Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Widzę że już się ładnie wszystko stabilizuje cenowo. 9070

mozna już wyrwać za 680 euro.
mercur czy QuickSilver xt za 799. Więc dla cierpliwych warto jeszcze się wstrzymać :) 

Edytowane przez Kłaczkov
Opublikowano
Godzinę temu, Kłaczkov napisał(a):

Widzę że już się ładnie wszystko stabilizuje cenowo. 9070

mozna już wyrwać za 680 euro.
mercur czy QuickSilver xt za 799. Więc dla cierpliwych warto jeszcze się wstrzymać :) 

Jeszcze nie, i te najbardziej pożądane modele dalej trzymają ceny i grzeją ławy, bo zbytu za bardzo nie ma.

W Niemczech taniej, ale racja. Trzeba jeszcze poczekać i ceny spadną.

Opublikowano (edytowane)

Na NBB Mercury za 800Euro wiszą jakimś bodycarem czy innym pośrednikiem pewnie w 3,4k sie idzie zmieścić, w PL żniwiarze za 3450 idzie już dostać.

Edytowane przez CrooV
Opublikowano (edytowane)

Nie ma problemu z nim przynajmniej z dostawą nie wiem jak ze zwrotem bo nie zwracałem i nie zamierzam :D 

A poza tym to bodajże legit sklep portugalski potwierdzony przez XFX.

Edytowane przez CrooV
Opublikowano
22 minuty temu, Jedi88 napisał(a):

Jeszcze nie, i te najbardziej pożądane modele dalej trzymają ceny i grzeją ławy, bo zbytu za bardzo nie ma.

W Niemczech taniej, ale racja. Trzeba jeszcze poczekać i ceny spadną.

3 minuty temu, CrooV napisał(a):

Nie ma problemu z nim przynajmniej z dostawą nie wiem jak ze zwrotem bo nie zwracałem i nie zamierzam :D 

A poza tym to bodajże legit sklep portugalski potwierdzony przez XFX.

Które to bardzo porządane modele? Chyba właśnie w Radeonach to Szafirki, PC i XFX? Właśnie na NNB patrzę, więc naprawdę ceny robią się dobre. Myślę że w kwietniu będą już MSRP na luzie. W końcu nie ma aż tylu użytkowników wysokiej półki.  (Większość ludzi nadal celuje w karty do 500 euro) 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kłaczkov napisał(a):

Które to bardzo porządane modele? Chyba właśnie w Radeonach to Szafirki, PC i XFX? Właśnie na NNB patrzę, więc naprawdę ceny robią się dobre. Myślę że w kwietniu będą już MSRP na luzie. W końcu nie ma aż tylu użytkowników wysokiej półki.  (Większość ludzi nadal celuje w karty do 500 euro) 

Na podstawie sprzedaży mogę stwierdzić, że większośc celuję w 9070 XT, a nie tego bez. Sądzę też, że ceny stosunkowo szybko spadną, bo ludzie już widzieli za ile to powinno iść.

Topowe modele ku zdziwieniu to np. oba modele ASRocka, które mają bardzo dobre parametry. Ale widzę, że też spodobał się Pulse i oczywiście powercolory, aczkowiek ktoś tutaj miał problem z hellhoundem.

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.03.2025 o 21:59, CrooV napisał(a):

Napisałem najbiedniejsza bo najtańsza od XFX bez ledow, wentylatorów na magnez i z 2 letnia gwarą zamiast 3 ale wcale nie gorsza pod względem temperatur, kultury pracy pewnie też, osobiście nie narzekam 

Skąd info że twoja karta ma rok mniej gwary? masz normalnie 3 lata. Swoją drogą to ta prostota robi robotę, wizualnie jak dla mnie XFX ma najładniejsze karty w tej serii.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

Skąd info że twoja karta ma rok mniej gwary? masz normalnie 3 lata. Swoją drogą to ta prostota robi robotę, wizualnie jak dla mnie XFX ma najładniejsze karty w tej serii.

Z oficjalnej strony

image.png.1adfcd573341895cb62ce8f30b4e2540.png

A teraz patrze na strone mojego modelu a tam takie coś :

image.thumb.png.09e5bb7e2cc0650357e83febb3ad183c.png

Więc sam już nie wiem %-)

Chyba że swifty w NA 3 lata mają poza dwa...

Edytowane przez CrooV
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wyciągnałem teraz z pudła kart z kodem do zeskanowania i wrzuciło mnie na jakąś inną strone xfxforce gdzie coś takiego pokazuje:

Edit: Dobra ślepy jestem faktycznie w NA Swifty mają 3 lata, jak sie zjedzie niżej to pokazuje że Referenty( których w sumie nie ma %-)) i Swifty w Europie mają 2 lata gwarancji.

Zarejestrowałem karte na stronie XFX, swoją drogą nieźle archaiczna wygląda ta ich stronka %-)

Edytowane przez CrooV
  • Like 1
Opublikowano

No chyba nie, tylko tyle że mógłbym grę odebrać jakby była jakaś w promocji do odebrania %-)

Dobrze że nie piszczy i chłodny dosyć jest ten swift bo bym się wkurzył że quickslivera chociaż nie wziąłem :boink:

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, CrooV napisał(a):

Z oficjalnej strony

image.png.1adfcd573341895cb62ce8f30b4e2540.png

A teraz patrze na strone mojego modelu a tam takie coś :

image.thumb.png.09e5bb7e2cc0650357e83febb3ad183c.png

Więc sam już nie wiem %-)

Chyba że swifty w NA 3 lata mają poza dwa...

Jak byk jest napisane, że 3 lata gwarancji ale po rejestracji na stronie i tylko dla Ameryki północnej.
Swojego czasu szukałem o możliwości zmiany pasty na kartach sapphire - 2 podstrony odnośnie gwarancji, ta dotycząca "North America" dopisek, że można, ta dotycząca reszty świata brak info.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Jak byk jest napisane, że 3 lata gwarancji ale po rejestracji na stronie i tylko dla Ameryki północnej.

W takim razie słabo bo ten radek straci jeszcze bardziej na wartości po czasie niż normalnie :/

• Like 1
Opublikowano

Mógłbym zrobić zwrot i wziąć taką żeby mieć te 3 lata gwarancji ale już nie będę się bawić i tak pewnie na 3 lata zostanie ze mną karciocha jak już w 4k będzie padaka to na monitor sobie wskocze i w 1440p powinno uciągnąć przez najbliższe lata.