Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Send1N napisał(a):

Głównie chodzi o rozwiązanie zagadki, dlaczego jedni to mają a inni nie :E ;)

Bardziej stawiam na jakieś powiązanie z funkcją biosu. Aczkolwiek u mnie próba OC z poziomu sterownika kończy się pętlą restartów wiec....

Opublikowano (edytowane)

Od samego początku nie mogę pojąć durnoty tego rozwiązania. Chcesz podkręcać GPU to masz adrenalin. Chcesz się bawić CPU z poziomu Windowsa, to masz Ryzen mastera bardzo dobry program. Jak masz ustawienia CPU z bios, to go nie instalujesz czy tam nie włączasz.

Co za oszołom wymyślił, żeby dodatkowo wpier...... funkcje podkręcania CPU do adrenalin, programu dedykowanego GPU?

Edytowane przez Jedi88
  • Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, Pawelek6 napisał(a):

Tutaj była prosta sprawa - AMD nie ma większego układu RDNA4. I idąc terminologią plotek, nie przypominam sobie aby jakaś wspominała o jakimś większym, z większą liczbą jednostek od Navi 48 układzie.

No ja z 5070ti zderzam się ze ścianą. Upgrade na 5080 jest bez sensu, 5090 overkill do 1440p znowu u czerwonych 9070XT można częściowo uznać za downgrade.
Nadzieja w superkach lub next-genach. 

Opublikowano

5070ti czy 9700XT to karty do komfortowego grania w 144p jeszcze przez bardzo dlugi czas,  wiekszosc populacji jedzie dzis w 1080p i na kartach 8gb i zyja. Tylko purusci beda mieli problem bo jak suwaczek w lewo to od razu sie swiat zawali. Obecnie gram na 5070 i gdyby nie moje zapedy do zmiany sprzetu to spokojnie ze 2 lata bym na tym gral komfortowo jeszcze.

A w nowych kartach licze na duzy postep w PT bo w zwyklej rasteryzacji mi osobiscie mocy nie brakuje i nie braknie przez najblizsze lata w tych gpu co mamy na rynku.