapach, przy najbardziej dopakowanym pancerzu (jaki sam sobie zmodyfikowałem pod korek) kosztował mnie po jednej misji 80 000! Co oni sobie w ogóle myśleli, że gracze będę spędzać 100h w grze, aby sobie naprawić sprzęt? Gdzie przy niektórych side questach dostawało się 300 kuponów? Na co to, na chusteczki?
Godlike 85 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Polski Stalker bez polskiego audio, dziękuję postoje.
RTX5090 61 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, Kakarotto napisał(a): Doszły 3 crashe i 3 ładowania shaderów. Dodatkowe atrakcje - czyżby jakaś wersja GOLD 1
Crew 900 96 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 19 minut temu, Godlike napisał(a): Narzekacie na błędy a na GOL-u gra dostała 8.0 i recenzent się nią jara jak reaktor w 86, pewnie dostał w nagrodę za recke wycieczkę do Prypeci i do tego parku zabaw i przejażdżke na diabelskim młynie Jak to mawiają, jaka gra taki Disneyland Parodia ta recenzja i już z początkiem pojawiają się kłamstwa. Gościu opisał to tak że w grze jest A.I i zajmuje się swoimi sprawami...
sniper76 46 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @caleb59 Jako główny specjalista od całej serii stalkera niech kolega podrzuci link z którego pobiorę mody oczywiście z instrukcją
caleb59 201 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/ 1
babayaga 17 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 58 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Tak calkiem na powaznie, poza fajnym klimatem, widoczkami i burza/efektami pogodowymi, to jakie plusy byscie jeszcze wymienili? Szybko i bez bugów się odinstalowuje . 1
PaVLo 203 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, Joloxx9 napisał(a): Tak calkiem na powaznie, poza fajnym klimatem, widoczkami i burza/efektami pogodowymi, to jakie plusy byscie jeszcze wymienili? Niektórzy pisali, że odzyskali 150GB na dysku, po kilku godzinach spędzonych z grą
Vulc 357 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Szambo napisał(a): Trochę takie podwójne standardy stosujecie co niektórzy. Kilka takich osób się trafi, ale większość jednak nie dała się porwać nostalgii. Gra ma w sobie wartościowy materiał, ale żeby do niego dotrzeć, trzeba przebić się przez ścianę niedopracowania, kiepskich rozwiązań gameplay'owych, błędów wynikających z pospiesznego developingu i braku jakiejkolwiek kontroli jakości. Nie jest zaskoczeniem, że wiele osób uzna samą próbę za marnowanie czasu. Podwójne standardy widać za to w recenzjach branżowych aż za dobrze, o czym już wcześniej wspominałem. Pierwsza z brzegu: Stalker 2 is nothing short of a miracle. Developed by Ukrainian studio GSC Game World over the course of seven years amid a pandemic and a war -- among many other challenges -- Stalker 2 is a labor of love and the best type of sequel one could hope for. Praktycznie każdy tekst zaczynający się od tego typu słów, to bardziej laurka niż rzetelna recenzja. Zrobiłem kolejne kilka H. W sumie gra miejscami przypomina... Death Stranding. Biegasz od gościa do gościa wyładowany jakimś złomem, a podczas tych maratońskich podróży jedyne co się dzieje, to zmienna pogoda. 2
zozolek 23 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Zmarnowany potencjał na świetną grę, niestety otrzymane oceny powodują że takie szmiry są dziś standardem w świecie gier. Dla porównania ogrywam aktualnie FALLOUTA 4, gdzie 8 lat temu był zjechany w recenzjach - a dziś to byłoby GOTY DEKADY ...
Lypton 40 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 7 minut temu, zozolek napisał(a): Dla porównania ogrywam aktualnie FALLOUTA 4, gdzie 8 lat temu był zjechany w recenzjach - a dziś to byłoby GOTY DEKADY ... Fallout 4 ma średnią z recenzji 87/100. Wtedy było podobnie - recenzenci zachwyceni, gracze niekoniecznie. Największe growe periodyki i serwisy dawały mu między 9 a 10 na 10. Edytowane 1 godzinę temu przez Lypton
Kakarotto 96 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 36 minut temu, Godlike napisał(a): Narzekacie na błędy a na GOL-u gra dostała 8.0 i recenzent się nią jara jak reaktor w 86, pewnie dostał w nagrodę za recke wycieczkę do Prypeci i do tego parku zabaw i przejażdżke na diabelskim młynie Jak to mawiają, jaka gra taki Disneyland Jak wycieczkę w jedną stronę, to spoko. 34 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Dodatkowe atrakcje - czyżby jakaś wersja GOLD Anomaly (na każdym kroku) Edition. _____________________ Jestem po prologu, biegam sobie po mapce i nie ma żadnych problemów. 90-100 fpsów, wszystko na epicko, żadnego rwania czy dropów. Bez modów, ale oczywiście z DLSS i FG FSR. Po wyłączeniu owych opcji mam 35 fpsów, ale też stabilnie, ogólnie.
ODIN85 415 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, Joloxx9 napisał(a): Tak calkiem na powaznie, poza fajnym klimatem, widoczkami i burza/efektami pogodowymi, to jakie plusy byscie jeszcze wymienili? Szybko się odinstalowywuje 1
CavieZ 22 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ja jednak jeszcze daje jej szanse. Gra jest dziwna powiem wam. Niby chodzenie od punktu do punktu zachwyca poprzez widoki i klimacik ale po czasie to troszkę robie się wtórne. Bo na drodze praktycznie nie spotykamy żadnych ciekawych rzeczy. Czasami trafiamy na anomalie a czasami na randomowe spotkanie z wrogami (raz na pare godzin). Dlatego lepiej mniej grać w ciągu dnia. Zrobić jedna dwie misje i przerwać. Bo to nie jest gra gdzie możemy grać cały dzień bez znużenia. Obszar wysypiska to koszmarek. Strasznie nudna lokacja. Oby dalsze rejony były ciekawsze lub równie ciekawe co pomniejsza zona. Edytowane 1 godzinę temu przez CavieZ
CavieZ 22 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A jeszcze jedno dodam. Stalker 2 ma bardzo ale to bardzo słaby główny wątek fabularny. Gram z 20h i kurcze. Dawno nie byłem tak rozczarowany i znużony głównym wątkiem w jakiekolwiek grze. JUż taki fallout 4 ma o niebo klasę ciekawszą fabułę. OBY w późniejszej fazie się rozkręciło. 1
Reddzik 343 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu https://www.gry-online.pl/cooldown/stalker-2-sie-sypie-gracze-docieraja-do-momentu-w-grze-od-ktorego/ Cytat Mam wrażenie, że „dopracowano” (z mieszanym rezultatem) pierwsze 20 godzin gry dla dziennikarzy i graczy z wczesnym dostępem, ale nie dokończono reszty tego bałaganu. Całość jest okropnie zbugowana. Cytat Chciałem pomóc Zelissyi i nikogo tam nie było, a drzwi do głównego budynku pozostały zamknięte. Wczytałem grę i zespawnowała się aż dwójka wrogów, co wystarczyło do otworzenia drzwi. Tak czy siak powitano mnie podstawowymi kwestiami, a sam mogłem zapytać jedynie, czy coś ciekawego wydarzyło się w Zonie. Niektórzy porównują Stalkera do zeszłorocznego Starfielda, który także zaczynał jako obiecujący produkt, a ostatecznie nie sprostał wszystkim oczekiwaniom. Szczęście w nieszczęściu, wady Heart of Chornobyl najpewniej są zaledwie kwestią paru patchy. 1
Rekomendowane odpowiedzi